Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема IX

• 26 738
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • Вестерос
Не го знаех и аз, ще се гледа.

# 196
И аз не го бях чувала. За сега не мога да преценя дали ще гледам - следя само два сериала за вещици и май ми стигат Simple Smile
Ето още един на Нетфликс, този път френски:

Откриват "истинската" любов с помощта на модерни технологии. Депресиращ е, няма да го гледам.

# 197
Новия епизод на Орвил не беше лош.

Скрит текст:
Хареса ми,че Айзък не предаде хората,определено епизодите посветени на него са ми най-интересни.В крайна сметка се оказа,че е взел името не от Азимов,а от Нютън,сам го е избрал.

# 198
Снощи и аз го гледах Simple Smile
Скрит текст:
Изненадах се от това, че е Нютън, при положение, че Азимов е емблематичен с роботите - но дори Айзък да го е избрал заради Нютън, създателите на сериала със сигурност не са пропуснали съвпадението на имената.

Интересен епизод; и аз се радвам, че Айзък е на страната на хората; все още ми е любимият персонаж в този сериал))
Сега, като се съюзиха с крил (овете), капитанът може да консумира връзката си с неговата гущерка Laughing
Не съм сигурна дали е разумно точно Япет да знае тайните на устройството на Айзък - ако го изревнува от докторката, може да го убие...
Между другото, сюжетите в този сериал не са много оригинални - расата на Айзък - кейлони, звучи горе-долу като сайлоните от БЗГ и историята на родния им свят е същата (били са поробени от създателите си и са ги избили). Сега, ако Айзък се превърне окончателно в човек, ще има още по-голяма прилика с БЗГ.

Напреднах с гледането на корейския Спомени от Алхамбра - малко муден на моменти, но има интересна идея - накратко:
Скрит текст:
Става дума за игра с добавена реалност, в която си поставяш специални лещи за очи и виждаш хипер реалистични персонажи и ефекти направо в реалния свят - човек може да си играе на рицар, да се бие с виртуален меч, да изпълнява мисии и т.н. Играта е създадена в Гранада от млад кореец, който живее там със семейството си. Двама бизнесмени (които се мразят поради лични причини) искат да купят правата за играта. Създателят е изчезнал и семейството му не знае къде е. Бизнесмените се включват в играта и започват да напредват по нивата - в един момент двамата си уговарят дуел и нашият (т.е. главният герой) побеждава, като убива врага. Това е нещо нормално по принцип във видео игрите, както и в тази - самият той е убит много пъти от виртуалните персонажи, когато за първи път започва да играе. Въпреки това, на другата сутрин след дуела се оказва, че съперникът му наистина е мъртъв и то - от загуба на кръв, което е странно, защото мечовете са виртуални (размахват въздух, като луди) и няма рани. Освен това се случва още нещо странно - убитият продължава да съществува като "призрак" и да напада с меч нашия човек (изглежда като бъг - не говори, само се появява с меча в произволно време и напада, ако бъде убит, пак се появява). Не само, че го преследва навсякъде, ами го прави и когато главният герой не се е включил в играта и не носи лещите. Въпреки, че атаките са виртуални и не би трябвало да го наранят наистина, той чувства болката като истинска и заради една от тях, пада от високо и едва не умира.
Горе-долу съм до тук; има и любов, и лични драми, но на мен точно мистерията на играта ми е най-интересна и се надявам да не я прецакат към финала. В корейските сериали стават такива неща....

# 199
  • Sofia
Star Trek - всичко
Stargate - всичко
Moonlite
Supernatural
The 4000

# 200
  • София
Изгледах сезон 2 на The Gifted. Като цяло не ми хареса, но последните епизоди бяха добри и както се очакваше завърши с отворен край... Дано да има 3 сезон и да го приключват, че дълго едва ли ще издържи... Аман вече.  Confused

# 201
И според мен е слаб сезон - изгледала съм само няколко епизода, мисля да догледам останалото наведнъж, но нещо не ми идва настроение.
Не споменавате Сирената - каня се тези дни да наваксам с втори сезон. Четох, че там се развихрят много странни любовни истории... По принцип не обичам такива неща, но може пък да е интересно, кой знае...

# 202
  • София
Русалката си я гледам аз епизод по епизод в ХБО ГО
Ами превръща се в някакъв сексуален триъгълник между Бен, Мади и малката русалка, бТВ Рин  Grinning
Ксандър пък се съюзява с лошата мацка/русалка за да убие църния гад убиец на баща си, който пък целува по устата Бен, докато наш Бен го развежда из града за да го учи на обноски.  ooooh! Grinning

в последния епизод на Академия за убийци пък имаше отново брутализми. Уф, прекаляват вече.  Sick

# 203
  • Чужбина
Видях, че някой е споменал The 4000.

Не съм го гледала. Изпуснала ли съм?

# 204
Сега обърнах внимание, че пише 4000 - всъщност, заглавието е 4400 (ако става дума за същото нещо).
Пак за хора със супер сили - хора, които са изчезнали, мистериозно се появяват и вече имат сили. Сериалът е интересен, мистерия, а не супергеройски, но си остана недовършен. Харесваше ми да го гледам, но нямах любим герой.

Бавя се с гледането на последния излязъл епизод на Смъртоносен клас точно заради гадостите. И заради тях гледам само на компютър - за да мога да го превъртя.... Мразя такива неща....

# 205
  • Чужбина
Да да Grinning ... Имах предвид 4400

Grinning

# 206
Видях, че някой е споменал The 4000.

Не съм го гледала. Изпуснала ли съм?

Много даже.
Лично на мен много ми допадна и отскоро си мисля пак да го мина.
Яд ме е само, че е някак недовършен, но се ядва.

# 207
  • Вестерос
Много го харесвам и аз 4400. Имаше някакъв край, малко отворен, но някакъв. не е да свърши "сред нищото".

Втори сезон на Сирената е бавен и слаб, като този на The Gifted.

# 208
  • Чужбина

Много даже.
Лично на мен много ми допадна и отскоро си мисля пак да го мина.
Яд ме е само, че е някак недовършен, но се ядва.

Елора, къде го гледаш?

Колко сезона е?

Аз сега ще се концентрирам върху Counterpart Grinning

# 209
Аз си изтеглих първи сезон на Мисфитс, след като го препоръчвате...
Понатрупали са ми се, но нищо, ще си гледам бавно Simple Smile

Изгледах Смъртоносен клас, с превъртания - вярно много гаден епизод! Надявам се да разрешат тази ситуация до края на този сезон. Не ми се иска да проточват нещата.
Децата са глупави, а уж са помъдрели от личните си драми...

Общи условия

Активация на акаунт