Януарски бебета 2019! Тема 1

• 34 012
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, вашите бебоци по колко спят нощем. На моя господин най здравия му и дълъг сън е вечер от 7-8 часа. Снощи заспа в 8 и се събуди чак в 2 сутринта. И няма значение колко и кога е спал, ококорването в 5 и половина е закон, от там сме пред час два, което е доста изморително и нищо не могa да свърша така. Иска ми се този дългия сън да го изместя от полунощ до 6 сутринта например. Какъв съвет ще ми дадете? И още един въпрос, който все не се сещам да питам педи. Ники на 6ти става на 2 месеца и аз все още го слагам да лежи ту ма едната, ту на другата страна, без по гръб но все пак той вече шава доста и с едни такива движения като на червейче, успява да се намести по гръб, ако не съм го подпряла. Вие слагате ли вашите по гръб?
Иначе гукане липсва все още при нас, само зяпа и се облизва като му говоря и пуска тук там по някоя срамежлива усмивка. Но е много пестелив на усмивки...сериозен мъж Simple Smile
Ваня ние сме точно с вашия режим - заспива след баня в 19.00-20.00ч.,буди се в 2.00 ч. и после в 5.00ч.Опитах се да изместя спането като го събуждах няколко вечери в 23.00ч. с надеждата да пропусне храненето в 2.00 ч., но уви и в 23.00ч и в 2.00ч. си хапваше. Ударих на камък Joy, а е хубаво вече да пропуска едно хранене и го оставих така.

# 361
Честита Баба Марта, момичета!
Нас педиатърката ни беше посъветвала да го къпем в 23:00, после хапване и сън. Така правим, спи до 4.30. Напоследък то къпем около 22.00 и пак си спи до 4.30, понякога и до 6.00. Но и той не се отказва  от едно ядене, но напоследък прави едни номера...не си доизяжда млякото или пък огладнява по-рано. А по гръб редовно се обръща да спи. По гръб и с вдигнати ръчички и бабите казват че щом спи така, значи всичко му е наред. Мисля че, няма проблем щом му е удобно. Гука си от 2-3 седмици насам (на 48 дни е), е първоначално беше по- скоро случайно, напоследък все по- осъзнато. Вече се заглежда и доста, по играчки или пък по хора с бради и очила. Понякога като ме гледа му правя разни физиономиики и той малко се плаши.

# 362
Честита баба Марта! Будете здрави, румени, засмени! В болницата имаше схема, че правилната позиция е спане по гръб. Нашата бебка има паузи по 5 часа, понякога и 6. Но започват от 2, 3 часа през нощта 😉 Все по-често изсуква само едната гърда и другата не я иска. И така съм нон стоп с различни цици. Едната мека, а другата ще гръмне. Дано не ми намалее кърмата така.

# 363
На моя бебчо най-дългата му пауза е 4 часа вечер след баня, тоест от към 8 до 12 часа. Доскоро той сам като по часовник искаше да хапва на 3 часа, но от няколко дена търси на час-два. Много е смешен, гушкам го да го успокоя като плаче, а той вече знае къде са циците и се бори да се смъкне надолу и да ги налапа Grinning Давам му, разбира се, но е доста ангажиращо с този режим, надявам се да е период.

Неви, защо не сменяш ти гърдите. Като вземеш общото време, за което обичайно се храни, разделяш го на две и по средата само го преместваш на другата цица. Това е по-добрия вариант за поддържане на кърмата, пък и е по-комфортно, за да не седи препълнена едната.

# 364
Честита Баба Марта! Да сте бели, румени, засмени.

Чудя се дали да пиша за спането, че дребосъчко си е поспалив, но не по наша заслуга. Гледам да го къпя преди 8 ч. и след това го катурвам. След това се буди на три-четири, понякога повече, часа за ядене, но вече не следя точно на колко. Като го чуя да примлясква и знам, че е огладнял. Насмуква се обикновено от едната гърда и продължава да спи. През деня яде и от двете.

Мисля вече да му купя шезлонг. Имате ли добри отзиви за някой? С каките ползвахме един Фишър Прайс, но гледам сега, че са сменили модела и не съм сигурна, че новия ми харесва.

# 365
  • София
Честита Баба Марта!
Живи и здрави! Hug
Въпреки съветите на неонатолозите да въртя бебето като кебапче, я оставям по гръб, в белите страни отдавна отричат това спане на една страна, особено при бебета без сериозен рефлукс. Тя Лилия и да я подпра, пак се извърта някак и си спи както си иска.
Най-дългата пауза и е еднократно между 8-9 и 2ч., през останалото време се храним на 2-3-4 часа. Предлагам винаги двете гърди, понеже с едната е по-трудно и давам първо нея за стимулиране. И с каката беше така, явно е физиологично.
Новите Фишър прайс наистина са по-смотани от предния модел, по-паянтови изглеждат, ние взехме Грако и малката му се кефи. Засега Simple Smile
Гукане и усмивки йок Grinning но още е малка девойката, утре прави месец.
За ортопед съм супер доволна от Ефремов в Горна баня и пак при него ще си ходим.
Джилиан, ще ме добавиш ли на първа страничка, моля Blush

# 366
Джилиан, ще ме добавиш ли на първа страничка, моля Blush

Разбира се! Вече те има в работния ми файл, но постовете могат да се редактират само първия ден след пускането и ще трябва да почакам да пусна новата тема с всички редакции накуп.

Мерси за идеята за шезлонга. Сега ще погледна и тази марка.

Аз го подпирам младежда да спи настрани и редувам посоките. Доста често връща и ако е по гръб се дави ужасно. Като е настрани поне си изтича кротичко от устата. При кърмене също се задавя доста лесно.

# 367
  • София
Супер, извинявай в такъв случай, писах, ако си пропуснала случайно Simple Smile
Да попитам има ли някое бебче с ръбеста глава? Педиатърът ме успокои, че ще се наместят нещата, но аз да проуча, че ми се вижда много, а е раждане със секцио.

# 368
  • София
С баткото не сме ползвали шезлонг. Чудя се дали няма да е поредната вещ, която заема място у дома.
До каква възраст се ползва?
Чудя се и дали да вземем активна гимнастика. Бебчо почна да будува през деня от 2-3 дни и не му се стои самичък. Та се чудя дали няма да му е интересно да стои в акти гимнастика.

# 369
Днес не ни сложиха ваксината. Показа, че има 37.4 температура п8 време на консултацията. Гърлото и гърдите й са чисти. Нослето й хърка на моменти и то от десетина дни някъде. Даде ми направление за секрет. Понеже тя много често повръща и то по много, още от раждането, лекарката каза, че може да е от нослето, ако има нещо там. Ако нищо няма в нослето, ще ни прати на консултация при гастроентеролог за всеки случай. Според мен преяжда, дано аз да съм права. Тежи 5120 и е 55 см. Това за два месеца.

# 370
Ние имаме шезлонг от кака й, mamas and papas, кака й не харесваше никак, дано сега влезе в употреба. Има музика, люлее е и вибрация.

Ей такъв но модела от преди 7 години:)

https://goo.gl/images/AAQnQg

Според мен е супер, материята е много приятна, пере се лесно.

# 371
Аз купих един шезлонг от една приятелка, дори не знам каква марка е. Свири и вибрира, но тя не му се радва изобщо. Със сестра й май имахме на Чико и доста го използвахме.

# 372
И при нас шезлонга е греда. А аз така им се кефя. Но активната гимнастика му харесва много и си стои.
Спането при нас е различно. Няколко дни яде на три часа, тази нощ на 4-5 беше и аз съм с мастит по повода.

# 373
Нашия си спи по гръб, понякога сам се опитва да се завърти на ляво, когато много го боли корема.
 Иначе се събужда на 3 часа. Рядко има 4 часова пауза и то през деня. Гледаме да си разпределим ставанията, но въпреки това сме недоспали и двамата.
 Аз се чудя за активна гимнастика. Иска ми се, но кучето и то много ще ѝ се радва Grinning . Накрая ще си взема някаква най-обикновенна от 20-30 лв, поне да не ме е яд, ако не я ползваме.

# 374
Здравейте, ние сме на 45 дни и все още имаме колики. Ползвам лефакс,опитах един ден да не И давам нищо, защото мислех, че май вече са отшумели. Тя се скъса да се свива и плаче. Днес продължих на лефакс и про комбо  бейби. Та мисълта ми е, как ще разбера, че вече няма нужда от лекарство против колики? Иначе ми е чудно на адаптирано мляко сме, но защо яде 100гр. Със зор и понякога 70-80 И не иска да вдигне грамажа. А огладнява на 2.30 часа? Странна работа е. С баткото нещата бяха по различни.

Общи условия

Активация на акаунт