Януарски бебета 2019! Тема 1

• 34 012
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Момичета ,от наш познат педиатър знам ,че колкото повече сменяте адаптираното мляко и лекарствата за колики толкова повече колики ще имат. Ще споделите ли как давате този Фунгостатин ? По колко пъти на ден мажете устичката на бебето ? Колко време ? Мажа бебче с лекарството ,но само веднъж на ден дали е малко ?
И да споделя ,ние сме още с жълтеница Sad

# 391
  • с. Дълго поле
Момичета ,от наш познат педиатър знам ,че колкото повече сменяте адаптираното мляко и лекарствата за колики толкова повече колики ще имат. Ще споделите ли как давате този Фунгостатин ? По колко пъти на ден мажете устичката на бебето ? Колко време ? Мажа бебче с лекарството ,но само веднъж на ден дали е малко ?
И да споделя ,ние сме още с жълтеница Sad
Фунгостатина на нас ни го изписа педи,  след като започна да се разпространява млечницата и по бузите и по небцето към гърлото. На мен ми каза по 4 пъти на ден да го мажа с пръст, само че аз и казах, че ме е страх така да му бъркам почти до гърлото и тя каза, че с пипетата може да му ги изливам в устата, а то така или иначе се получава доста рядко и не знам иначе как щях да мажа с пръст. Устничките му минавах само с марля, за да може да съм сигурна, че е достигнало до всяко ъгълче лекарство. Мина му, но за малко, сега пак има по бузите. Аз му го давах още 48 часа след като видимо нямаше нищо в устата, както пише на листовката, но според мен може би Дактарина ще да е по ефективен. Не съм го ползвала, но с Фунгостатина пак ни се появиха, а имай предвид, че след като направиш разтвора е в годност само 10 дни. От баба знам, че млечницата е много досадна, но пък и пак от нея знам, че уж минава от само себе си. Извода е - от моето си бебе научих, че нещата са изключително индивидуални, така че се надявам на вас да ви мине и да не се повтории пак.

# 392
Разбира се, че всичко е индивидуално. И има разлика от 'един човек ми каза' до личния опит.

# 393
Дактарина не е ли за по-големи дечица?

# 394
И ние слагаме фунгостатин от два дена , изписаха ни го сутрин и вечер ,с клечка за уши напоена да минавам небцето ,бузките,езика и т.н.

# 395
  • София
Това са моите шезлонг и активна гимнастика, препоръчани от приятеоките ми и съм доволна: https://comsed.net/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D … D0%BE%D1%80%D0%B0
https://www.google.com/imgres?imgurl=https://www.hippoland.net/m … mp;source=sh/x/im

# 396
Здравейте , немога да се включа от доста време само чета  , но или имам работа или сме навън . Днес бяхме на преглед вече сме 5.700кг и 60 см. Биха му ваксините и на двете крачета , купих лепенки за температура колпач и по едно парченце сложига върху мястото за да не се подуе и да не вдига температура, дадох му и панадол веднъж, но е доста неспокоен мрънка неможе да заспи заспива трудно и се субужда след 10 мин и се стряска много днес след ваксините явно се е уплашил, надявам се да минава всичко по бързо и да не вдига темтература. Успех и на другите бебчета , на които им предстои боцкане. 🍀💙👶

# 397
  • Пловдив
Здравейте, мами!
Извинявам се, че така ви нахлувам в темата, но да попитам има ли мами от Пловдив и в частност от Тракия?
Аз съм от декемврийските мами и си търся компания за разходки.

# 398
Здравейте, мами!
Извинявам се, че така ви нахлувам в темата, но да попитам има ли мами от Пловдив и в частност от Тракия?
Има, ама съм от Кършияка Simple Smile Но някой път може да пием кафенце на центъра или да отскоча до Тракия.

# 399
Може ли някой да ми обясни как трябва да тегля бебето за да проверявам колко кърма е изпило?

# 400
  • София
Теглиш преди и след кърмене - без да си сменяла междувременно дрехи и памперс.
Ние вчера бяхме на ортопед при д-р Фурлакис в Неоклиник. Много съм доволна от прегледа и от получената информация и отношението. Допълнително ми изпрати на мейл синтезирана полезна информация за възрастта. Препоръчвам го. Работи по здравна каса като се доплащат 25 лв. за ехографа.
Момичета бебчо има малко температура. Ние с мъжа ми сме болни и може да сме го заразили. Исках да взема нещо от аптеката, ако вдигне по-висока температура, но се оказа, че Панадол и Нурофен са за над 3 месеца и имаха свещичке Ефералган за над 2, а той е на месец и 20 дни. Нищо ли няма за тази възраст?

# 401
Ами ако по време на кърмене се напикае или наака ,това не натежаванли повече. Мокрия памперс 😂

# 402
Е то пишкото и акото са били вътре в бебето и се ги премерила вече.

# 403
  • София
Ами ако по време на кърмене се напикае или наака ,това не натежаванли повече. Мокрия памперс 😂
Не натежава, просто от корема преминава в памперса, но все е на кантара Stuck Out Tongue Winking Eye . Т.е. промяната е само в изсуканото мляко.

# 404
  • с. Дълго поле
Здравейте, мами!
Има, ама съм от Кършияка Simple Smile Но някой път може да пием кафенце на центъра или да отскоча до Тракия.
Аз пък живея в Дълго поле, но ми е скучно и съм ентусиаст, и аз скоквам навсякъде само да ми кажат старт.

Общи условия

Активация на акаунт