Една глупава ситуация..

• 12 783
  • 300
  •   1
Отговори
# 285
Ами именно, глупости.
Връзката е, че смяташ твоето мнение за меродавно и единствено, само щото не смяташ сватбата за нещо важно. За теб, лично. И, че щом даваш заем, трябва всички да се съгласят с твоето мнение. Ами не.

# 286
Ракова операция = сватба ... ?

Ели, поискай да заключат темата. От тук нататък няма да получиш градивни мнения, а само обиди.
Не влизай в обяснителен режим, ако обърнеш внимание, последните страници са единствено начукване на канче. Дойдоха хиените.Wink

# 287

Ели, поискай да заключат темата. От тук нататък няма да получиш градивни мнения, а само обиди.
Не влизай в обяснителен режим, ако обърнеш внимание, последните страници са единствено начукване на канче. Дойдоха хиените.Wink
Мда.
Да не говорим, че толкова и четат, като още в прословутото първо мнение, което иначе много цитират, си пише, че момИчето настоявало.
Традиционалист съм и държа на брака, но епитети  като егоист, комплексар и пр., само защото човек не е сключил брак, ми идват много... комплексарски. Все едно като сте се минали да се ожените, трябва всички да го направят.  Или като вашите роднини не могат да си вържат обувките сами, трябва всички да са така.

# 288
Подкрепям авторката в нежеланието и да финансира сватбата на брата. Мотивите и не ме интересуват. Направили са предостатъчно като са дали помощ с образованието, другите начинания всеки да си ги финансира както и когато може.
Дали е важна или неважна сватбата е нещо много субективно. На който му е важна - ами да си я прави, но не с *чужда пита .... *. Много съм против роднините които имат да дават на тези които нямат толкова. Всеки да се постила според възможностите си, в противен случай отношенията бързо се скапват.

Това ме остави безмълвана. Права си за заключването, че кой знае какви абсурди ще се изпишат още.

# 289
Какви питки, погачи разнасяте, не знам. Става въпрос за заем. И ако съдружника на авторката ще даде този заем с нагласата, че няма да се върне, проблема е между него и авторката. Но тя вместо да вгорчи отношенията между тях си, решава да вгорчи отношенията между братята.

# 290
  • София

Плюс две.

Някои потребителки просто трябва да намилат отново и отново какво те смятат за правилно.

И Бианка, спри, моля те, да повтаряш през два поста, като развалена играчка, как ужасТ от тази тема си разбрала, че има жени, които не харесвали сватби. Превземките не ти отиват.

# 291
  • София
Начииии, всеки, който не иска това, което ние смятаме за правилно, демек всеки, койтоне иска брак, оркестър пред входа и бела рокла, прикрива дълбоко стаени психологически проблеми. Много ясно.
И всяка жена иска брак и сватба, просто на някои мъжете им, тоест мъжете с коитоживеят са им промили мозъците, да си мислят, че не е така. Още по-ясно.

# 292
Eli...,
Мисля, че е време да заключиш темата. Оплака се, взехте решение с мъжа ти. Част от потребителките те подкрепиха, част оплюха. Повече няма смисъл. Помислите си с партньора ти само защо братът иска пари от вас, а не от родителите си при все ме знае вашето отношение към брака и сватбите.

Разбира се решението взимаме ние. Тук просто даваме всякакви мнения. Взеха много да се повтарят и двете гледни точки, съгласна съм.

А брат му на мъжа ми, дойде при нас защото има достатъчно доверие, за да поиска нещо подобно. Ние го обичаме и по норма не му отказваме нищо, ако можем да го дадем. Родителите им се възрастни, пенсионери, какво да иска от тях.

# 293
Заем другият път. Заем е културният начин на искане да му се финансира сватбата на братчето. Т.е. поискал е *заем* с ясното съзнание, че кака и бати ще му го опростят.
Ако съм разбрала неправилно моля авторката ( не останалите потребителки, които предполагат как са нещата ) да ме коригира.

# 294
Става въпрос за заем.
Да попитам, дали малките братя и сестри са върнали парите за нощувки и образование? Или е неудобно да задавам такива въпроси, това е семейството?
Хем заем за приходящата мома, хем да се връща от малкия брат. Бяга ми разбирането за братската обич и семейната помощ, но важното е да се дадат парите, после ша му мислим.

# 295
Защо пък аз да съм хиената?

Само аз ли прочетох сравнението "веган да спонсорира кланица"?!

# 296
Само аз ли прочетох сравнението "веган да спонсорира кланица"?!
Само ти направи аналогията с раково болни?

# 297
  • София
Начииии, всеки, който не иска това, което ние смятаме за правилно, демек всеки, койтоне иска брак, оркестър пред входа и бела рокла, прикрива дълбоко стаени психологически проблеми. Много ясно.
И всяка жена иска брак и сватба, просто на някои мъжете им, тоест мъжете с коитоживеят са им промили мозъците, да си мислят, че не е така. Още по-ясно.
Smile

Само като чуя/прочета генерализацията “всички жени” и почвам да се смея. Кои всички? Колко самонадеяно ограничен трябва да си, за да сложиш милиони жени, от различни култури, социални среди и с различни стремежи, под един общ знаменател. Мечтата за Бяла рокля и Сватба не вървят в комплект с имането на ХХ хромозоми, сори.

Щерката беше на 6, предучилищна в ДГ, когато се върна разстроена и каза, че госпожата им е говорила какви трябва да бъдат момичетата: нежни, красиви и да не се занимават с “момчешки” неща. Тя по онова време се увличаше от Властелина, искаше да е Леголас и разиграваше сценки у дома, с пластмасов меч, лък и стрели, та ме попита дали е истинско момиче. Ей вбесих се, честно. Аман от стереотипни етикети, раздавани като бонбонки наляво и надясно, за да е по-лесно да не мислим.

# 298
  • София
Заем другият път. Заем е културният начин на искане да му се финансира сватбата на братчето. Т.е. поискал е *заем* с ясното съзнание, че кака и бати ще му го опростят.
Ако съм разбрала неправилно моля авторката ( не останалите потребителки, които предполагат как са нещата ) да ме коригира.

Това, звездите ли ти го говорят или кристалната топка? newsm78 Mr. Green

# 299
Този проблем не е от днес за утре. Защо обаче  авторката реагира точно сега и точно по този начин..това е въпроса. А отговора го разбрахме- прищявка някаква си..
Гал, отговора ми е и за твоя пост.
Пак питам, защо точно сега и по този начин?
А това за кой подписал, кой не- изобщо не ме касае. Нямам такива стереотипи аз. Кой като решил, така си го направил.
Семейството явно се разбира различно от всеки, и не засягам това дали е имало или ще има сватба. Това за мен няма значение.
 Това, което смятам аз за семейство, не е "семейството" на авторката. Не ми е проблем, никому не искам да налагам мнение. Авторката налага своето, обаче.

Общи условия

Активация на акаунт