Отговори
# 585
Амфибия, по гръб няма да падне 😇 хахах, аз честичко обичам да казвам “толд я” 🤪, навива главата и казва “ти всичко знаеш” с пренебрежителен тон и насмешка хаха
Кактусче, книгата на д-р Спок я получих като подарък точно с цел да видя как съм гледана аз, обаче тя от преди 30 и кусур години вече е актуализирана 😝 и ха! Изненада! Ама то не беше така тогава! Ай стига бе 🤣!
Уау! С найлоновото пликче ме уби 😂 точно твоето дете дето е проходила супер рано сама 😂

# 586
  • София
Преди малко пред асансьора ме среща една баба от кооперацията. Заговаря ме се и в разговора и казвам, че тъкмо се прибраме от разходка, защото вече съм много гладна, а нищо не съм си взела за на вън , пък не съм като бебето храната винаги да е на линия.
Тя ме поглежда учудено и ме пита.
-е, чакай де.. На колко е бебето?
-на 6месеца и половина, казавам аз
-е, че не е ли голяма да я кърмиш още? Ти сигурно и през ноща и даваш?
-амии, ще си я кърмя още, не бързам да и давам много твърда храна. А, през ноща си хапва, да. Хапва си по 2,3 пъти.
Следва обяснение как трябва да почвам със соковете... На което и казах, че тя сок още не е пила и  моментално разговора приключи.
За финал ме изгледа пренежрежително и попита дали може да ме изпревари със асансьора, нещо и станах неприятна май 😂

# 587
Много знаеш, момиче, много знаеш, вие младите...

# 588
-Не е ли време да захранваш? Знам, че на Слънчо и на Ганчев са им качествени пюренцата!
- Не е време и няма да захранвам с пюренца. А дори да са пюренца, няма да са нито тези, нито други готови.
- 😳😳😳

# 589
Свеки онзи ден ме пита с какво правя кисела. Гледам тъпо и се чудя тази жена вярно ли не помни, че предния път детето яде баница?!? Flushed

# 590
Правихме на бебето традиционната питка, дето идват жени орисници. Естествено детето ми беше захранено с питка с мед. Естествено излезе му обрив. Естествено виновник за обрива не е питката с мед, а жегите, щото то предните дни все едно не бяха същите жеги. Ами то е комбинация между това, че са жеги и това, че много хора са го пипали. То нали преди все едно не са го пипали хора. Обрива е от едното рамо чак до другото два пръста дебел. Яде бебето питката с кеф и казват леле вие това бебе гладно ли го държите. Това при положение, че близо час стояха да го чакат да си се набозае точно преди малко. След това яде за беда и салфетка със същия хъс и кеф като питката. Подариха ми сокове на Ганчев, бебешки бисквити със захар и други разни съставки, разни кексчета мечета, разни играчки подходящи за тригодишно. Мойто няма още 8 месеца. Иначе беше весело, щото имаше и други малки дечица и падна забава, та поне не ме е толкоз яд. Като отворих дума за меда всички ме нападнаха, едно време колко много биберони с мед били давали. Май май приключих вече със събирането на баби. Само малки дечица ще си каня, да си скачат, да си перкат балончета, да си побъбрим с мамите и мисля вече това да са ми празниците.

# 591
Тея баби са за.... Не знам какво да кажа... Изобщо как си им позволила да ти хранят бебето с мед? Моята свекърва ми говори за тоя мед, откакто бебето беше на 5 месеца, докато не й обясних как може детето да развие болест наречена ботулизъм от него и как е много опасна болест
Скрит текст:
(има и смъртни случаи)
, затова до годинка не се дава. Само каза "Ууу недай боже" и повече не съм и чула за мед от нея!

# 592
Разпечатай им някоя статия за ботулизъм на тези баби. Да видим дали ще са толкова смели. Но играчките за тригодишни ме разсмяха. Моят за първата си коледа получи камионче и багерче от майка ми и зрънчо с играчка от баба ми - трябвало да има играчки под елхата за него. Беше точно на 14 дни. 

# 593
Нали знаете как държат над главата на майката питката с парички, разчупват на две отчупва се парче, топи се в мед и се поднася към устата на майката. Очаквайки това да стане отварям уста, но парчето беше поднесено директно на бебето. През това време камери снимат, всички гледат, а мен ми иде да я ударя бабата през ръцете. Направих забележка като спряха да снимат. После по някое време гледам в ръцете на другата баба - чупи питката и си го храни. Викам си айде, от малко няма нищо да му стане, то мойто е здраво, ама ето сега тоя обрив, дано мине, че ако стане нещо по сериозно няма да си го простя 😔. Иначе за играчките нямам против, все някога ще играем с тях, но аз съм в апартамент, хем е голям апартамента, хем преди да родя доста неща изхвърлих, хем съм се затрупала с бебешки неща навсякъде, от които голяма част не ползвам, а на 90 % изобщо не съм ги аз купувала и харесвала. Много ми е натъпкано из всички шкафове и ъгълчета, обаче ако се намръщя на някоя дрешка, която ще ни става след около една година и то в неподходящ за дрешката сезон бивам обвинена в претенциозност 😅

Последна редакция: вт, 18 юни 2019, 20:32 от Chipunche

# 594
Чипунче, това при нас се прави на 40-тия ден.вие защо на 8-мия месец?
Аз също съм от “претенциозните”, а сега с второто дете съвсем ми е паднало пердето и не мълча на никой. На погачата им казах изрично преди да започнем никой да не е и докоснал това до устата на бебето, камо ли да го “захрани”. Нямаше възражения, но бабите си обсъждаха “едно време, не сме се пазили, никой не ни е казвал, бля бля, обичайното”. Бъди по-твърда, това е твоето дете ✌🏻😘

# 595
Явно аз съм ужасно зла 😁 На никой не би му хрумнало да пипне бебето ми без да ме попита първо, а да не говорим да го храни. Даже и баща и първо пита може ли да я вземе. Наплашила съм ги горките 😁

# 596
Чипунче, как така ще дават мед? На всеки дръзнал въпреки фотоапаратите и камерите бих се разкрещяла, теглила едни... и показала вратата. Следи детето и дано всичко е наред.

Бисер от групата за недоносените: "Кърмата ми беше хубава и качи 2кг първия месец." Не качи ли бебето 2 кила за месец значи кърмата е некачествена" (Кактусче, гола водица си пускала сигурно щом малката е качила 500-600гр само Joy)
И други бисери от вчера: "Не отбиеш ли до годинката после ще има да го чакаш сам да се отбие." Кърмите ли след годинката, ще кърмите до първи клас.

"Кърменето първите 6 месеца е задължително, до годинката по желание и след годинката безпредметно."

# 597
На 40 ден се прави, но тогава имаше много грипна епидемия, болни, та ползвах това за оправдание. После ползвах камара други оправдания, но вече се съгласих, за да спрат да ми повтарят. Сега вече оправданието ще ми е, че като знам какво са направили на питката това дете празник повече няма да види, нито пък следващото 😅.

# 598
Аз не съм правила нищо нито на 40ти, нито никога и не съм се оправдавала, казах, директно, че това е глупост за мен и няма да го правя изобщо. Събрах гости и то само семейството ми за рождения й ден и това е.

# 599
Все още има майки, топящи залъгалката в мед. А още по-лошото е, че има баби, лели, комшийки, че и педиатри, даващи такива съвети Close
.......
Навън сме с детето(6м.), свеки отива до магазина, аз и поръчвам банан "ама да е добре узрял, че е за детето". Тя ми казва, че у тях има хубави от пазара и после ще ми даде, но обяснявам, че сега ще му го давам, а тя: "Ама как така, цял ли ще му го дадеш?!" Joy Беше шокирана, че му давам парченца. И супер изненадана, че той дъвче.

Редактирам се, за да добавя цитати от една статия, на която попаднах току-що:
Нова храна за бебето след шестия месец
След като детето навърши четири месеца всяка мама трябва да реши дали да спре кърменето на детето си. в този момент обикновено по-опитните роднини се втурват да дават съвети, което доста изнервя ситуацията, но си струва родителите да се вслушат  в техните думи. Трябва да има търпимост към подобни разговори и да се разбере, че с всяка година условията на живот се променят, а с тях се променят и медицинските показания за въвеждане на нови продукти в менюто на бебето.

Най-добрият първи признак за това, че е дошло време кърменето да се прекрати е появата на първите зъби, а това става много индивидуално-от 4-тия до 9-тия месец. Точно в 6-тия месец обаче хранителната система на детето е окончателно формирана и готова за поемане на нов вид храна.
Най-добрата храна за начало на новия вид хранене е ябълковият сок и това е рецепта от много отдавна, която и до днес е подкрепяна от педиатрите. Също така за това стават пюре от зеленчуци, като препоръчително е то да е съставено само от един вид зеленчук.
След това, ако няма проблеми, е ред на въвеждането на млечно-киселите продукти.
След 8-мия месец в менюто на детето може да се въведе кашата. Производителите на детска храна предлагат много голям избор, но родителите трябва да се ориентират по вкусовите пристрастия на детето, за да купят продукта, който ще бъде изяден без проблем. Единствената, която не бива да се дава е кашата от грис.

Flushed

Последна редакция: вт, 18 юни 2019, 16:06 от Lucky_B

Общи условия

Активация на акаунт