Тренировки в домашни условия - 98

• 43 567
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
Едира, сигурно ли е че е ревматоиден, а не реактивен артрит? Ужас.
Не пречи да потърся второ мнение, но засега нямам причина да се съмнявам.
За днес ще са разходки по велосипедната алея с наемане на колелета тук-таме за разнообразие.
Windekind като собственик на сгъната бягаща пътека в гаража и много успешна закачалка за хавлии под формата на велоаргометър докато бяхме в София и аз поддържам мнението на Агентката да пробваш уреда достатъчно за да си сигурна че ще го ползваш.

# 196
Едира, а какво движение ти препоръчват при такова състояние? По-леки тренировки?
За днес - PHA 2 от Lite Series с Кети. Тези са ми едни от любимите силови тренировки, тъй като с тях много успешно качвам пулса и си ги броя и за кардио (въпреки че тази е малко по-лека от едноименната от Strong&Sweaty или поне я чувствах така, тъй като видеото 5-6 пъти прекъсна). Има и още една такава от Cathe Live. Скоро мисля да пробвам и нея.
Непо, на мен най-силните ми мускули (рамо и гръб) са най-прибрани, релефни и ъгловати, така че пробвай още малко с големи тежести. Може и при теб да има такъв ефект.

# 197
Едира, а какво движение ти препоръчват при такова състояние? По-леки тренировки?
Звезди,
Скрит текст:
това състояние изяжда хрущялите в засегнатите стави и организма в отговор се опитва да натрупа заболелите места с  калций с което да предотврати движението. Нямам специални насоки за тренировки но не трябва да се натоварва засегнатата става.
В моя случай, това включва бягане, подскачане клякане с тежести, упражнения от сорта на бърпита и чатуранга.
Ок са спининг/колоездене, гребане, плуване и такива от сорта...
Аз отчитам 10 мили колело. Да се маха тая зима че ми замръзна Д-то и колената.

# 198
Тили, аз именно затова казвам, че съм разглезена. Откакто се преместихме тук, свикнах на съвсем друг вид каране на ски. В 90% от дните е слънчево, дори и температурите да са ниски, слънцето на 3000 метра надморска височина стопля добре. Другото, с което тук свикнах, е съвсем различният терен за каране на ски. Преди време обсъждах с ММ как ако се премстим на друго място, ще ми отнеме доста време пак да свикна да карам ски. Според ММ, аз вероятно ще се откажа да карам ски ... Все пак си зависи кой на какво е свикнал. Брат ми като идва на гости винаги търси писти за "слалом," докато ние все ходим из бабуните и през дърветата. А малко снимков материал от нашата зимна приказка този уикенд.
Скрит текст:
Ето как изглежда, когато няма слънце:

А ето - когато има слънце:

Познайте колко е дълбок снегът - щеките са на дете високо около 150 см. Simple Smile

Еди, да идва бързо пролетта или направо лятото!

Утре пак на 80ДО.

# 199
Боже, каква приказка снежна, Спринкълс! Завидях искрено!

Еди, задължително потърси и 2-ро мнение! Задължително! Като опре ножа до кокала и на 2 континента търся мнения! И говори и със рехабилитатори!

42/44 Rowing 33 min + Elliptical 22 min
43/44 Ice skating 44 min + Rowing 22 min + Elliptical 22 min
44/44 Elliptical 55 min

PS Гледам какво отдавна не съм правила и май тази треньорка рядко или почти не я споменаваме, а зря!
И колко хубаво остарява Кели! В момента на 55 год, а е тренер от 1983 год!!!

PS A, и това ми хареса - някоя да се готви за екшън роля в Холивуд или поне за екшън на Слънчев бряг Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 фев 2019, 05:42 от Agent Provocateur

# 200
Спринкълс, онемях, като видях щеките на детето!!!  Wink
Голяма красота при вас!!!  Heart Eyes

Отивам да тренирам аз, че "укъснях".  Hug

# 201
Не зная до колко е ок да коментирам в тази тема, но понеже се отвори въпросът за болки, болежки, стави, кръст и кости:

Бях на невролог. Според нея настоящата болка е мускулна или нервна, не ми обясни много. Аз подозирам, че след един ден от ААА, в който вдигнах доста тежестите, за да прогресирам, май допринесох за това "ох" състояние. Нейното мнение е, че около 30 вече започват дегенеративни процеси и промени в ставите и прешляните. Посъветва ме да си взема хранителни добавки и да пия баклофен. Каза ми за този сайт http://www.lumbago.bg/ - според мен има добри съвети. Относно болките в кръста и таза при ПМС, каза че просто някои жени имат "по-халтави стави" и това се обостря в този период.
Според нея тренировките и умереното движение много помагат в такива състояния и е хубаво човек да тренира, но неможа да ми даде точни насоки за тренировки. Оказва се, че няма по здравна каса специалист, с когото да се консултирам. Трябва да посетя на частно кинезитерапевт. Не зная как да подходя и какви тренировки да правя в момента. Тъй като Баклофена е лечебно, а не болкоуспокояващо, действа с натрупване и няма да ме облекчи, както предишното лекарство, което беше само за болката. Онзи ден карах велоаргуметър, вчера нищо не съм правила, днес мисля малко йога и отново велоаргуметър. За сега леко се притеснявам да продължавам с 80 ДО. Мисля, да изчакам още седмица и после да започна трета фаза отначало, понеже всъщност много разхвърляно се получи и тренировките бяха през много големи интервали, заради този проблем с кръста.

Хубав ден на всички Simple Smile

# 202
  • Пловдив
Духче, оправяй се!
Аз само влизам с вчерашната Шалийн Екстрийм Бърн съркуит 1,днес ще правя 2 и смятам тази седмица да ми е последната на фаза 1 най_накрая. Мисля и да включа пак някоя тренировка друга за разнообразие. Килата най-накрая тръгнаха пак надолу, но все си имам близо 3 да свалям, които си качих на круиза, а от него мина месец вече. Просто ми писнА. И като си гледам календара с ангажиментите, включващи ядене на корем, не виждам как и кога ще свалям. Както и да е. Накрая ще се ядосам и ще си зашия устата.
Спринки, красота!!! Не обичам зима, но сняг и слънце ми е прекрасно! Браво!
Изчезвам, че днес в училището на децата е празник и трябва да отивам. Весел ден!

# 203
  • 1st floor
Накрая ще се ядосам и ще си зашия устата.

hahaha hahaha hahaha

Аз вчера бях почти примерна с храната. За днес отчитам Ден 28. Последният кардио кръг преди упражненията за корем направо ме размаза без да е особено труден сам по себе си... ooooh!

Духче, според мен добре правиш с почивката от 80 ДО. Дай го малко по-лежерно една седмица и после го включи, ако трябва и с по-малки тежести.

Спринкълс, чудни снимки!  Hug
Ето и една от моята съботна разходка  Simple Smile :
Скрит текст:

# 204
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
За вчера и днес -нещо като Джо Дилън, ама на степер - по 30 минути. Правих някакви движение с две гири по 3 килограма, докато бях на степера. Яко се изпотих и малко трудно беше да балансирам, но мисля, че се получи добра тренировка.
И аз така го правя.

Днес Бути ден 39.

Духче, оправяй се бързо! 

# 205
TDI, аз си мислех, че е мое откритие:smiley: Преди време правех така на пътека във фитнеса, сега открих, че става и на степер и си е доста натоварващо.
edira, много, ама много неприятно.....
Духче, рано ти е за дегенеративни заболявания. Аз имам подобна наследственост, но няма да й се давам! Всичко зависи и от начина на живот, храна, движение.
За днес БР 10.

# 206
"Най-извратеният" Джо Дилън, който съм правила е вървейки по плажа с 2 камъка вместо гири. Плажът беше американски, никой не ме и погледна 2 пъти, камо ли да си направи труд да завърти пръст около челото Grinning
Дух, т.е. тя не можа да ти каже мускулно (разтежение) ли е или възпален нерв?!?
"Activity: Bed rest should be limited. Individuals should begin stretching exercises and resume normal daily activities as soon as possible, while avoiding movements that aggravate pain. Strong evidence shows that persons who continue their activities without bed rest following onset of low back pain appeared to have better back flexibility than those who rested in bed for a week. Other studies suggest that bed rest alone may make back pain worse and can lead to secondary complications such as depression, decreased muscle tone, and blood clots in the legs.

Strengthening exercises, beyond general daily activities, are not advised for acute low back pain, but may be an effective way to speed recovery from chronic or subacute low back pain. Maintaining and building muscle strength is particularly important for persons with skeletal irregularities. Health care providers can provide a list of beneficial exercises that will help improve coordination and develop proper posture and muscle balance. Evidence supports short- and long-term benefits of yoga to ease chronic low back pain.

Physical therapy programs to strengthen core muscle groups that support the low back, improve mobility and flexibility, and promote proper positioning and posture are often used in combinations with other interventions."
https://www.ninds.nih.gov/Disorders/Patient-Caregiver-Education/ … Fact-Sheet#3102_7
*********************************************************************************
И една статийка от вчера как да предотвратим болки в коленете при ХИЙТ
https://www.nbcnews.com/better/lifestyle/how-reduce-knee-joint-p … -class-ncna970746

Последна редакция: вт, 19 фев 2019, 18:13 от Agent Provocateur

# 207
Да си отчета ранната тренировка /компания ми прави невероятно ярката и огромна Луна/ и 7 км разходка.

"Най-извратеният" Джо Дилън, който съм правила е вървейки по плажа с 2 камъка вместо гири. Плажът беше американски, никой не ме и погледна 2 пъти, камо ли да си направи труд да завърти пръст около челото Grinning

Всъщност, за мен подобна реакция би била неадекватна.  Tired Не знам вече- аз ли съм претръпнала и нагледала се на какво ли не, или просто не отразявам чак толкова странностите на заобикалящите ме, но дори не съм сигурна дали и аз щях да отразя някого, разхождащ се по плажа с камъни в ръце. Хора всякакви, всеки със странностите, ежедневието и разбиранията си.

Е, сутринта аутфитът на тийнката за малко да ми докара задавяне с кафето, но това вече е друга тема.  Mr. Green

# 208
Благодаря ви за подкрепата, момичета!
Агент, много благодаря за информацията и източникът. Ами тя спомена, че е мускулна болка. От друга страна, личната ми лекарка мисли, че  е нерв. Каза, че вероятно за това ме боли повече, когато лежа и седяи- защото притискам нервите. Без да съм експерт, бих могла да го определя по-скоро като нерв, от колкото като мускул.
 Мисля това което си постнала отговоря на моят проблем. Сутринта е особено болезнено, вероятно от лежането през нощта. После, когато се раздвижа, подходя малко и просто събудя тялото си, болката е по-поносима. Усещам че намалява, но бавно и полека. И аз не мога да определя от какво е провокирана, защото се появи едновременно с болката в гърба и яйчниците, идваща месечно с ПМС то. Но аз съм активен човек и съм доста упорита, във важните за мен неща. Мисля, че ще се справя и с това.

# 209
Дух, ако болката е в близост до гръбначния стълб, имай предвид, че много помагат и страничните усуквания на гръбнака и разтягането на бедрата. Много хора просто се разтягат напред, което не е достатъчно. Тригълник, странична извивка, гълъб в различни варианти, пеперуда, крокодилски упражнения помагат при такива проблеми. Потърси някаква detox yoga в нета, в този тип тренировки има точно такива упражнения. Ти добре си се била насочила към ММА тренировки, тъй като там имаш доста странично усукване в областта на кръста.
Днес пак нямах време, така че направих една кратичка тренировка - Low Impact HiiT One от Ripped with HiiT с Кети. Иначе и аз повтърждавам, че Кели Кофи-Майер е супер. Има много хубави силови и ММА тренировки. Особено за силова за цяло тяло е един от най-добрите варианти при ограничено време. Повечето тренировки са между 30-35 минути, но човек трябва да си съставя графика сам.
п.п. Едира, ето един канал с по-леки тренировки. Може да има нещо подходящо.
https://www.youtube.com/user/jessicasmithtv/videos

Общи условия

Активация на акаунт