Януарски сладури VІІ

• 10 128
  • 268
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Milf не знам дали са ваксинирани за шарка - поне си мисля че за тази нормалната от която си боледуват всички дечковци не се ваксинира. Тея си мина вички ваксини в България и една дори и сложиха предварително че няма да ни има, а Виктор какво са го правили в САЩ не знам. Той през месец ходеше да го бодат с по 5 инжекции.
Това обаче не е шарка - излизат по 1-2 на ден и то на Виктор, а на Тея спряха след 5-тата пъпка и от 3 дена няма нищо ново. Докато се доберем до лекаря ще са оздравели и двамата. Скапана система, а си мислех че в България е най-зле...

# 256
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Мажех я само през нощта когато много плачеше. Ако имаш домашна ракия мисля, че е по-добре. На Габи когато и излизаха кътниците не си отваряше устата дори да видя какво става, камо ли да ми позволи да я намажа. Щом Ева дава мажи, но не прекалявай. Аз и затова още миналото лято се отказах от Калгел и Дентинокс. Измазахме по една туба от двете + още половин.

# 257
Milf не знам дали са ваксинирани за шарка -

Hадявам се да разберете какво им е на дечицата. Интересно ми беше дали са ваксинирани, защото би трябвало да са на тази възраст вече. Та исках да разбера как, ако са ваксинирани са се заразили от шарка. Нали ваксините уж са, за да предпазват  newsm78 Но щом и вие не знаете....

Каквото и да е дано леко и бързо да минава   bouquet

# 258
  • Sofia
По принцип има ваксина замо за 1 вид шарка, а останалите си ги преболедуват. Заразяват се от контакт с болни хора и се създава имунитет и не се повтарят повече. Понеже ходим на места където има или е имало деца и нали са малки и не можем да ги спрем да пипат и да лапат предположихме че може да е нещо такова, но май сме се разминали. Поне от 2 дена и племенника ми престана с тези пъпки. Та до събота ако се премахнат пъпките може и да не разберем какво е станало.

# 259
  • София
Здравейте и от нас  Grinning

Ели-ст, най-вероятно е да не е шарка, шарката винаги започва с температура, или когато се вдига температура, избива обрива
Предполагам, че храна е причина за пъпките

При нас нищо ново под слънцето, Виктор изкара вчера за 24 часа гадния вирус с повръщане и разтройство, днес беше добре и щурееше на воля
Лошото е само, че тази вечер и Калоян започна да повръща и да ака и ако до утре сутрин не се оправи, най-вероятно ще пропусне първия учебен ден
Аз веднага го атакувах с лекарствата от Виктор, и вече 2 часа не е правил нищо, дано да съм го пресякла

Иначе, вече от 2 седмици, Виктор е без биберон, подари го на една кака от кварталния клекшоп, рева 3 дни преди заспиване, но аз останах твърда и вече не се сеща за него

Мия, солетите не помагат ли на Ева да си чеше венците, нас те ни спасяват при никненето на зъбките

Нямам точка на клавиатурата, нещо се прецака, затова пиша така, все едно няма да свърша да се изказвам  Laughing

# 260
  • Sofia
Asa, според регистрираната сестра /така се водят пък знам ли ги какви са/ която прие телефонното обаждане в събота когато сестра ми правеше отчаяни опити да се добере до лекаря си пъпките /тя не ги е виждала ами сестра ми и ги описа/ са вероятно от растение. Само че в двора в момента има само един вид трева и няколко бора. Тук играят цяло лято и до сега никакви проблеми. Освен да е от излизанията ни по разни паркове и покрай океана да са докопали нещо. От храна не е защото ядат домашно придотвена храна и им давам неща които ги ядат от месеци - нищо ново не съм им включвала в менюто. Затова си помислихме да не е шарка, но пък температура не са имали и пъпките не са повече от 12-13 на единия и 4-5 на другия, а доколкото си спомням от моето боледуване бяха значително повече и не избиваха като тяхните по 1-2 мах. ма ден, а по повече. Та затова и аз изключих шарката, но какво ги проворира не знам, а е добре да сме наясно, но тук да не се разболееш.

Аса оправили ти се и Калоян? Дано се е разминал със сериозния вирус!!!

За говоренето - Тея има няколко изречения в речника си. Те са от по 2 думички и едно изречение от 3 думички, но него го чувам само в бебефона като се събуди и не отида веднага да я взема. Мотае се из креватчето си и си приказва и накрая пита "къде е тази мама?". Къде го е чула не я знам, но ми е много смешна като го каже. Някои от думичките са си добре казани, но някои са невероятно смешни - тататет е самолет, палалуда е пеперуда и още ред такива. Виж родовете ги няма за нищо. Всичко е в женски род единствено число - ето я тати или ето я комона /камиона/. Откакто махнахме биберона не спира да бръщолеви. Аз обаче биберона го срязах и така я отучих. Сега си стои при нея, но не го иска и си заспива без никакви проблеми, но му беше страшно ядосана че се е повредил /е аз не си признах пред нея кой е виновника  Wink/

# 261
По принцип има ваксина замо за 1 вид шарка, а останалите си ги преболедуват. Заразяват се от контакт с болни хора и се създава имунитет и не се повтарят повече. Понеже ходим на места където има или е имало деца и нали са малки и не можем да ги спрем да пипат и да лапат предположихме че може да е нещо такова, но май сме се разминали. Поне от 2 дена и племенника ми престана с тези пъпки. Та до събота ако се премахнат пъпките може и да не разберем какво е станало.

Ели, незнам каква е тази ваксина само за 1 вид шарка. Сигурно ваксините тук и в България са различни  newsm78

Алекс има ваксини против:
-варицела
-дребна шарка,морбили
-заушки
-рубеола

Щом и на племеника ти ваксините са правени в САЩ би трябвало да са същите

# 262
  • Sofia
Milf може и да си има васините детето ама сестра ми припада от инжекции и кръв и зет ми го е държал, а той горкия е доста неконтактен и не пита кое за какво е /не че аз като питам помня де/. А в България знам че си боледуват децата от рубеолата и варицелата и сами си изграждат имунитета. Майките с по-големите дечица могат да кажат със сигурност - нямам претенции да съм компетентна.

# 263
  • София
Деси, мерси за информацията.
Аса, не помагат солетите, пък и какви солети да раздавам в 4 през ноща. Спрях да я мажа с каквото и да е. Може пък да не са зъби, а да си е някакво бебшко киселеене (макар, че точи страшни лиги). Факт е обаче, че сега си имам "новородено", което нощем в 4:00 почва да вика "сооок- соок", което може да значи и "мляко", но за разлика от новороденото, като стана да и налея сок, това тръгва след мен, пък по пътя види конструктор...и защо пък да не си поиграе малко  Rolling Eyes

На Ева на 13 месеца и биха ваксина тримовакс и аз затова съм решила, че е против 3 вида шарки, ама не знам дали е така.

Ама много се разприказвала Тея...нямам търпение и аз да чуя Ева как ще говори, но после предполагам, ще ми се надуе главата доста бързо.

Последна редакция: сб, 16 сеп 2006, 21:54 от M_I_A

# 264
  • София
Здравейте Simple Smile

Видях, че говорите за ваксините. В България наистина се бият ваксини против 3-те вида шарки - Рубеола, Морбили и Паротит. Ваксините са Тримовакс и Приорикс. В чужбина обаче с цел да се приемат по-леко от организма и за избягване на алергични реакции се бият по отделно през определен период от време. На нас точно тази ваксина Приорикс ни изигра лоша шега. Естествено никой не е 100% сигурен, че точно от нея Бобо направи Синдром на Лайл, но тя е най-вероятния причинител.
Иначе ние сме добре и от Сряда вече последно тръгваме на ясла. Стискайте ни палци  Praynig

# 265
zdraveite ot nas !
ot mnogo vreme ne sym se vklu4vala v temata, za6toto karah razni kursov, opravqhme vizi i dokumenti, posle stqgahme bagaj ... posle nqmahme inet. sega pyk ne moga da otkriq na laptopa na myja mi kak se smenq na kirilica i zatova se izvinqvam na vsi4ki!.

jorko ot 1 mesec e grajdanin na london i mu ponasq mnogo dobre smqnata na obstanovkata. tuk ima mnogo hubavi play areas, koito sa zagradeni i asfaltyt dolu pod damite syoryjeniq e mek. vsi4ko e napraveno mnogo safety. na metrostanciite ima po4ti navsqkyde eskalatori ili asansiori. ako nqma - tuk dori da pomoli6 slu4aen minuva4 da ti pomogne, nikoi ne otkazva. taka 4e zasega sme dobre nie.
ina4e jorko vse o6te govori na sobstveniq si ezik, kazva samo otdelni dumi4ki smisleni, ako moga da se izrazq taka.
s gyrneto sy6to sme nazad s materiala - jorko ne go iska6e v bg i tuk kupihme pristavka za wc, ponqkoga se izpi6kva, no mislq, 4e o6te e nesyznatelno ...a s ku4e6kite zybi imame sy6tite problemi kato vas - 1:1.
pozdravi ot nas na vsi4ki !!

# 266
  • Варна

Добре дошла отново Hug!
Ах, как ти завиждам за Лондон..зверски и съвсем благородно. Мен пъпът ми сякаш е хвърлен в този град и държава ooooh!. Нищо, има време да се върна там Grinning.
Мишката също говори на китайски, но от два дни папагалчи- мъчи се да повтаря разни думички- якогодка е абодка, топчето е потче, на въпроса "какво прави мама на терасата"/пропуших след четири години отново Embarassed/ отговорът е мама пуииишии и така започна да се мъчи да говори човека Laughing.

целувки на всички януарчета Hug!

# 267
щом си била в лондон знаеш ... има много положителни и много негативни неща ... а какво си правила там, ако не е тайна?

момичета, колко пъти храните дечицата на ден? жоро май се ориентира към 3-кратно хранене ...

# 268
  • Варна
Момичета пускам нова тема Hug

Общи условия

Активация на акаунт