Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 5 858
Да, да, моите просто не гледат внуци, и тук да бяха, пак ще е така.

# 31
 • София
 • Мнения: 10 235
Да, да, моите просто не гледат внуци, и тук да бяха, пак ще е така.
А защо, според теб? Simple Smile

Майка ми и доведеният ми баща и досега много помагат. Тя често пъти я взима от училище/занималня, и два пъти месечно я взимат в петък до неделя, за да имаме време с мъжа ми за нас си. Отделно когато решим сами да попътуваме за по-дълго време извън БГ, веднага се отзовават. Свекърите не са в София, но и те не отказват помощ и й се радват много.

Изобщо без бабите и дядовците цялото детегледане щеше да ми се види кошмар, ако трябва да съм напълно честна със себе си.

# 32
 • Мнения: 5 858
Tаис, не зная, просто нямат желание. Винаги казват, че са възрастни хора, с високо кръвно, нямат сили, абе имат 100 извинения. Внуците си виждат веднъж на 3 или 5 години за 2 часа и това е. Не познавам друг такъв случай като моите родители. Такива са ми се паднали просто Simple Smile Самите те са имали много помощ от родителите си. Аз отдавна съм свикнала, не ми прави впечатление и не се замислям.

Аз си гледам децата с помощта на гледачки и много съм случвала винаги на свестни жени.

# 33
 • Мнения: 25 103
Има много голяма разлика при помощта с дете на 9 и новородено. С детето има занимания, логистика, може просто да си говорят. С новородено какво точно ще ти помагат?

# 34
 • София
 • Мнения: 10 235
Има много голяма разлика при помощта с дете на 9 и новородено. С детето има занимания, логистика, може просто да си говорят. С новородено какво точно ще ти помагат?
Написах майка ми с какво ми помагаше от ден първи. През годините помощта се промени, съгласно нуждите ни. Тя е най-щастливата баба като я гледам Simple Smile

Бианка, и аз не познавам Simple Smile Здраве да е, като не искат тяхна воля. Респект, че се справяте и без помощ, сигурна съм, че сте чудесни родители.

# 35
 • Мнения: 5 858
Само да сме здрави, ни помощ от роднини искам, ни нещо друго Simple Smile

# 36
 • Мнения: 25 103
Не знам, някак нямам опит с помагане от ден първи, свикнах с идеята, че щом съм майка, това ми е работата. При здраво новородено без проблеми все пак не е чак толкова невероятно да се справи човек.

# 37
 • Мнения: 310
Има много голяма разлика при помощта с дете на 9 и новородено. С детето има занимания, логистика, може просто да си говорят. С новородено какво точно ще ти помагат?

Ами аз не съм кърмила, тоест майка ми може да свърши абсолютно всичко, което и аз. Оставяла съм детето у тях за Нова Година /ние празнувахме с приятели/, беше на няма 4м, ми справиха си се хората. 

# 38
 • Sofia
 • Мнения: 9 148
Моята свекърва ги е гледала за по една вечер, 4-5 пъти годишно между 7 и 9 години. Преди 7 аз не ги давах, след 9 те вече не искат да ходят, защото няма интернет и им е скучно.  Joy
Но сега го отчитам като грешка това, че не ги давах. 5 години не се наспах нито веднъж, 6 години не бях ходила на кръчма, изпилих си нервите до крайност... и за какво? Голямо геройство!  ooooh! И тиквен медал не ми дадоха даже.  Joy Та който има баби с желание - възползвайте се.

# 39
 • Мнения: 5 858
Ооо, на баби с желание и аз бих дала с радост Simple Smile Свекърва ми живее в чужбина, като си дойде, мъжът ми води малката за ден -два при нея - много ми е готино Simple Smile

# 40
 • Мнения: 12 463
Като ви чета каква промяна ме чака направо свят ми се зави. Не очаквах, че предстои нещо толкова трудно, но май е по-добре да се настроя психически да е така.
Скрит текст:
Изводът май е, че колкото и да си организиран,  нямаш ли под ръка баби на които да разчиташ, време няма никакво. Повече ме безпокоят липсата на моменти с мъжа, тъй като си падам по-любвеобилна. Към това не знам как ще се нагодя... Sad
Не се настройвай предварително, че ще е ад.Защото ще го "предизвикаш", без да искаш.....  Smiley
Една изнервена и "психясала" майка може да побърка и най-кроткото бебе.
И да те успокоя, най-много свободно време имах, и съответно време с мъжа ми, когато синовете ми бяха бебета.
Когато тръгнаха по ясли/градини, времето значително се съкрати.
Та, кой как си го направи.

На мен, за радост, ми се "паднаха" (явно от небето) най-послушните и спокойни бебета.   Smiley

# 41
 • Мнения: 25
Скъпи дами, искам да попитам нещо. Няма ли как, когато имаш бебче, по някакъв начин да се редувате с таткото. Някак си поне два или три пъти в седмицата, като се прибере той от работа, да погледа бебчето докато вие сте например на спорт, на среща с приятлка или просто сте навън сама в парка, за да поемете въздух.
Все още нямам деца, но някак си все си мисля, че не е невъзможно.

# 42
 • Мнения: 5 858
То се знае, но темата е намирате ли време за себе си и мъжа - аз го разбирам като заедно. Ние трудно намираме такова. Поотделно също рядко излизаме. Така че - с деца не е като без деца и това е Simple Smile

# 43
 • Мнения: 25 103
Време се намира. Време, в което и двамата да не сте уморени - по-трудно.

Ако кърмиш бебето, няма такова нещо като редуване. С времето ставаш експерт по бебето, а то повече теб търси, щото е свикнало...и таткото и да иска, няма как да го поеме.

# 44
 • Мнения: 25
Хаха сигурна съм ,че е така! Надявам се някой ден да го разбера от собствен опит. Нокато цяло мисля, че не трябва да се насилват нещата т. е да се опитваш да прекараваш повече време с партньора прост,защото трябва или защото не е като преди. Ще прекарвате толкова време колкото имате към момента.За това и са промените в една връзка.За това и сте заедно.Да минете през всички моменти. Когато има бебче, се съобразявате и това, стискате зъби. Със сигурност и това ще отмине и някакси вярвам, че където има Любов, тя се възражда веднага щом поотмине най-тежкия момент с бебето. В крайна сметка, има време, ще минат тези една две или три най-трудни години, после имате цял живот да си отделяте време. Всичкос времто си.

Общи условия

Активация на акаунт