Една глупава ситуация..

• 12 792
  • 300
  •   1
Отговори
# 255
  • София

Както и в тази тема - просто си говорим, но няколко човека изкарват авторката тъпа и завистлива, защото, видиш ли, не е на тяхното мнение и пречи на младоженците. А реално заемът пречи на нея.

Точно тук е проблема- не заемът ѝ пречи на авторката.
Тя написа, че парите не са много и няма да им нарушат бюджета.
Това, което е важното, е нейната убеденост, че щом тя не понася сватбите, всички трябва да нагласят ценностната си система към нейната и да приемат "принципите" ѝ.
Дори и съквартирантът ѝ, който е склонен да даде парите, че представи си, дори и като подарък!?

Авторката, реално се изправя срещу всички, тропайки с краче, че нейното виждане е най- меродавното.

# 256
Аз не виждам някъде авторката да е говорила с младите и да ги разубеждава за сватбата. Какво налагане на принципи виждате?

# 257
  • Другата България
Само на мен ли ми прави впечатление, че авторката с апломб говори все за МОИТЕ ПАРИ? newsm78
То, вярно че са съквартиранти с мъжа до нея, явно той е готов да услужи на брат си, а тя горката се гърчи от мисли как хем да не се бръкне, хем да не покаже истинското си отношение към него.
Трудно е да се правиш на Господ, да командваш ценностите и принципите на другите, и да запазиш поне уважението им..
На мен от вчера това ми боде очите.
Затова и многократно подчертах, че двамата трябва да вземат решение, с партньора ѝ. Който в случая е поне според мен по-заинтересован да помогне, защото все пак става въпрос за роден брат.
Аз друго да питам, въпреки, че отговор не очаквам.
След години ако децата на авторката решат, че искат сватба, тя и на нея ли няма да отиде? Thinking
Това, което е важното, е нейната убеденост, че щом тя не понася сватбите, всички трябва да нагласят ценностната си система към нейната и да приемат "принципите" ѝ.
Дори и съквартирантът ѝ, който е склонен да даде парите, че представи си, дори и като подарък!?

Авторката, реално се изправя срещу всички, тропайки с краче, че нейното виждане е най- меродавното.
Абсолютно на същото мнение съм.

# 258
Децата на авторката няма да искат сватби, защото от малки ще са подковани,  че сватбата и брака са лошо нещо.

# 259
Тъкмо ще спестят.

# 260

Ясно, излишният лев, който трябва да сподели с другите. Дооообре.

# 261

Както и в тази тема - просто си говорим, но няколко човека изкарват авторката тъпа и завистлива, защото, видиш ли, не е на тяхното мнение и пречи на младоженците. А реално заемът пречи на нея.

Ако нямаш нищо умно да кажеш поне спазвай малко благоприличие.
Аз не казвам че си се омъжила, за да може да вържеш милото, баща ти да се отърве от разхода, който му пречиняваш, да имаш кой да те издържа и някой да ти плати булченската рокля като му просиш и му мрънкотиш колко ти е важно и искаш да ти дойде на сватбата, докато с милото правите сметки колко пари ще съберете от гостите.

Отново повтарям, че никого не съм спряла да се жени.  Искат ми пари, давам или не, причините в карйна сметка са си моя работа, а не на младоженците.

Последна редакция: сб, 09 фев 2019, 11:58 от Eli..........

# 262
Децата на авторката няма да искат сватби, защото от малки ще са подковани,  че сватбата и брака са лошо нещо.

За тези които питат, ако децата ми  решат да се женят/омъжват няма да финансирам събитието. Ще присъствам, но няма да го плащам.

# 263
Като са общи спестяванията и всеки в двойката активно е допринасял за тях (а не теоретично, разтягайки локуми колко пари спестява на семейството, като не работи), е нормално да са и "нейните" пари, че даже и сигурно си визуализира ясно колко време е работила за сумата Х, извадена от общите спестявания, която е нейната част от определената за даване сума.

Иначе няма нужда от лицермерни изказвания колко лошо нещо принципно са сватбите и браковете, когато всяка коза си виси на свой крак. Нито пък от морални оправдания как ако им потрябвали за болница на младите пари, трябвало да имат да им дадат - млади хора са, на авторката и на мъжът ѝ е по-вероятно да им потрябват.

# 264
  • Другата България
 Laughing
И продължаваш да говориш в единствено число - искат ми, финансирам, давам, не давам, присъствам, не присъствам, решавам....няма да коментирам какво си мисля.
Е, присъствието на сватба на дете все пак си е нещо.
Че няма да плащаШ е ясно.

# 265
  • Сф
Оф, Абсурд, не били проблем парите, а отношенията и събитието.То, щото парите се берат от дърветата и трябва само да се протегнеш да си наскубеш..Ако беше малка сумата, можеше да мине като предварителен подарък за събитието, даден от сърце, а не като "заем " и просия.На такова прилича.

# 266
  • Другата България
Но ние все пак не знаем нито колко е била исканата сума, нито колко се е откъснало от портмонето на авторката, за да се даде като подарък.

# 267
Laughing
И продължаваш да говориш в единствено число - искат ми, финансирам, давам, не давам, присъствам, не присъствам, решавам....няма да коментирам какво си мисля.

Аз не говоря от името на никого. Мъжът ми може да реши да не присъства на ничия сватба, или да я плати 100% той.
Той НЕ МИ Е СОБСТВЕНОСТ и има свое мнение.
МОЕТО мнение е че няма да финансирам, присъствам...

# 268
Съжалявам, не искам да те обидя Ели, но това за мен е класически случай. Абсолютен комплекс на тема сватба. Уж не искаш, но дълбоко в себе си искаш и те е яд,че не си била достатъчно важна и достойна. Всички извинения са като по наръчник за СО, ясни са. И просто сватбата на близък е последната капка. Това си е мое мнение де

# 269
  • Другата България
Laughing
Аз не говоря от името на никого. Мъжът ми може да реши да не присъства на ничия сватба, или да я плати 100% той.
Той НЕ МИ Е СОБСТВЕНОСТ и има свое мнение.
МОЕТО мнение е че няма да финансирам, присъствам...
Ама разбира се, ако мъжът ти, тоест, партньорът ти беше решил да плати 100% сватбата на брат си ти нямаше да имаш нищо против, дори щеше да приветстваш решението му. Да бе, да.... Stop
И един мармот завива шоколад.....
Той щеше да вземе парите...от къде? Вие на отделни бюджети ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт