Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема IX

• 26 371
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Стоте го гледах в началото. Първите два сезона ми харесаха, горе-долу. После посоката се смени драстично - изтърпях още малко и приключих с него.
Той също е по книга, но доколкото съм чела, книгата е съвсем различна.

# 121
Аз се измъчих докрай. Как не отърваха публиката от Кларк, не знам!

Понеже отворихте темата за ИИ (извинявам се за офтопика).
https://www.youtube.com/watch?v=T4q0WS0gxRY
Според вас той факт ли е или все още сме на ниво сбор от програми със зададени отговори?

Последна редакция: пт, 15 фев 2019, 11:45 от Анонимен

# 122
  • Бургас
Според мен за нас масата/овцете е сбор от програми със зададени отговори/, това трябва да знаем и нищо повече, а иначе не е така.

# 123
  • Вестерос
А 100-те гледали ли сте го? Интересен ли е?

БЗГ за мен е стахотен филм, бих казала шедьовър.
Първите два сезона ми бяха много интересни, трети не толкова, дразнещи индивиди имаше, последния ставаше.

# 124
  • Чужбина

Понеже отворихте темата за ИИ (извинявам се за офтопика).
https://www.youtube.com/watch?v=T4q0WS0gxRY
Според вас той факт ли е или все още сме на ниво сбор от програми със зададени отговори?

Така както ни ги представят нещата - сбор от програми със зададени отговори.

Аз така и не мога да разбера, дали София е само-осъзната. Изпитва ли, например, срам ... има ли чувство за Аз.

# 125
Зависи какво се разбира под ИИ - мисля, че вече съществува и се прилага на много места - след като взема решения, значи програмата мисли самостоятелно. Чувствата и емоциите са отделно нещо.
Не вярвам, че съществува човешки тип ИИ. Поне все още.

# 126
  • София
И в моналата тема писах - експанзията едва се гледа първия сезон, но към края и след това във втори и трети става наистина суперинтересно. А края не трети е Уау, Спойлерът е и за експанзията и за Стоте
Скрит текст:
чакаме четвърти най-накрая да се пръснем от кошера. Ако вярваме на книгите ще е голям екшън и борба за ресурси по новите планети,  Mr. Green Междудругото и Стоте отива в тази посока на напускане на планетата и там също ми стана интересно, макар че последните 2 сезона бяха много мудни...

# 127
Снощи изгледах епизода на Орвил - пак за Бортус и приятелите/семейството му. Той е главният герой на сериала.

Едно нещо не мога да разбера - когато бяха на планетата на астролозите, всички бяха възмутени от тяхната култура, а на Моклан (планетата на Бортус) има къде по-лоши неща, но всички са търпеливи и толерантни с тях?
Сериалът отговори на един актуален въпрос - кога имаме престъпление и кога - културно различие: Културно различие е когато народът (раса, държава, планета и т.н.) е силен и влиятелен; ако е слаб и прояви насилие, тогава не е културно различие, а извращение и трябва да бъде цивилизован (колонизиран, поробен, избит във война и т.н.).

# 128
Е, разбира се Simple Smile Без да съм гледала сериала, но специалността ми е насочена към онова, върху което разсъждаваш.
Скрит текст:
По принцип и в нашето общество битува подобно схващане, за престъпление и наказание. Представителите на други религии и култури, много по-често са възприемани, като културно и цивилизационно изостанали, особено в отношението си към жената. И настаняването на примерно 5 такива деца в малко населено място вдигна на ура и на протести "гражданите", но случаите на убийства или побои над жени/жена, остават малко така... в страни. Нашето си е наше, колкото и грозно и вулгарно и цичнично да е, е по-добро от чуждото Simple Smile Чуждото трябва да се дициплинира, защото не отговаря на "европейските ценности". Но темата май не е за тук.

До някъде за това харесах Colony, защото макар липсата на дълбочина и философия, показва че човечеството е способно да се самоизяде и самоубие, при достатъчно добър стимул или достатъчно зловеща заплаха. Цялата псевдо-култура и уж цивилизованост на западните общества, се сриват за часове, ако морковът и пръчката са достатъчно силни.

# 129
На мен цялото това съсредоточаване върху различни сексуални истории (и все нестандартни или с подсказка към модерните тежнения) в последните серии, като че с това се изчерпват всички социални теми за размисъл, започва да ми се струва доста долнопробно. Че даже и речникът на SJW влезе в употреба. Все повече ме губи този сериал. Започна като някакъв приятен заместител на стария Стар Трек, но все повече се превръща в поредната плоска пропагандна боза. Защото няма и намек, че въпросните теми се иронизират.

За Колонията - то това е квинтесенцията на всичките актуални антиутопии: че не външната катастрофа ни е проблемът, а самите ние. Човечеството никога не се обединява срещу общата заплаха, а се изражда в някакви самоунищожителни битки. Най-големият враг се оказват не разните му там зомбита, извънземни или лоши нанотехнологии, а другите хора.

Последна редакция: сб, 16 фев 2019, 11:09 от Анонимен

# 130
Излязъл е първи сезон на The Umbrella academy:

Изглежда ми откачен, но интересен. Колебая се дали да го тегля (ще ми заеме много място, а не съм сигурна дали ще ми хареса). По-късно ще потърся отзиви от американските зрители. Някой тук започна ли го? Кажете става ли? Simple Smile

# 131
Аз се зариби по мъртва точка. Не е точно от нашия жанр, но ми стана интересно.

# 132
  • Вестерос
За какво ще се разказва тази чадърена академия?

Аз пък се кефя на Deadly Class, интересен ми е, има гадории, ама то това се очаква.

п.п. изгледах трейлъра, ще се тегли Grinning

# 133
Чадърената академия е по комикс. Пак за хора със свръхестествени способности, които трябва да спасят света. Но не са точно супергерои. Изглежда ми забавно, но може и да е издънка.

# 134
Финалът на Counterpart е излязъл. Ей, гадна си е Мира
Скрит текст:
Поне всичко се размина. Дано от Янек не тръгне някаква зараза, че нали се оказа, че и той е преносител.
Какво стана накрая с Иън? Даде писмото за сбогом на Емили,  но какво става по-нататък с него? 🤔 Не само за него не  се разбра, но както и да е.
С такава финална серия на сезона наистина и сериала е завършен.

Жалко,  че свърши, беше хубав и интересен сериал!

Общи условия

Активация на акаунт