Базедова болест - тема 8

• 24 655
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
Аз не съм изследвала Д-витамин, затова пиех по 2-3 капки в началото. По едно време стигнах до 5 капки. Не помня колко дълго съм пила. Ама доста време беше. После зарязах и него и като Леми пиех само при нужда ударни дози. Чат пат се сещам есента да си взема един Вигантол и карам докато изпия шишенцето. Лятото не пия нищо.
К2 също не съм пила. Само магнезий.

# 691
Леми, какъв е проблемът с к2?

# 692
  • някъде там
Здравейте, следя публикациите Ви в темата "Базед.." и бих помолила за мнение относно следните резултати :
TSH 0.01 /0.27-4.20/
FT 3 - 5.92 /реф. 3.1-6.8/
FT 4  14.35 /реф. 12-22/
TAT  14.13 /реф. 0-115/
MAT 16.83 /реф.0-34/

Нямам назначена терапия към момента, наблюдава ме еднокринолог на 6 или 12 месеца. В последните две години имам сигурно 5-6кг. в + и имам усещането, че съм като слонче, не че стоя на диета де, но не съм променила хранителния си режим. Отделно непонасям градската лятна жега, потя се повечко, виж на морето съм си ОК Wink

Правиха ми сцинтиграфия със следните резултати;
Извършена ТАБ + СКЛЕРОТЕРАПИЯ на добре отграничени смесена
/поликамерна/ на места с хипо- до анехогенна лезия/ в десен лоб с р-ри >39.5
х27х22мм / /виж схема/ . В препарати брой№ 1 - 5 на фона на кръвни елементи,
наличие на групи клетъчни комплекси, с характер на тиреоцити без данни за атипизъм
и дисплазия - категория II по BETHESDA SYSTEM - Consistent with a benign follicular
nodule (includes adenomatoid nodule, colloid nodule) .

Много благодаря за отделеното време Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 ное 2019, 21:49 от маймунка

# 693
Здравейте!Скоро не съм писала,фт4 го вкарахме в норма,но продължавам метизола,но имам един въпрос.Непрекъснато все имам някакво усещане в гърлото,гледана ми е на ехограф,нямам възли,но си мисля ,че е от базеда.ту се появява,ту изчезва ,ту гной по сливиците,без други оплаквания.Та въпросът ми е дали е възможно да е от базеда ,и при вас дали има разни усещания?

# 694
Аз винаги съм го имала това усещане че нещо ми пречи в гърлото. Не нося блузи тип "поло", високи яки и шалове също. Пречат ми.
Да ви се похваля , бях при моя ендокринолог. Каза че съм в ремисия на база последните ми изследвания, за които ви писах тук. Следващата контрола след два месеца чак. Дай боже всеки да е така. Обаче пак започнах да вдигам кръвното. Нямам причина уж някаква конкретна като стрес и напрежение, хормони в норма. Дали не е от студеното време. То пък не е и толкова студено всъщност. Хич не ми се иска да започвам пак лекарствата за хипертонията. Бях ги спряла за лятото.

# 695
  • София
Аз пия 5000 единици витамин Д, всеки 2ри ден. Такава ми е просто опаковката витамини на Now. Дозата ми е изписана от ендокринолога. Казал ми е, че витамин К е желателно да не приемам с витамин Д. Не съм питала защо обаче.

За стягане в гърлото, имах лятото за малко такива усещания. Повече не съм ги получавала. Попитах док тогава, каза, че са нормални, въпреки че жлезата е подтисната, може да се обажда по някой субективен симптом. Тогава и очите ми бяха раздразнени и възпалени.

Сали, за кръвното не знам, явно ти е нужно малка доза хапче за зимата.
Аз лятото за известно време спрях бетаблокера, защото се чувствах добре. Но се наложи да ми включат отново малка доза, тъй като пак започнах сутрин да го вдигам над 100. И на мен ми се иска да намаляват тея хапчета😒

# 696
Здравейте , искам да запитам как свалихте Трак-антителата?>
Моля споделете?И колко време ви отне?

# 697
Сам спада, при прием на тиреостатици.
Зависи колко се е повишил с поставяне на диагнозата, но най-често след първите 10-12 месеца може да влезе в норма, а по-често до 2 години лечение. За съжаление има случаи, при които ТРАК спада, но не влиза в нормата. Такъв е случаят на моя приятелка. Стои малко над границата, но не влиза в норми.
С първото лечение го вкарах в норма за 9-11 месеца, а след рецидива ми бяха нужни над 1,5 години да падне на 0,330 при норма до 1 (отрицателен).

# 698
Сам спада, при прием на тиреостатици.
Зависи колко се е повишил с поставяне на диагнозата, но най-често след първите 10-12 месеца може да влезе в норма, а по-често до 2 години лечение. За съжаление има случаи, при които ТРАК спада, но не влиза в нормата. Такъв е случаят на моя приятелка. Стои малко над границата, но не влиза в норми.
С първото лечение го вкарах в норма за 9-11 месеца, а след рецидива ми бяха нужни над 1,5 години да падне на 0,330 при норма до 1 (отрицателен).
Какви са тези тиреостатици?Те само при базедова ли се изписват?

# 699
Да, при Базедова болест.

# 700
Здравейте и от мен в петъка минах до ендото да ми даде направление за Фт4.
Отделно направих и тсх-то.
Ето и резултатите:
FT4 - 18,977 pmol/l при референти стойности 9-25.7
TSH - 1,744 uIU/ml при Референтни стойности 0,24 - 5,5
Всичко както трябва съм описал.
Оставя да говоря с ендото за някой работи общо взето това е , при мен.
Само едно нещо ме бърка от време, на време Колита една седмица съм добре.
Друга пък обратното.
Сега започнах да пия пробиотик ,че не се издържа. Хапна нещо по- така и айде
връщам се в начална фаза. Вчера ядох давам го само като пример първо едно кисело мляко.
След това  кебапчета и малко сирене.
Гледам с храните да внимавам сега отново на препечено минавам.
От близо 2-3 седмици приемам  имунобор по- препоръка за личния и ендото заради настинките.
Отделно,че личния ми лекар каза ти нямаш никакъв имунитет..
Това са нещата при мен поздрави!

# 701
Здравейте и от мен в петъка минах до ендото да ми даде направление за Фт4.
Отделно направих и тсх-то.
Ето и резултатите:
FT4 - 18,977 pmol/l при референти стойности 9-25.7
TSH - 1,744 uIU/ml при Референтни стойности 0,24 - 5,5
Всичко както трябва съм описал.
Оставя да говоря с ендото за някой работи общо взето това е , при мен.
Само едно нещо ме бърка от време, на време Колита една седмица съм добре.
Друга пък обратното.
Сега започнах да пия пробиотик ,че не се издържа. Хапна нещо по- така и айде
връщам се в начална фаза. Вчера ядох давам го само като пример първо едно кисело мляко.
След това  кебапчета и малко сирене.
Гледам с храните да внимавам сега отново на препечено минавам.
От близо 2-3 седмици приемам  имунобор по- препоръка за личния и ендото заради настинките.
Отделно,че личния ми лекар каза ти нямаш никакъв имунитет..
Това са нещата при мен поздрави!
Пий Биозин,аз съм много доволна,като се разболея ме вдига за ден,два,а иначе си е имуностимулатор и може да си го пиеш с месеци,има и такъв който е биозин мама ,за бременни и кърмачки,но може и него да пиеш,сигурно е по-пречистен знам ли,аз затова от него взимам,и за колита ще ти помогне

# 702
Ангелов, какво стана с вит.Д, пиеш ли го?
Други имуностимулатори не смея да пия аз, с нашето заболяване.

# 703
Angelov, за имунитет вит Д.  Аз май вече ти казах, не помня, ако се повтарям се извинявам, за колит проучи разделното хранене, пробвай. Внимавай с интервалите между храненията и комбинациите на храните.

# 704
Angelov255, браво, супер резултати! Дано са все така добри.
Аз взех направление, другата седмица ще пусна изследвания и ще отида на доктор. Нещо, обаче, май не е добре работата...сърцебиене, безсъние....

Общи условия

Активация на акаунт