Януарски бебета 2019! Тема 1

• 34 021
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
А пък моят човек основно спи. Чак взех да се притеснявам да не почне да се разболява пак. Я му се събират 4 будни часа за денонощие, я не. Е, ако броя кърменето, може и малко повече да са. Нощем се събужда 2-3 пъти, яде полузаспал и не го броя. През деня - се задържа буден по час и като хапне пак заспива. Само коликите са го държали по-дълго буден.

За гукането - все още е рядко. От няколко дни насам започнаха по-осъзнати усмивки.

Иначе днес педиатърката препоръча да започвам с масажите, лежането по корем и подпиране на крачетата по малко.

# 346
Цитат на: zazu1 пробвате с варена жито за кармата
     link=topic=1092873.msg38299003#msg38299003 date=1551276959
Нашият младеж е гукал 2-3 пъти,. Но според мен случайно. Но от 2-3 дни започна да ми отвръща на усмивките. Направо се разтапя. Заглежда се повече - най-вече в лампите. Разпознава ме и ме следи с поглед.
Тепърва ще ходим на ортопед. Колебая се между д-р Фурлакис и д-р Гьорев (работи в Пирогов, но явно дава смени и в 7 ДКЦ). Някой да има отзиви за някого от тях?
Ние не може да се похвалим с такова наддаване, но нали доста време не наддаваше и започна след като почнах да дохранвам с АМ. Продължавам да се мъча да увелича кърмата по всякакви начини. За сега без особен успех.

# 347
Някоя мама, която кърми да дава колиф зa коликите? Може ли да ми кажете как точно го давате? На опаковката пише в 10-30 мл мляко преди хранене, но в какво се цеди толкова и как се дава? Аз пробвах в лъжичка, но количеството е по-малко, а и трудно се справям сама с процедурата дс му го дам без мъжа ми да го държи прав.

# 348
Някоя мама, която кърми да дава колиф зa коликите? Може ли да ми кажете как точно го давате? На опаковката пише в 10-30 мл мляко преди хранене, но в какво се цеди толкова и как се дава? Аз пробвах в лъжичка, но количеството е по-малко, а и трудно се справям сама с процедурата дс му го дам без мъжа ми да го държи прав.
Аз кърмя и давам Колийф от 3 дни. Цедя малко с помпа и оттам в лъжичка. За съжаление процедурата с даването наистина е трудна за изпълнение ако си сама. Когато съм сама обикновено я разливаме, я изплюе млякото.
Нашето момче е много шавливо още от раждането. Хич не кротува, вечно се мятат едни ръце и крака. Даце кърменето вече е със зор. Той е много труден за удържане. Че и взе напоследък да прави едни номера и нерви като суче. Не знам каква е причината обаче, кърма имам, но той се дърпа от зърното, дразни се, присвива се.
Едва смогвам да ви чета, а за писане съвсем няма време. Като чета как при някои от вас бебчетата спят по много направо ви завиждам. Моят юнак мноого будува, а дори като спи е много неспокоен. Спи при нас главно, в неговото легълце съвсем няма шанс. Голям рев е при нас, особено вечер около 18-23ч. Направо е чудо. Все си мисля, че са колики, но той и през деня се свива и плаче. Почти винаги след хранене следва истеричен рев и все се чудя наял ли се е, но често след това даже връща. И след него остава кърма в гърдите. Вчера направи месец, 52см е и 4кг. Изписаха ни 3080гр, не е наддал много, но е приемливо. Един път да му мине каквото го мъчи и да спре да плаче така...ще ми олекне.

# 349
M0n17y, според мен е от коликите. Като го боли детето какво да прави.Според мен доста прилично е наддал.  Ей така се мята и моята мома, но обикновено от 20 ч до 2,3 ч. през ноща.  При нас коликите почнаха много рано, може би към десетия ден и още ги има на почти 2 месеца. Акото често е зелено, със слуз.

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 10:31 от неви86

# 350
M0n17y, и при мен същата история от известно време. Мята се, плаче, захапва и пуска зърното по сто пъти, едвам успявам да го нахраня. Често е неспокоен и търси по-често да суче. И аз мисля, че е от коликите. То си личи, че се мъчи, а като не го боли си хапва спокойно. Утешавам се, че вече е почти на два месеца и скоро би трябвало да минат тези колики. После със зъбчетата май е още по-драматично, но гледам да не го мисля.
Аз за първи ден давам колиф. През нощта мъжа ми помагаше, а днес измислих следната схема: слагам го в гнездото или шезлонга така че да има наклон, с едната ръка държа неговите ръчички и главата с другата подавам лъжичката. Единствено ме притеснява, че на опаковката пише капките да се разтварят в 10-30 мл кърма, което си е доста повече от лъжичка.

# 351
На моят мъник май му минаха коликите.От три дни е спокоен и си спинка.Бяхме на първа консултация, качил е 1кг и е пораснал с 8 см.От 52см на 60 см:frowning:Вярно, че аз съм висока но.За това се получава и нашия проблем с пелените.3-ката ни е голяма с 2-ката вече не става.Пропуска на всяка смяна.Видяла съм се в чудо.Кажете някоя марка със свръх абсорбация ще ми се счупи сушилнята скоро:frowning1:На някое бебеч да са давали витамин К?Дълго стана, но:joy:И още нещо.Имало две ваксини за ротавирус.Нова и стара.Коя да избера?И ме предупредиха, че има вероятност и родителите да ни тръшне вируса, тъй като сменяме пелини и т.н:Innocent

# 352
Аз ползвам Колийф и слагам по 4 капки в млякото, не следя да е в точно определени мл мляко. Според мен важното е да приеме капките. Аз първо кърмя и след това давам адаптирано мляко (нямам достатъчно кърма), и капките ги слагам в адаптираното мляко. Определено съм много доволна, ползвам втори флакон капки, а съм се запасила и с още два. Simple Smile

Днес бяхме на прегледа при ортопед. Първоначално се бях спряла на друг лекар, препоръчан от педиатъра, но след негативни коментари във форума, записах час при доктор Фурлакис и останах много доволна. Прегледът беше много обстоен и докторът много подробно ми обясняваше всичко, даваше съвети и за ежедневието - как да стои бебето, как да го нося, как да спи и т.н. Самият той си има януарско бебе и казваше той как си гледа бебчето. Определно го препоръчвам. Преглежда по здравна каса в Неоклиник, срещу пазара Иван Вазов, доплаща се 25 лв. за ехограф.

# 353
Витамин К на нас са ни го сложили мускулно в болницата. Относно ваксината за Ротавирус, не знаех, че има две. Loitte, ще запиша час за моята беба при този доктор за четвърти месец. Нашите бяха живи търговци, което най-много ме вбеси. Всички за пари го правят, но все пак "да му мяза".

# 354
Момичета на бебо днес му биха шествалентната ваксина, цял ден беше крив и неспокоен, повърна млякото, плачеше постоянно, преди малко вече му дадох Панадол и малко се поуспокои, сега спинка. Знаете ли колко време след ваксинация се успокояват нещата?

# 355
При баткото около 3 дни. Вторият вдигаше лека температура и давах Панадол.

# 356
Лелее значи да се зареждам с търпение.... Disappointed Relieved

# 357
  • София

Днес бяхме на прегледа при ортопед. Първоначално се бях спряла на друг лекар, препоръчан от педиатъра, но след негативни коментари във форума, записах час при доктор Фурлакис и останах много доволна. Прегледът беше много обстоен и докторът много подробно ми обясняваше всичко, даваше съвети и за ежедневието - как да стои бебето, как да го нося, как да спи и т.н. Самият той си има януарско бебе и казваше той как си гледа бебчето. Определно го препоръчвам. Преглежда по здравна каса в Неоклиник, срещу пазара Иван Вазов, доплаща се 25 лв. за ехограф.

Аз не останах с толкова добри впечатления от прегледа. Даде ни съвети, които не мисля, че са адекватни за едномесечно бебе. Препоръча спането по корем, което отдавна е отречено като безопасно, носенето в раница още от 2 месечна възраст, но най-фрапиращото за мен беше, че каза, че няма никакъв проблем да слагам бебето седнало с опора... изправи малката от легнало до пълно седнало положение, а тя беше на 1 месец! Някои от позите за носене, които препоръча също натоварваха опашната кост и гръбнака. Аз лично не бих следвала нито един от тези съвети. Тъй като малката имаше и проблем на едната става, ходихме при д-р Алексиев в частния му кабинет за второ мнение. Бих препоръчала него, щом става въпрос за ортопед.

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 06:20 от moodie

# 358
  • с. Дълго поле
Момичета, вашите бебоци по колко спят нощем. На моя господин най здравия му и дълъг сън е вечер от 7-8 часа. Снощи заспа в 8 и се събуди чак в 2 сутринта. И няма значение колко и кога е спал, ококорването в 5 и половина е закон, от там сме пред час два, което е доста изморително и нищо не могa да свърша така. Иска ми се този дългия сън да го изместя от полунощ до 6 сутринта например. Какъв съвет ще ми дадете? И още един въпрос, който все не се сещам да питам педи. Ники на 6ти става на 2 месеца и аз все още го слагам да лежи ту ма едната, ту на другата страна, без по гръб но все пак той вече шава доста и с едни такива движения като на червейче, успява да се намести по гръб, ако не съм го подпряла. Вие слагате ли вашите по гръб?
Иначе гукане липсва все още при нас, само зяпа и се облизва като му говоря и пуска тук там по някоя срамежлива усмивка. Но е много пестелив на усмивки...сериозен мъж Simple Smile

# 359
Още е рано за бебе на тази възраст да спи 6 часа. Бебка повече от 4 часа не я оставям да спи.
Спането по гръб се препоръчва от новородено. Ако повръща се слага антирефлукс възглавница. Спането на страни натоварва костната система и крие риск от захлупване по очи и задушаване.

Общи условия

Активация на акаунт