Тренировки в домашни условия - 98

• 43 586
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Здравейте!
Бърз отчет от мен - за днес Стронгър от Трансформ 20 на Шон Т. Ужасно много ми хареса, признавам, че очаквах тази програма да е някаква супер луда и крейзи, но не се оказа такава. Страхотно ми разтреперва краката, а не ме смазва на земята. Късичка ми идва, обаче. Надявам се да успявам да си я правя сутрин, за всеки случай, ако не мога да правя нещо през деня, поне 2-3 пъти седмично. След това се присъедини към мен и мъжо, та направихме и Бърн Съркуит 3 на кака Шалийн, за последен път. Съвсем се доразмазах, доволна  и щастлива 50 минути общо тренировка, страхотно като за останал ден, преминал в лежане. Другата седмица почваме Пуш фазата, ще видим дали ще ми харесат тренировките. Изчезвам, че трябва да се къпя, а после сме на биричка и мезенца. Приятен уикенд!

# 256
Отчитам The Masters cardio, два пъти... вместо Чизъл аджилити...направо хвърлих кърпата, както се казва...

# 257
Потърсих информация, и при много повторения с малка тежест, и при малко повторения с голяма тежест, се постига еднаква мускулна хипертрофия според Юли, ако правилно съм разбрала от статията и според изследванията, които са правени...
http://www.yulisgym.com/muskuli-mnogo-povtoreniya/ ...това ме интересуваше по принцип...
В света на фитнеса има много различни и понякога взаимнопротиворечиви теории и подходи за тренирането, както и Юли коректно споменава.
И един цитат:
"Споменатият вече Брад заедно с още няколко учени, сред които известният като Глутеус пича Брет Контрерас, проведоха през същата 2015 година едно много добре направено изследване 7). Трениращи младежи правят 3 пъти седмично тренировка за цяло тяло състоящата се от 7 упражнения, които се изпълняват в 3 серии до отказ. Едната група прави по 25-35 повторения, а другата – по 8-12. Резултатите: двете групи имат приблизително еднакъв прираст на мускулна маса!"

Та кога беше последният път, когато правихте движение до отказ, ама наистина до отказ и да пъшкате катo Мария Шарапова и кога има шанс това да ви се случи - при относително ниски или при относително високи тежести (80%  от максималната за вас тежест при 1 повторение на даденото упражнение (1 RM)?

И още:
"Едно прясно изследване разглежда този въпрос. Nóbrega et al сравняват тренирането до отказ със спирането малко преди него 10). Тренира се 12 седмици с 30% и с 80% от макса. Резултатите показват, че имаме еднакво покачване на мускулната маса при различните тежести (т.е. при различен брой повторения, но това вече си го знаем) и, което ни интересуваше, че спирането МАЛКО ПРЕДИ ОТКАЗА има същия ефект за хипертрофията като тренирането до отказ.

Гледах филмчето за звездите, което постна Агент, много интересно наистина.
Упражнението Сизиф... Правила съм го с детска количка + 2 деца и покупки в нея,+ едно ревящо дете до мен и всичко това - бутане нагоре по стръмен хълм. Правила съм го и във вариант третото да го нося с едната ръка, а с другата да бутам Simple Smile)).
В дрехите оттогава още не мога да си вляза Simple Smile))
Преставих си го много ярко, защото и аз го имах това в арсенала, но само с 2 деца, и много, ама много ти се смях! Simple Smile))))

Дух, тае бо!?!?!?!?

Агент, тогава не прови pha тренировката, че кармата и сега е взела една лопата и копае по дъното.
Joy Joy Joy  OK, и това ще направя, като ще ти кОпам кармата поне да е дълбоко!
(Кети има някаква обсесия с тези бицепси обаче! Прегледах я PHA...)
48/44 Cathe Friedrich - Strong Upper Body Stacked Sets. LITE Series + Bonus Abs 2 + Elliptical 22 min

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 03:01 от Agent Provocateur

# 258
Стигнах до Ден 40! Отне ми "само" 2 месеца. Но като се има предвид, че имах и 15 дни каране на ски, не е толкова зле. Следващите 40 - до Великден Wink

Видеото за кино звездите ми беше супер интересно. Зачетох се след това за Jason Walsh и открих, че има студио - RiseNation - 30 Minute Full Body exercise. Пoставям си за цел да го пробвам в следващата една година Simple Smile

# 259
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Ден 41 от мен. Тази седмица имах само 3 от 6 тренировки. Днес съм спала 9 часа и 21 минути. Станах сутринта разведох децата по ангажиментите им, прибрах се легнах и заспах. Не разбирам на какво се дължи, нямам сили, изморена съм, буквално заспивам където сваря. После пък се будя посред нощ... Тренировките ми харесват, след тях се чувствам добре.

# 260
За днес - Get Steppin от тренировките на живо с Кети.
Агент, и аз съм забелязала, че товари бицепсите като за световно. Нали всеки си има тренировка, която му е доста трудна и с помощта на която периодично си сверява часовника? Аз си имам няколко. Например за кардио - Pure Cardio от Insanity/ което може да се обясни само с нездрав мазохизъм/, за пудовка - Burn&Build на Пол Катами, която е може би една от най-трудните тренировки въобще, а за силова за горна част е Pyramid Upper Body на Кети. С последната бележа много добър напредък и вече правя практически всички упражнения с по-големи от техните тежести, освен при бицепсите. Там едва се изравнявам на сгъване чук и продължавам да не мога да вдигам колкото нея на обикновеното сгъване. Тя вдига за бицепси почти колкото за гърди.

# 261
Агент, м дам.
Помислих, че може би отговаря на полезните видове упражнения, които дискутирахме тук. Няма изпълнение с тежести или ако има са с по 1 кг на ръка. Последните 15 минути са упражнения сходни на тези, които показах тук с картинката от невролога - за корем и гръб.
А и аз му казах, че в момента съм в малко по-деликатно положение и по моя преценка някои упражнения няма да ги изпълнявам или леко ще ги модифицирам.

Всъщност истината е, че съм притеснена, защото започнах да разбирам колко бързо и лесно се губи нещо, за което работя от месеци:
издръжливост и сила.
Градираш полека, радваш се на всяка минута, на всяко повторение, на всеки грам, с които прогресираш и накрая - бам, за 20-30 дни можеш да паднеш месец назад. Поне аз усещам това - задъхване, липса на сила, липса на издръжливост. Но най-вече истински ме притесни мисълта, че да си полегна с филм ми става по-привлекателно, от колкото да отида на тренировка. Бях уморена и знаех, че ако правя нещо самостоятелно, ще е половинчато. От една страна имах нужда от външна мотивация (тренировка в група), а от друга - да се уверя, че не съм започнала да си измислям оправдания, за да мързелувам.

Да зная, че един далеч по умен, разумен и отговорен подход би бил, да изчакам да премине, за да не си причиня усложнения и да не направя болката хронична. Най-умният подход би бил да отида при специалист, който да поддържа прогреса ми, без да натоварва проблемната област, но това е и най-скъпият вариант, който за моето положение в момента не е опция.
Покрай Коледа и Нова година, не свалих килограми, но имах приятно намаление на сантиметри. Отдавам го на 80 ДО + допълнителните тренировки в различни дни. Сега съм на режим вече 29 дни и имам горе долу 2 кг свалени (които при мен са много крехки, защото аз може месеци да свалям кило и нещо две и с един ден непълноценно хранене да го кача). Та имам -2 кг, но нямам намаление в сантиметри. Скоро ставам на 31, много исках до тогава, да съм променила малко формата на тялото си и най-вече композицията на мускулите и мазнините. Но явно ще трябва да проявя търпение и да изчакам още.

# 262
  • 1st floor
За днес отчитам Cardio Flow с шест повторения. Мислех, че ще ми дойде ту мъч, но добре мина. Laughing

"Всъщност истината е, че съм притеснена, защото започнах да разбирам колко бързо и лесно се губи нещо, за което работя от месеци:
издръжливост и сила."
Дух, и съм съгласна с теб, и не съм. Правила съм паузи, когато съм била болна или на почивка. През цялото време си мислех как всичко ще отиде по дяволите. И да - случвало се е да кача някой килограм отгоре (което по-скоро е от повечко храна) или да ме хване мързела след това и да ми е трудно да се нагодя отново към трениращ режим, нооо тялото помни и мускулите не са били толкова издали багажа, както съм смятала първоначално.  Simple Smile Издържливост и сила губя когато не се чувствам добре по една или друга причина. Може да е само за един ден и след това да съм ОК. Може да е и за повече време.

Изчезвам на работа, хубав ден от мен! Hug

# 263
Днес Total Body Chisel, 10 минутния й корем и на Руми нещо за вътрешната част на бедрата и гъз.

Мислих да се разходя, но не съм спала цяла нощ и ще се опитам а подремна. Заявявам - не съм влюбена, само в 5-6 Simple Smile

Аз пък понякога с месец съм изцяло стриктна и ядене, и тренировки и  грам, нищо.
Сега толкова бира изпих и ми изчезнаха 3 кг.

# 264
За днес пак степер - 40 минути.
Духче, пази се. Аз на твое място бих заложила повече на естествено движение - на ходене, докато  мине. Хубавото при ходенето е, че не огладняваш зверски . А ако го правиш с редуване на по-висококоростно с по-нискоинтензивно, можеш направо и да се доближиш до ефекта на една прилична тренировка. Аз съм забелязала, че каквото и да правя, колкото и да се придържам към хранителен режим и повече тренировки, когато съм вкъщи, особено зимата, качвам. Ако съм навън, ако се движа повече, дори и да не тренирам, успявам да задържам, а и понякога да свалям.
Джери, голям образ си, как пет-шест:smile:

# 265
Не пиша в темата , но чета ,включих се за да напиша на Духче - понякога една крачка назад ,значи две напред.Помисли върху това.Резултати не се губят толкова лесно.

# 266
Благодаря ви за разумните мнения и смислените съвети. Ще ги послушам. Като пия хапчета  и във всекидневието си не усещам болка, много бързо забравям, че имам проблем. После в някоя движение или тренировка, ме прерязва и се сещам, че положението ми е малко по-специфично в момента.
Още веднъж - Благодаря Simple Smile

# 267
За днес - PHA Training Live с Кети, която се оказа най-лесна от всички тренировки от този тип, може би защото в края имаше упражнения за корема и самата тренировка реално беше само около 35 минути. Не мога да разбера коремните си мускули. 5 минути упражнения и заприличвам на модел на мъжко бельо. Ще ми се другите да бяха така.
Дух, не се губи толкова лесно форма. Аз периодично си правя паузи от по 7-10 дена. След това веднага влизам в ритъм. Има изследвания, според които до два месеца пауза се преодолява сравнително бързо. Първата седмица ще имаш МТ естествено, но след това всичко ще влезе в релси.

# 268
Духче, аз излязох от форма след  като купихме една съборетина и я поправяхме сами половин година, и след това си счупих рамото. После реших и че ще тренирам всеки ден, нараних си крака, но амбицирана да не спирам да се движа, не му обърнах внимание и продължих да тренирам, за което сега се оказва че мога да си плащам цял живот. Има моменти в които и излизането от форма си струва Wink

Послушах ви и си пуснах едни изследвания за второ мнение, ще видим.
Отзииви за дребосъка който си взех - отначало му теглих една и щях да го върна защото не прилича на истински голям елиптикал, и въртеливото движение му е малко малко, обаче после реших да му дам шанс и взех да го харесвам много. Супер безшумен, може да се ползва докато си изправен и гледаш нещо, обърнат на обратно става за колело под бюрото.
Доволна съм и вече няколко дена подскачам по него с гирички в ръцете.

# 269
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз днес отчитам Зумба Стронг. Малее направо разцепих мрака или каквото там му казват младите. На последния Стронг ми прилоша, едвам го изкарах. Днес направо ми беше песен, супер доволна!
Обаче разбрах, че трябва да тренирам не просто след храна, ами след В и то хубав, стабилен В.
По-слаба дали ще стана не знам, обаче колко силна се чувствам... адската енергия, особено на по-експлозивни движения, направо съм звяр Grinning Без добавки, да отбележа. Въпреки, че се чувствам все едно съм с бустер, без реално да съм.

Това след умората, за която ви писах вчера, реших днес да се нахакам яко с В. И днес съм направоооо .... кипя от енергия!

Отделно имах и големи постижения в кухнята,
Скрит текст:
не знам дали съм споделяла, но първите няколко години, след като се омъжих, 7 да бъдем точни, не влизах в това помещение Grinning Изпитвах ужас само като си помисля, че трябва да сготвя нещо Grinning Днес обрах точките с шоколадови мъфини, направих 20 и не остана нито един поне да се похваля в социалните мрежи Grinning Това за мен си е цяла победа Wink

Общи условия

Активация на акаунт