Януарски бебета 2019! Тема 1

• 33 955
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Аз си взех на Solgar, пиех 3*1, на опаковката май пишеше 2*1 и само дето почнах да мириша на сминдух цялата...Ще пробвам по схемата 3*3

# 616
  • София
На Nature's way са моите, но пак са същите като грамаж и бройки. Според мен марката няма особено значение. Не мога да преценя при мен колко допринасят. Но пак ги почвам 3*3 вече, понеже досега бяха 3*2.

# 617
Момичета дайте съвет за справяне с хемороиди. Досега не им обръщах внимание, но вече са нетърпими.

# 618
Аз се мажех с цикатрадина и ми минаха.

# 619
  • София
При мен се бяха обострили в 9 месец. Бани със смрадлика, ако издържиш - лед на място държиш, колкото можеш. Четох и за намазване с мед. Аз лично последните две пробвах еднократно, а смрадликата повечко пъти. Успоредно мажех и с проктогливенол. Отне известно време да се успокоят нещата.
Също така не ползваш тоалетна хартия, а се миеш след ходене по голяма нужда.

# 620
Да ви споделя и моето развитие с кърменето. От началото имах малко кърма и давах добавка АМ. Свързах се с ЛЛЧ консултантки и ме посъветваха да изцеждам гърдите за стимулация между кърменията. Казаха ми да стимулирам гърдите на ден поне по 10/12пъти - кърмене или ефективно сучене, като поне 1/2 пъти вечер между 3 и 7/8 часа ,понеже тогава стимулирането на лактация е най- силно. Беше ми много трудно, много трудно изцеждах бавно и много на често.

Другото нещо което ми предложиха е Power Pumping- изцеждаме на много кратко време - например през 30мин за няколко дни. Това не го изпробвах.

Постепенно премахнах Ам като държах изцеденото в хладилник и го събирах за следващото хеанене. Изпробвах 2 чая за кърмачки - Българския Лактогенен и на Хип. Доволна съм от този на Хип. Хапвам и всеки ден ядки (задължително бадеми), овесени ядки, сушени плодове. Житото мисля също ,че има ефект ... но е теудно смилаемо и си раздразних стомаха веднъж.
С времето усетих ,че кърмата ми се увеличи- купих си бебешка везна да следя дали изсуква достатъчно. И така да чукаме на дърво вече 20тина дни сме си само на гърда. 😊
Реших да споделя, може на някоя от мамите с малко кърма да им помогне.
Знам колко е неприятно да искаш да кърмиш и да не се получава.
Надявам се в бъдеще да Се справяме по-лесно с евентуални проблеми с кърменето. 😊

# 621
  • София
А след колко време усети ефект - да се увеличава кърмата и по колко добавка даваше преди това на ден?

# 622
В началото повечето хранения бяха изцяло на Ам. След това започнах да го карам първо да суче от едната гърда, а през това време изцеждах другата. И мвжду кърменията пак изцеждах. Така давах различно добавка - по 60/70/80мл. Но повръщаше често и се усетихме ,че явно му даваме в повече. Така намалих до макс 60. - 40/50/60мл.
Като купих везната се оказа ,че изсуква по около 90/100 мл ,а аз до тогава му бях давала по 50/60мл допълнително от това което изсуква😁. Тоест съм го карала да преяжда...
Забравих да спомена ,че 1/2 седмици след като започнах със това изцеждане усетих ,че вечер гърдите ми се пълнят доста- имах бучки - и започнах през ноща само да го кърмя без да давам добавка. Около 2 седмици след това започнах да усещам ,че кърмата ми се увеличи. Усетих го понеже започнах да изцеждам с около 20мл повече( повечето пъти по 60мл) , и се получаваше към края така ,че каквото изцеждах му го давах като добавка без да взимам и от хладилника още.
Също така предлагам двете гърди и не давам вода.

# 623
Момичета дайте съвет за справяне с хемороиди. Досега не им обръщах внимание, но вече са нетърпими.
Цикатридина, но свещичките.След 5-тата забравяш:hugs:

# 624
Благодаря! Задължително ще пробвам, че моите са вътрешни. Кажете ми как да спра да ям, изключително съм гладна и нищо не ме засища. Имах само 4  кг отгоре, сега са 5. Всеки път си казвам, че е ПМС, но то вече 20 дни е това ПМС.

# 625

А могат ли да се ползват по време на кърмене?

# 626
Tania Tanq според повечето Аг не е проблем, но все пак можеш да се допиташ и ти.
Момичета вашите бебчета въртят ли се в легълцата? Моя човек всяка сутрин го намирам завъртял се и отвит.Вече се чудя какво да го правя.Grinning

# 627
Отвива се задължително и си залепва главата за горната табла. Вчера дажи ми прави на пук, аз я дърпам надолу, а тя се качва нагоре и се смее 😀

# 628
Здравейте, момичета. Чета ви редовно, но все не намирам време да пиша. Малката Симона утре става на 3 месеца и от няколко дни започна да гука и да издава много смешни звуци, но го прави само ако е сама и никой не я гледа. Всичко е наред като изключим една хрема, която я хвана и киха и кашля, но сополките са прозрачни. Педиатърката ни изписа капки, които се правят и съдържат адреналин, четох в интернет, че се дават на бебоци ама все още не съм ги взела малко ме притесняват. Ще я следя как ще е тези дни.
  Във връзка с възстановяването след раждането, вече трети месец корема ми е доооста голям като бременна в 5-6 месец. Позаинтересовах се и установих, че имам диастаза, разделение на коремните мускули, в следствие на бременността. Пращам ви линк с описание и начин за проверка дали имаме такава диастаза. Мисля да почна леки тренировки. Пиша ви го, в случай, че някоя мама като мен се чуди защо този корем грам не се свива. Спирам, че стана дълго. Усмихнат ден!!!❤🍀😊
http://www.fitbabyhotmama.com/най-ефективното-упражнение-за-прибир/

# 629
Дребосъчко се свлича в леглото, защото съм го повдигнала в единия край. Случва се да си изрита одеялцето.
Усмихва ми се, радва се, когато някой му говори миличко, гука. Много е сладък.

_limonche_, разсмя ме.. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт