Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема IX

• 26 776
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
Става по-интересно към края на сезона, но се запазва това усещане, че е малко постен. Така е, защото персонажите са съществуващи хора (с все още живи деца) и това донякъде връзва ръцете на създателите на сериала.

# 226
  • Чужбина
На мене пък Синята Книга ми харесва.

За разлика от Експанзията, където всеки вика, че трябвало да се чака, докато ти стане интересно. Е колко да чакам ... то почти цял първи сезон не става интересно.

Или може би защото в Експанзията характерите са някакси безлични - не знам. Не можех да им запомня имената и лицата на тия актьори. Кастът май не ми допадна ... нещо такова. И едни диалози ... пълен ужас. Актьорската игра под всякаква критика. То не е един, който ти боде очите, ами почти всички.

Кастът на Синята Книга е супер. Главните много си пасват. Истинско удоволствие е да гледаш Ейдън и да му слушаш готиния акцент.

Последна редакция: сб, 09 мар 2019, 12:26 от Eleonora_27

# 227
За разлика от Експанзията, където всеки вика, че трябвало да се чака, докато ти стане интересно. Е колко да чакам ... то почти цял първи сезон не става интересно.

Или може би защото в Експанзията характерите са някакси безлични - не знам. Не можех да им запомня имената и лицата на тия актьори. Кастът май не ми допадна ... нещо такова. И едни диалози ... пълен ужас. Актьорската игра под всякаква критика. То не е един, който ти боде очите, ами почти всички.
ент.

Много си права за каста. Единствената качествена актриса е Шохре Агдашло (или както точно ѝ се произнася името) и донякъде Шон Дойл и Томас Джейн. Другите са нови, неопитни и неизвестни и тепърва ще се изявяват или не според способностите си.
Комбинацията от фантастика и политически трилър е много специфична и явно не допада на всички.

# 228
  • Чужбина

Много си права за каста. Единствената качествена актриса е Шохре Агдашло (или както точно ѝ се произнася името) и донякъде Шон Дойл и Томас Джейн. Другите са нови, неопитни и неизвестни и тепърва ще се изявяват или не според способностите си.
Комбинацията от фантастика и политически трилър е много специфична и явно не допада на всички.

Не, това може би е единственото, което ми харесва в сериала - полит. интрига.

Шохре Агдашло е наистина ярък образ - може би единственият в сериала характер, който човек веднага запомня.

Останалите актьори стават за реклама на чипс. Играта на главния е под всякаква критика, въпреки че има много проекти зад гърба си.

На моменти се улавях, че не мога да повярвам на сериала точно заради изключително слабата игра. А може би самите диалози са написани толкова смехотворно, че актьорът няма как да го изиграе това добре.

Според мен, самата история е супер (колонизиране на Слънчевата система, живот на Марс и т.н.), но екранизацията не струва.

От това, което видях (може би ще се насиля да видя повече for the sake of sci-fi), шоу-то е овъррейтнато и не може в никакъв случай да се сравнява с БЗГ и сие.

Вярно е, че всички казват, че 3-ти сезон бил супер, но не съм сигурна, че ще го докарам дотам.

# 229
  • София
И аз едва изкарах първия, обаче вторият и третият се гледат на един дъх. А завършекът е култов и вратите са широкоотворени за развитието по-нататък

# 230
  • Чужбина
През март е премиерата на Captive State с Вера Фармига, която ми е много любима. Струва ми се, че това ще е добро sci-fi.

Май ще има римейк на The Twilight Zone, което мене лично много ме радва. Заснемането е започнало още миналата година във Ванкувър и ще продължи до края на март. Не съм гледала още, какъв ще е кастът.

В Good Omens, Бенедикт Къмбърбач ще е Сатаната.

# 231
За Орвил:
Скрит текст:
Не обичам политическите епизоди. Все едно че се опитват да ме учат на морал... Този ми беше безразличен като цяло. Дилемата е често срещана - при един конфликт с много жертви винаги е трудно да се сключи мир, обаче все някога трябва да стане - в противен случай една от воюващите страни трябва да бъде избита или поробена, което поражда нови по-големи проблеми.

Изгледах първи сезон на Мисфитс (само 6 епизода) - интересен е, ще гледам и нататък, но не ми е приятно, че е недовършен... А и това, че Робърт Шийън е напуснал... Четох стари интервюта - нямало конкретна причина... Аз не вярвам - или някой от екипа го е обидил, или му е омръзнало да се прави на white trash...

# 232
Мисфитс е много хубав сериал, но не е 6 епизода.
Пет сезона е. Другите сезони са по 7-8 епизода.
Обаче не помня да е недовършен. Ама съм гледала отдавна. Толкоз и помня  Laughing

# 233
Да, аз имах предвид, че до сега съм гледала само първи сезон. И четох статии за това как свършва.

# 234
Не помня. Може и някакъв отворен финал да е.
И аз не обичам недовършени, но с отворен финал приемам.
Виж примерно ме е яд за Тера нова, че го зарязаха.

# 235
Случва се често, аз вече свикнах. Но понякога наистина е гадно.
Като стигна до последния сезон, ще коментирам финала, но кой знае кога ще е това...
При всички случаи, заместването на Нейтън не е било планирано - просто Робърт Шийън е казал, че иска да напусне.

# 236
  • Вестерос
To от там почна да му пада рейтънга на сериала.

# 237
Много е сладък Робърт Simple Smile Обаче не се връзвам на тая история, че искал разнообразие. През последните години имаше няколко случая с актьори, които се почувстваха обидени от режисьорите си - сигурно и тук става дума за нещо такова, само че той е решил да е дискретен.

# 238
Вече съм на трети сезон на Мисфитс и наистина пада нивото. Все пак, ще  го догледам до края.
Предполагам защо Робър Шийън е поискал да се махне - личи си лошо отношение към героя му Нейтън - в началото беше просто забавен, но с времето стана пълен глупак (който е толкова смотан, че каквато и сила да има, все ще я пропилее).
От друга страна - Саймън (героят на Рамзи Болтън), беше тих перверзник, а става все по-стабилен и свестен. Той изобщо нямаше потенциал, според мен - промяната стои изкуствено и е проява на фаворитизъм - някой от режисьорите си го е харесал и се е постарал да го направи колкото се може по-значим.
При Къртис също се забелязва огромна промяна към по-лошо.
Много си позволяват тези режисьори и си личи - затова се радвам, когато им се натрие носа (има и такива случаи).

# 239
  • Разпиляна във въображението
Започнах да чета петата от Експанзията и само се надявам Амазон да спонсорират още един сезон по тази книга.

Общи условия

Активация на акаунт