Отговори
# 690
Моя позната започна да захранва на 3 месеца бебето, защото така и казали на училище за майки. Александра Петканова друга инстаграм “звезда” също спря на кърми детето си когато беше на 2 месеца за да може да спазва диети за да се снима по списанията, защото това е по важно от кърменето. Постоянно ръсят глупости, вместо да се снимат да седнат да прочетат нещо за децата си, а не да ги правят инстаграм звезди.

# 691
И нейното днес захранено с морковче 😁 че и нея имам, следя ги покрай бременностите им тези “звезди”.

# 692
Ох видях, а то горкото се опитва да суче от лъжицата... No Mouth
Много тъжно... отново.

# 693
Гледах я Петканова в едно предаване.Спомена,че е спряла да кърми,защото било сложно...цедене, кърмене...🤷🏻♀ Не разбирам.На мен ми е по-сложно с АМ преваряване на води, шишета, термоси, стерилизиране 🙉

# 694
  • София
Понеже и аз я следвам тази Петканова (още от преди да смени фамилията си) ще си позволя да се наместя некана в разговора 😇, ама така или иначе офф-топика продължава. То беше ясно, че ще спре да кърми. Още от самото начало , като снимаха първите дни на бебето вкъщи, в стаята на детето имаше една бяла дъска, на която се виждаше как си бяха записани кога трябва да яде и часовете бяха кръгли през 3часа ( 9,12,15,18, 21,24 последно! ) другите липсваха 🙄🤔 защо ли... През ноща само се спи 😂🤣 не се яде
.. Та така.. Плюс това мацката е много заета със работа през деня и няма как да  е на разположение нон-стоп, за да кърми, когато на 'бебе звезда' му се яде.

Днес една майка в парка ми каза, че 8 месечното и бебе яде само 3 пъти в деня ,още от 6тия си месец 🙄

# 695
Браво на него. Аз ям поне 5 пъти през деня и понякога през ноща 😂

# 696
Диди, ама на бабата ти как не й омръзна да ги измисля постоянно тия бисери 😂

Аз днес кърмих в общината, ама се скрих на стълбището, защото се оказа,че и с бебе в раница, късата ми лятна рокля привлича де що мъжко има. Неудобно ми беше. С бебе, с мъжа ми и ме гледат....пък и щях да предизвикам фурор, кърмейки тодлър в тази малка община поне.

Обаче е много фрапантна разликата на тези "звезди" (известни с това, че са звезди?!?) и една Ева Лонгория, кърмеща на снимачната площадка и постваща това в Инстаграма си. Нейният син направи годинка и е постоянно с нея на работа. Е, със сигурност има помощници/бавачки, но си го кърми жената.  Само като проверите колко резултата има на хаштаг кърмене на кирилица, става ясно доколко е важно и "промотирано" от българките инфлуенсъри. Въобще не съществува общност на българските кърмещи жени в инстаграм. За разлика от други държави, много хубави и полезни неща пускат Ла Лече Лига USA, GB и други подобни профили.

Еуфория, това само млечните или изобщо 😲 горкото детенце!

# 697
Изобщо не съм ги чувала тия Пеканови-Метканови, инфлуенсъри ала бала. Вие пък, какво си губите времето да им следвате живота и да гледате какво правят. Има толкоз по-интересни неща за вършене от това да гледаш какво правят разни звезди. Не е луд тоя дето яде баницата. Като има кой да ги следва и да печелят от известността си, те са на плюс, а ние сме на минус, че си губиме времето.
Аз май единственото нещо дето следвам изобщо е тая темичка Simple Smile.  Даже и в отчетната не влизам, че там нещо не срещам подкрепа за вижданията си. Според мене само на себе си вредим, като се тюфкаме за чужди неща, животи, съдби и други.

# 698
  • София
Кактосче, хапва си храната от кухнята само 😉 и може би АМ. Не задълбочих, че ми стана неудобно 😀

# 699
С октомврийското ми бебе заформихме супер група във форума и много бих се радвала да запознаем децата, във ФБ също са добре нещата. Може би и защото се присъединих, когато първородният беше на годинка, т.е. след обичайните простотии със захранването. С юнското ми бебе в бг-мама не са много активни и пиша в Юлчета, бива и там, някои момичета и тук пишат. Обаче във ФБ просто за какви невежи родители става въпрос, просто е изумително. И само мрънкам и се възмущавам на ММ, пък той ми се кара защо си губя времето. И е прав, ама се самозалъгвам с някаква комуникация, защото сме в чужбина. Много е важно биберонът да се съчетава с роклята, обаче столчето за кола е подробност и се търси комбина да се купят 2 за 70лв. И не, не е въпрос само на финансови възможности, щото иначе могат да се купят 18 чифта сандали на непроходило дете. Абе.. извинявам се за отплесването, само тука така ми идва да си споделя Blush

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 02:47 от Фиффи

# 700
Еха, тия дето съчетават биберона с роклята ако разберат, че в момента детето е облечено с дрешки, които майка ми ги е обличала на мен и на сестра ми и после 30 години са стояли в мазето, а повечето ни дрешки дори нямам идея колко бебета преди това са ги носили, та тия ще ме заклеймят тотално Grinning

# 701
  • София
На мен ми отне три деца да започна да обръщам внимание с какво ги обличам 😂 Бабите редовно ме обвиняваха че големите не били с "тоалет". За първи път облякох и рокля на бебе, че и шапка в тон, сега с малката. Ма това е висш пилотаж за хора без работа попринцип 😁 Трябва да има един чеклист "нахранено, измито, наспано, наконтено, изберете три от четирите".

# 702
Е това последното затвърди мнението ми, че по отношение на дрехите съм мнооого лоша майка! Аз купувам дрехи в минамално количество (просто не смятам за необходимо да влагам излишни пари в парцали), дори купих удължители за бодита и още си носи и от старите бодита. Едни познати ни дадоха дрешки носени по един път, други дори с етикетите. И казаха, че това било 1/3 от дрехите им-еми те бяха два пъти повече от нашите дрехи.

Относно по темата, изказване на майка: "Аз я отбих на годинка и нещо, че ми писна да кърмя."

# 703
Много е хубаво без социални мрежи! И бгмамма стига Joy

# 704
Алекс Петканова е ясно, че е куха лейка какво се учудвате. За бой е мърлата в родилното, която е препоръчала режима. Те имат отговорност да са в час, защото в БГ родителите май само как да харчат пари за глупости мислят.

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 11:46 от maldini88

Общи условия

Активация на акаунт