Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема IX

• 26 371
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • Чужбина
То и аз все казвам, че немски сериали не гледам, но си изгледах чинно Дарк.

И мрънках за слабата актьорска игра без спиране.

Но и третия сезон ще гледам. Щото всъщност сериалът е просто суууупер Grinning

Само скандинавски сериал не се наемам да гледам. Не мога да гледам нефелна игра. Пък и те май само кримита правят. Няма sci fi.

# 91
Има един английски сериал Хора (за андроиди, навлизането им в обществото, правата им и т.н.) - направен е по мотиви от шведски сериал, който по едно време се даваше по една бг телевизия. Като изключим него, не се сещам други скандинавски фантастики.

Хубаво е да се дава шанс и на други сериали, освен англоезичните. Така човек си разширява мирогледа Simple Smile

# 92
Скрит текст:
Има един английски сериал Хора (за андроиди, навлизането им в обществото, правата им и т.н.) - направен е по мотиви от шведски сериал, който по едно време се даваше по една бг телевизия. Като изключим него, не се сещам други скандинавски фантастики.

Хубаво е да се дава шанс и на други сериали, освен англоезичните. Така човек си разширява мирогледа Simple Smile

И аз така мисля. И Нетфликс много добра политика имат да правят сериали по цял свят, за да покажат на многобройните си американски абонати малко свят. Joy

# 93
  • Чужбина

Humans ли?

Него май съм започвала да го гледам някога си.

Обичам да гледам за роботи и андроиди. Страст ми е. Трябва да го догледам, като се сетя.

Ако някой направи сериал, подобен на БЗГ, ще го гледам, ако ще да е от Таджикистан Grinning

# 94
Точно Humans. И аз харесвам роботите, но не обичам трагичния тон. Едно време, когато излезе филмът Изкуствен интелект, изпаднах в лека депресия, след като го гледах...

Готова съм да се хвана на бас, че Фондацията ще е сериал за роботи (не като основна тема, но ще имат силно влияние върху цялостния сюжет). В книгите нямат голямо присъствие (освен накрая), обаче са емблематични за творчеството на Азимов и сериалът сигурно ще уважи това. Впрочем, за сега Дейвид Гойър е начело на проекта. Той в момента прави Криптон, освен това е създател на Демоните на Да Винчи - харесвам и двата сериала, макар че не са идеални.

# 95
Аз Криптон започнах да го гледам, но не ми потръгна и го зарязах. Може би трябва да пробвам отново.

Азимов е велик. Много се надявам наистина да направят хубав сериал по Фондацията и да се придържат максимално към книгите. Ако не успеят ще е ужасно обидно за гения на този човек.

# 96
  • Чужбина
Като казахме чуждоезични, в смисъл на не-англоезични, се сетих за Les Revenants. В reddit пишеше, че бил подобен на The Leftovers.

Аз отчаяно търся нещо, което да прилича на Останалите. Някой гледал ли го е Les Revenants?

# 97
Аз съм израснала с Айзък Азимов и Клифърд Саймък. Понеже днешното поколение не чете, още по-малко пък такива стари книги, филмирането на някои по-велики поредици би било начин поне малко от малко да се запознаят с тях.

# 98
И аз така. Stuck Out Tongue Winking Eye Азимов, Кларк, Саймък, Адамс... чак като пораснах Joy започнах да чета книги, различни от фантастика.

# 99
  • Чужбина
И аз мисля така!

И съм доволна, че направиха Electric Dreams на PKD.

Някой, освен мен, да го е гледал?

# 100
Не съм го гледала, спомням си, че гледах реклами, но ми се стори твърде мрачен.

Криптон е сериал, който няма нищо общо със супергероите, въпреки че става дума за дядото на Супермен. По-скоро става дума за политически интриги, борба за власт, морални дилеми. Това, което на мен не ми харесва, е че се черпи много връхновение от Римската империя, а аз я мразя... Но иначе ми е интересно.

Чудя се за Фондацията - от къде ще подхванат книгите? От първите написани, или от новите, които всъщност са предистория?
Скрит текст:
Ако започнат с по-новите, жената на Хари Селдън, която има главна роля, е точно хуманоиден робот.

П.п. имах предвид, че не съм гледала Les Revenants Simple Smile

# 101
И съм доволна, че направиха Electric Dreams на PKD.

Някой, освен мен, да го е гледал?
О, да, хубаво беше. Малко от типа на "До краен предел".

Криптон нещо загубих търпение към 6-7 серия. Не знам защо - някак всичко ми е банално, нищо извън обичайната матрица.

Гледате ли Синята книга?
Малко ми е странно: Кутрето и някакъв вампир в едно Grinning. Засега съм изгледала 3 серии и продължавам само поради множеството познати лица, които харесвам (Ейдън Гилън, Майкъл Маларки, Лора Менели, Ксения Соло). Иначе е някакво бледо подобие на X files - бива...горе-долу...

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 22:27 от Анонимен

# 102
  • Вестерос
Властелинът на пръстените на Амазон вече си има официален акаунт в Туитър.
Няма лъжа и измама, ще се снима и ще струва 1 милиард(!!!) долара. Много са се амбицирали да съборят троновете от трона. Joy

ScreamScream еехееее

# 103
Аз гледам Синята книга. Снощи изгледах новия епизод - харесва ми, но му липсва пикантност. Потомците на действащите лица са живи и от екипа на сериала очевидно проявяват уважение към тях.

Мисля, че Ейдън Гилън се справя отлично с ролята си. Не съм го гледала в ГоТ, но съм го гледала в други неща - добър актьор, симпатичен ми е Simple Smile 
Между другото, доктор Хайнек е измислил класификацията на срещите с извънземни (близки срещи от първи, втори, трети вид - чували сте). Не си спомням точно как беше, но мисля, че близки срещи от третия вид е когато ги видите лично (или ви отвлекат).
Харесвам постерите на сериала - например:
Скрит текст:

Много стилен и хитро измислен. Огледалцето за предно виждане отразява тайнствени светлини (появяваха се в една от сериите), които ги преследват. В същото време прилича на летяща чиния Simple Smile В началото не бях забелязала.

# 104
Извинете, още не мога да ви запомня никовете. Някой ме попита за Colony дали свършва "завършено" - ми не, изобщо не завършва. Сякаш никой не е предвиждал да го спира. Но все пак си мисля, че би било коректно към феновете, пък да направят един два епизода да сложат точката.

Обсъждате книги. Аз харесвам фантастиката, особено научната фантастика, но като дете четях предимно фентъзи книги - Властелинът, Хобит, Колелото на Времето (него съм го чела сигурно около 4-5 пъти цялата поредица, Песен за огън и лед и някакви подобни на тях. Сега е обратното, не ми харесва да гледам фентъзи филми, защото в голямата си част са доста глупавички, наивнички, нискобюджетни и изобщо - никакво удоволствие, рядко някой филм успява да ме въвлече във фентъзи света - обикновено са много скъпи продукции, като Властелинът и Игра на тронове. Песен за огън и лед ми харесва, като книги, но Играта ми е твърде брутална и кръвта ми идва в повече.

А както споменах вече, от към фантастика, най-много обичам да гледам филми свързани с бъдещето и извънземни или по-скоро, човешката експанзия из космоса. Но съм претенциозна, тръгнах да гледам някакъв футуристичен сериал, някакъв затворник 200 години било му изключено съзнанието, после го събуждат, ако те гръмнат в главата си аут. Изобщо не ме грабна. Не ми е кеф да гледам за този тип деградация на човечеството. Хаха както казах, претенциозна съм, интересно ми е да видя идеята на филма, ако обществото ни е лишено от благата на цивилизацията, както ще се развие например, в един бъдещ свят, в който ресурсите са изчерпани. ИЛИ какъв свят би построил на други вселени и планети. Но и някакъв смисъл и логика искам да носи самия филм.
Пример
Много харесах Първи Контакт, а Интерстелър ми е любим.

Общи условия

Активация на акаунт