Януарски бебета 2019! Тема 1

• 34 011
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
Аз слагам малката настрани да спи, защото връща много. Редувам страните, но често я намирам по гръб. Имаше и много лошо задавяне, та понякога подпирам гърба през нощта. Шезлонг от ньколко дни ползвам. Joyello, ей сега погледнах марката. От баткото е, но той не го хареса тогава. Помня колко обикаляхме, за да намерим максимално равен, защото повечето са с чупки. Няма никакви екстри.
Ох, притеснила съм се за поддържанено на интимната хигиена, така да се изразя. Подведох се, че не се пипат срамните устни и сега няма почистване. Или аз плахо действам. На всичкото отгоре и кръвоизливче в едното око се появи. Може и да се е одряскала вътре, много рови. А нокти още не смея да режа. Педиатърката не даде съвет... Дълго стана.
Честита Баба Марта. Да сте здрави и засмени.

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 23:39 от Maria_Mia

# 376
Ваня Иванова, моя бебо е на 41 дни и от втората седмица започна да си спи по гръб. Нямаше сила, която да го накара да спи на страни. Аз го оставя на страни, той се обърне и така си го оставих както му е кеф. А колкото до сплескването на главата няма как да се получи, защото той сам си върти главата наляво и надясно.
Но ние сега пък от 2 дни много плачем, без причина, много се стряска и е някак неспокоен. Незнам какво да го правя и ми се къса сърцето:(

# 377
Ние имаме и шезлог (babymoov), и гнездо, и активна гимнастика. Ползваме ги всичките. Мисля, че е хубаво детето да сменя средата, стимулира се развитието. Шезлонгчето е без екстри, но може да се люшка и понякога така го приспивам. На активната гимнастика много се забавлява.

И ние спим по гръб, понякога повръща, но досега не се е задавял от това. На една лекция за бременни, акушерки от Англия споделиха, че това е световно признатата практика и статистиката доказвала, че е по-безопасния начин за спане.

Гергана, бебчетата са различни, може би това си е нейното темпо, по малко по на често. Аз също изпробвам различни капки за колики и досега съществена разлика не съм видяла. Предполагам, че като свършат няма как да не се разбере, поне при нас капките не помагат особено.

Мария, аз режа нокитите почти от самото начало, то изобщо не е сложно, особено ако бебето спи. Ръчичката като е отпусната и с нокторезачката става много лесно, те са още мекички. Само не трябва много навътре да се режат и е важно да е равно без заобляне в ъглите, за да не се врастнат като растат. Иначе и с изрязани нокти и без, моя бебо все намира как да се одере и затова си ходи с ръкавици. Случва се и да се бръкне в очите от време на време, зачервяват се, но после се оправят.

Неди, и ние сме така, бебешки истории. Надявам се да е просто ревлив период и скоро да премине. Казват надеждата умира последна Grinning

# 378
Maria_mia, относно интимната хигиена, успях да махна това беличкото след баня с мокра кърпа. Трудно беше, но не съм прилагала натиск. Малко по малко се изчисти. Голямата ми дъщеря нямаше подобно нещо. Относно спането, тя си спи по гръб. И върти главата в двете посоки. Имам активна гимнастика от каката, трябва да я взема от майка ми. Предишния път не ни влезе в употреба, кака й не я хареса. Тя беше от бебетата, които се отегчават точно за 3 минути от всичко. Искаше живия контакт. Мишето обича да си гледа въртележката над кошарата и да гука. Това й занимание продължава 15-20 минути и или заспива или почва да ме търси. Татко й и направи вече маникюр с нокторезачката, защото ноктите й бяха като кукички за риба. Вчера купих Инфакол, защото Лефаксът ни свърши. Уж е сладък, а така се мръщи и прави физиономии, все едно не знам какво я правя. Лекарката й се учуди как има такива колики и газове като е кърмено бебе. По време на прегледа коремчето й бълбукаше.

# 379
Неди, ние сме на 42 дни и от три вечери е доста неспокойна. Сякаш има надежда да са в такъв период, дано само да е кратък Stuck Out Tongue Winking Eye

# 380
Явно се престаравам с притесненията. Всяка вечер с тампони с вода пробвам, обаче нищо не правя. По- смело ще провам довечера.
Коликите - имахме 17 часови кризи, някакъв ужас беше. Всички капки пробвах. Био Амика давам сега и млека доста смених. Еми, има си ги. До 3 нощес беше неспокойна.

# 381
Последното, което ми казаха за коликите, консултант по кърмене, че понеже има къса юздичка на езичето, не прави добър вакум гълта въздух и от там повече колики..... Тази юздичка ни уморява по лесно и при кърменето. Та сега проучвам за срязването й. За сега разбрах, че има един зъболекарски кабинет на Красно Село, Кирил Дечев се казва зъболекарят, който го прави. Другият вариант е Токуда. Ако някой има подобен проблем и е проучвал моля, споделете.

# 382
Последното, което ми казаха за коликите, консултант по кърмене, че понеже има къса юздичка на езичето, не прави добър вакум гълта въздух и от там повече колики..... Тази юздичка ни уморява по лесно и при кърменето. Та сега проучвам за срязването й. За сега разбрах, че има един зъболекарски кабинет на Красно Село, Кирил Дечев се казва зъболекарят, който го прави. Другият вариант е Токуда. Ако някой има подобен проблем и е проучвал моля, споделете.
Ох, на мен много страшно ми звучи това. Не бих го направила.

# 383
 Моля ви, консултирате се със специалист, лекар, за мен консултантпо кърмене да препоръчва хирургическа интервенция, звучи несериозно...
Надявам се да ме разберете правилно, нито искам да критикува,  още по-малко да бъда груба, но тези деца сме ги носили 9 месеца и просто ... скъпи са ни ...

# 384
И на мъжа ми му се струва страшно, то и на мен се, просто търся начин да започне да се храни нормално... Педиатъра ни потвърди, но каза след 3ти месец, каза, че според нея поне в Токуда няма да го направят по рано.

# 385
Това с къса юздичка и нашата лекарка ни мрънкаше сууумати години(това с каката) И когато е закарах на специалист се оказа,че такова нещо няма той пък ни уплаши,че ще има обратна захапка.Затова е карах на ортодонт който пък разсея тази диагноза и така вече е на 15г и и няма нищо.

Според вас възможен ли е  бум в разстежа малката е на 8 седмици и ппстоянно иска са суче.Малко по неспокойна е от предните дни,но пък през ноща промяна няма.Много се плюнче,ака веднъж на ден добро количество а онзи ден 48 ч не беше.И постоянно смуче юмруците,слагам е на гърдата суче 10-15 мин после започва да пуска зърното да се върти пак да засуква и така докато не започне да и се гади и продължава да си смуче юмруците.

# 386
Ани, ей сега погледнах и един от скоковете в растежа го дават точно в 8-ма седмица след термина.

Teg, дано бързо намериш правилното решение. За колко време се възстановява бебето след такава манипулация?

Благодаря за коментарите за шезлонга. Още търся, но нещо не мога да харесам. Иначе моите момичета му видяха сметката на предишния. Толкова го ползвахме, че накрая съвсем беше увиснал. Мисля, че и бебчо ще го хареса. Тези дни го слагам в столчето за кола вкъщи. То се люшка точно като шезлонг, когато беб ритка, а на дръжката му сложих една играчка. Голямо зяпане и хилене падна тази сутрин.

# 387
До колкото разбрах от всичко прочетено, много бързо се възстановява мястото ако е малко бебето, защото не е кръвоснабдена още юздичката. Буквално на момента им минавало. Явно в Токуда се чака половин час да я погледнат всичко наред ли е и си тръгваш.

# 388
teg, рязахме на сина ми. Обикновено ги "клипват", но неговата беше много дебела. Отделно започваше от върха на езика и свършваше на местото между двата долни резеца. Пръснаха го с някаква упойка, имаше малко кръв в нашия случай, оправи го за 2 мин. Детето преди процедурата не можеше да се плези. Кърменето беше болезнено за мен, за него нямаше проблем. Беше на 8 месеца. 1-2 дни се учеше да си управлява езика, но си сучеше. Първите 2-3 пъти му беше странно, но се справи веднага. Бяхме при УНГ

# 389
Здравейте! А бихте ли препоръчали шезлонг с максимална легнала позиция и активна гимнастика?

Общи условия

Активация на акаунт