Януарски бебета 2019! Тема 1

• 33 997
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Честит празник мами!🍀💞🌷
Отдавна не съм писала моята бебка е на 2 месеца, днес ходихме при лекарката че от вчера имаше малко секрет на очичките оказа се конюнктивит, предписа ни капки, капах и малко кърма и капки и уж е по-добре дано се оправи бързо че много неприятно търка очички, плаче и ваксината отложихме. Поне добре наддава но има и рефлукс и много повръща на моменти. На смесено хранене сме и аз от раждането почти не съм смъкнала кг. вие как процедирате, някакви диети или упражнения правите ли, +15 кг си стоя а първия път като родих доста бързо отслабнах.

# 436
Момичета, нуждая се от вас.Днес беше нак-ужасния ден в живота ми.Както седяхме с детето ми и изведнъж той не можеше да си поеме въздух.Буквално се задушаваше.Сигурно 10 секунди не дишаше.Изплака.След, което му изтече нещо като слюнка.Не мога да го опиша с думи.Губих си детето.Закараха ни в педиатриата.Не искам да оставаме тук в тази дупка.Но ме е страх да се прибираме вкъщи.Искам да ни приемат в частна болница, но коя?Моля ви дайте ми съвет?На никой не пожелавам това, което изживях.

# 437
О, съжалявам.
Какво казват, каква е причината? Нека направят  изследвания. Там са добри. Друг вариант е Токуда.... Всичко ще е наред. Успокой се.

Последна редакция: сб, 09 мар 2019, 01:56 от Maria_Mia

# 438
Джорджана,  Sad  много неприятно, не знам коя е педиатрията, но отиди в Токуда, сигурна съм, че ще ти допадне.

# 439
Ох, миличката Hug Ужасно нещо си преживяла . Отидете в Токуда. Казаха ли каква е причината?

# 440
Ох, благодаря ви.Подкрепа сте ми.Най-вероятно рефлукс, обаче още нищо не казват.От Токуда ни казаха, че сме на правилното място и да не се местим.Просто незнам.Моля се на Бог да не е нещо страшно.Оказва се, че това е единствената болница приемаща деца.И да имаш възможност няма къде да отидеш.Моля ви стискайте ни палци.

# 441
Giorgana, представям си какъв ужас си преживяла. На мен това ми беше един от най-големите страхове - да не започне бебето да се задушава или нещо друго животозастршаващо, на което трябва да се реагира на момента и аз да не знам какво да направя. 
Важното е, че е минало и сега сте в добри ръце. Дори и условията в педиатрията да не са много приятни, значение има, че ви следят специалисти. Пожелавам ти да се окаже, че не е нищо сериозно и скоро са сте си вкъщи! Иначе докато кърмя и при нас се случва да пусне гърдата и за няколко секунди да се опитва да си поеме въздух, явно нещо се задавя.

Неви, и аз да потвърдя за бцж-то, педиатърката ме предупреди, че може да се подуе, да се зачерви и да има гной. Така и стана. Било нормално и нищо да не съм правела.

Silvi, и аз се чудя как да ги смъквам тези килограми. Притеснявам се да ограничавам храната заради кърменето, но пък започнах да ходя на йога, а и с разходките в парка, надявам се да има ефект. Мисля да си направя тест за хранителна непоносимост и спрямо резултатите да си организирам някакъв режим (имам някои здравословни проблеми и ми го препоръчаха). Някоя от вас да си е правила?

# 442
Giorgana, много съжалявам. Всичко е наред вече. Моята бебка толкова често се задавя като суче. Понякога по-продължително не може да си поеме въздух и като си поеме, почва да плаче. Аз й духам в лицето и обикновено помага. Не знам откъде  съм го научила това и дали е правилно. Dara, значи да не ме притеснява ваксината. Не е добра идея да се пазят диети по време на кърменето. Рязкото отслабване може да доведе до изхвърляне на токсини, които да попаднат в кърмата. Аз доста чета по темата и разбрах, че е нужно да приемаме с 600-800 калории допълнително дневно. Без въглехидрати също не може, но нека да не са бяло брашно и сладко. Добре обаче аз всеки ден изяждам поне една кутия сладки. Нямам много за сваляне, само 4 кг, но не се чувствам добре с тях. Първите 8 ги свслих на десетия ден от раждането. По едно време, още първия месец на бебка бях спряла или поне свела до минимум сладкото и ми оставаха само 2 кг. Но бързо си ги наваксах. От сладкото и тестото коремът се издува. А ми беше станал почти плосък. Сега е като пухкав и изпъкнал памук. Някой ми каза, че организмът си трупа запаси заради кърменето.

# 443
Момичета, от 3 дни давам на бебето само да суче. До преди това се изцеждах и така му давах допълнително. Не знам дали се наяжда добре. Четох ,че трябва да има поне 5/6 обилно мокри памперса. Но аз като се замисля още преди да започна само да го кърмя ,рядко имаше толкова обилно напикани памперси- само ако го оставя по-дълго бе да го сменям. Притеснено ми е, снощи преди да го изкъпем мнпгп ми мрънкаше и плачеше. Сучеше няколко пъти и нервничеше.
Вие по колко мокри памперса имате?

# 444
Giorgana, преживели сте ужасно нещо. Дано бързо ви пуснат вкъщи и никога да не се повтаря, а и вие да се успокоите скоро. Моят човек също се задавя често с млякото, докато суче или като върне. Обръщам го веднага по коремче и леко тупам по гръбчето, докато поеме въздух.

В тази връзка - оставяте ли бебетата да спят самички вечер? Например, ние се къпахме (заедно под душа Joy) преди час, масажи, насука се и заспа. Направо го сложих в леглото и ще минат доста часове докато си легна и аз. Минавам да го поглеждам от време на време, но не съм постоянно в стаята. Сега като чета за тази случка и се чудя дали постъпвам правилно?!

За килата - имам шест да свалям от забременяването и не бих отказала да сваля още две-три след това. Не се харесвам така. Не знам какво да облека, за да изглеждам що годе добре и много ме е яд на себе си, защото след две години без захар, сега не мога да спра шоколада. Само обикалям като гладно куче. Опитах да не купувам нищо сладко и да няма такова у дома и... изядох бонбоните на децата от Хелоуин (бях им ги скрила, за да не прекаляват със сладкото). Ужас съм.

Морска сирена, при нас всичките са напишкани солидно и наакани също. Точната бройка малко ми бяга, но май сменям поне по 7 на ден. Кърмя на поискване. Според мен продължавай да му даваш без цедене и ще се регулират нещата.

Исках да ви питам - колко дълго правите масажи на бебетата. Все имам чувството, че не са достатъчни при нас, но ми писва бързо.

# 445
Ние имаме обикновено по 3/4 много наскани памперса, и другите са напушкани ,но не толкова обилно май.

Аз лично редовно го оставям сам на леглото докато аз върша нещо. Но ще е така още малко, после ще ме е страх да го оставям като започне да се обеъща сам.

Тази нощ не спахме добре. До към 5 сутринта спеше и след рова се будеше с рев през час до към 9. Цяла вечер не акаше и мисля, че е пт това - напъваше се да свърши работата. И аз си мисля да не е гладен и ми давам да сучи и да се успокои и после повърна 2 пъти. И друг път ми прави така през ноща. Обикновено спи много добре вечер , но някои вечери са така. Не знам напъване ли е или колики... като цяло ми се струва ,че му понамаляха коликите. Давахме му в началото капки ProCombo ,но не забелязвахме да помагат. След това купихме InfaColic от Гърция и сме доволни.

С относно килиграмите, аз все още съм с корем 1 месец и половина след раждането. Нося колани. Кожата стщо ми висва и стрии имам много. Притеснявам се ,че много бавно ми се маха корема.
Има ли някоя от вас ,която е все още с корем като на 5-ти /6-ти месец бремена 😁? Аз родих секцио.

А относно масажа, масажираме го веднага след къпане. Обикновено татко ку го прави набързо. И на мен ми се струва кратко, но татко му го е страх да не настине голичко. Като порасне малко и започнем да правим закалителни процедури може би ще го масажираме за по-дълго време.

# 446
Ние имаме обикновено по 3/4 много наскани памперса, и другите са напушкани ,но не толкова обилно май.

Аз лично редовно го оставям сам на леглото докато аз върша нещо. Но ще е така още малко, после ще ме е страх да го оставям като започне да се обеъща сам.

Тази нощ не спахме добре. До към 5 сутринта спеше и след рова се будеше с рев през час до към 9. Цяла вечер не акаше и мисля, че е пт това - напъваше се да свърши работата. И аз си мисля да не е гладен и ми давам да сучи и да се успокои и после повърна 2 пъти. И друг път ми прави така през ноща. Обикновено спи много добре вечер , но някои вечери са така. Не знам напъване ли е или колики... като цяло ми се струва ,че му понамаляха коликите. Давахме му в началото капки ProCombo ,но не забелязвахме да помагат. След това купихме InfaColic от Гърция и сме доволни.

С относно килиграмите, аз все още съм с корем 1 месец и половина след раждането. Нося колани. Кожата стщо ми висва и стрии имам много. Притеснявам се ,че много бавно ми се маха корема.
Има ли някоя от вас ,която е все още с корем като на 5-ти /6-ти месец бремена 😁? Аз родих секцио.

А относно масажа, масажираме го веднага след къпане. Обикновено татко ку го прави набързо. И на мен ми се струва кратко, но татко му го е страх да не настине голичко. Като порасне малко и започнем да правим закалителни процедури може би ще го масажираме за по-дълго време.

Аз. В чудо съм се видяла от корема.  6 кг отгоре съм. Няма смъкване на нито грам. И коремът си стои около 5- ти месец 😁Ама диети не мога да пазя, никога не съм, а и не смея да се напъвам с упражнения още. Първият път коремът изчезна още първия месец, въпреки, че се тъпчех, защото кърмех.  Сега си нося бременните дънки. Добре, че имам много. 'Нормалните' ми изглеждат недостижими.те са 34 ти номер .. Joy

Последна редакция: нд, 10 мар 2019, 02:04 от Maria_Mia

# 447

Аз. В чудо съм се видяла от корема. + 6 кг отгоре съм. Няма смъкване на нито грам. И коремът си стои. Ама диети не мога да пазя, никога не съм, а и не смея да се напъвам с упражнения още. Първият път коремът изчезна още първия месец, въпреки, че се тъпчех, защото кърмех. А после даже паднах под моите си 48. Чак се бях стреснала. Сега си нося бременните дънки. Добре, че имам много. 'Нормалните' ми изглеждат недостижими...

Аз съм си + 10кг. Като забременях почти 45кг. И аз си нося дънките от бременността. Но днес се напъхах и в едни мои си от преди. Аз нямам против да остана с повече кг, но искам да си сваля корема. Упражнения ще започна след 3тия месец заради секциото. А увисналата кожа не знам какво ще я правя...

# 448
Ау, като ви чета с тези килограми... Аз корем нямам, но съм 82-83 кг и си мечтая за 60, в краен случай 65 кг. Страшно много ми се пуши и се тъпча като прасе. Само се надявам да не стигна 90... Confused
 Редовно го оставям сам в кошарата, дори се къпя, докато спи. Взимам бебефона с мен, ако ревне много да чуя. Лошото е, че от скоро стана сложно да го оставям в кошарат. Лесния вариант е да го приспивам в нашето легло. За сега май спи повече при нас, отколкото в неговото легло.
 Вчера излизах по случай празника. Прибрах се към 12, той за пръв път спа 6 часа, без да мръдне. В 4 се събуди и 2 часа няма заспиване... рев, мрънкане. Според ММ започва скок в растежа.

# 449
И аз щях да питам за секциото. Също съм с огромен мазен тумбак и много ме дразни. Почнах да правя упражнения вкъщи онзи ден...Ами в ужасна форма съм.+8 кг. съм, но и аз днес се нацедих в едни стари дънки, но най- много ме дразни и депресира коремът.

Общи условия

Активация на акаунт