МАC & Sephora и други магазини за селективна козметика и парфюмерия - 45 тема

• 62 812
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Има огромна разлика между родния пазар и извън БГ. Понякога се налага да пазарувам от тук неща, които не мога да чакам, фен съм на родната Сефора, но от известно време пазарувам с телефон в ръка за сравнение. Например, тази седмица се засилих да подновя грижата си и да използвам намалението- пак пазарувах, но не си купих любимите неща ‘на далавера’. Нощната маска, за която писах оди на радостта в няколко теми в Сефора тук е около 350лв без отстъпка. Реших да проверя и John Lewis, от където пазарувам Karen Millen, откакто не живея в Англия и не тая желание да продавам бъбрек за костюмче тук. Еми 89 паунда е, разликата е огромна и ще преразгледам импулсивното си пазаруване от БГ. https://www.johnlewis.com/lanc-me-absolue-precious-cells-revital … ask-75ml/p2487128

# 436
  • София
Има огромна разлика между родния пазар и извън БГ. Понякога се налага да пазарувам от тук неща, които не мога да чакам, фен съм на родната Сефора, но от известно време пазарувам с телефон в ръка за сравнение. Например, тази седмица се засилих да подновя грижата си и да използвам намалението- пак пазарувах, но не си купих любимите неща ‘на далавера’. Нощната маска, за която писах оди на радостта в няколко теми в Сефора тук е около 350лв без отстъпка. Реших да проверя и John Lewis, от където пазарувам Karen Millen, откакто не живея в Англия и не тая желание да продавам бъбрек за костюмче тук. Еми 89 паунда е, разликата е огромна и ще преразгледам импулсивното си пазаруване от БГ. https://www.johnlewis.com/lanc-me-absolue-precious-cells-revital … ask-75ml/p2487128

NiaV, не съм чела одите на радостта за тази маска, но английският сайт на Ланком непрекъснато прави някакви промоции. Много често има 15% намаление плюс несесери с куп мини продукти, които са техни бестселъри. Подаряват и комплимент други 2 мостри, а предполагам че опаковането е като при Шанел и Диор и клиентския гъдел е не с гъше перо, а направо с копринена нишка... Мисля, че до превозвач може да се поръча. Аз се регистрирах, заради един парфюм от ексклузивната им серия, по който бях луднала, но за мое щастие ММ ми го подари изненада след едно пътуване.
Между другото, когато Ланком имат промоция, в почти всички английски онлайн магазини, има такива подаръци към покупка на определен продукт или над определена сума.

# 437
NiaV , не съмм чела зза маската ,а ми стана интересно . Може ли да разкажеш повече.

# 438
Благодаря, ще следя. Аз хич, ама хич на харесвам Ланком, но заради пустата маска сега мисля да се хвърля и на един дневен крем, който една дама похвали в старата тема- ще го издебна в английския Ланком-благодаря за препоръката!

# 439
Аз пък знам, че са румънски и че румънците не са се съгласили да има Серфора в новия мол във Варна.
 Гледах днес цветната палитра във MAC и цената и беше 199лв.

Хм, ние точно по-горе я коментирахме тази палитра с densi. И аз видях 199 лева и се шашнах, тъй като знам, че е около 50$ (48$ е май за да съм по-конкретна). Вярвам обаче, че просто са объркали цените в лудницата вчера покрай откриването. За сравнение - едно от момичетата, които явно са новонаети за марката, ми каза че “със сигурност” строуб крийма е “около 40 лева.” Аз обаче знам колко е в чужбина и че няма как да е 40 лева, и попитах Мерилин, която работеше в Мак в Парадайс в София и ест беше 66 лева Simple Smile Няма логика в София тази палитра да е 99 лева, а във Варна - 199 лева. Надценки специално в българския Мак с по 3-4-5 лева съм хващала, но с повече - не. Смятам тези дни да намина пак и да повдигна въпроса, ако цената още стои 199 лева, защото със сигурност се касае за грешка.

# 440
NiaV , не съмм чела зза маската ,а ми стана интересно . Може ли да разкажеш повече.

Candy, Заповядай линк към другата тема, в която я обсъждахме - https://m.bg-mamma.com/?topic=1084287.600

# 441
Не само, че цените в бг не са същите, но и когато направиш поръчки за по над 2-300лв няма никакви подаръци, когато пазарувам в Англия за същите продукти на по-ниски цени получавам винаги и мини продукти на висок клас марки + аксесоар. Последния път в Дъглас България си купих серум и крем за 300лв+ и ми сложиха тестер на същия крем Grinning

# 442
  • някъде под слънцето...
По въпроса с  подаръците към покупката.
Субективно е.
Получавала съм  хубави подаръци с логото на бранда при не  толкова скъпи покупки и нищо при  доста по скъпи.

# 443
Аз не знам икономически как седи въпроса с пазарите, но знам, че излизайки на пазар със слаба покупателна способност като този в Бг, но с достъп до интернет и съответно сайтове от цял свят, good luck в това да продаваш активно на цени с по 20 30 % отгоре.
Да не говорим, че много често отношението им по магазините ми убива целия кеф. Не съм приятелка с персоналите им и не прекарвам по няколко часа на ходене, но съм изключително любезна.  Има мнооого неща, над които трябва да поработят.

# 444
  • някъде под слънцето...
Това, че в безмитните зони козметиката е по евтина е градска легенда.До преди няколко имахме офис на летището, и правото да пазаруваме перманентно на -10%, и  на -20% по опррделени празници , Дори и на -20% могат да се намерят по изгодни неща извън безмитната  зона.
Примерно кралския уд на Армани приве на летището беше 200 евро, а в EL Corte Ingles(Верига луксозни магазини 180 )

Професионализма на консултантите извън България също не е  константа.
При нас също има консултанти , които не могат да продават и такива, които могат..

Лично аз не купувам от първите(освен ако не е нвщо супер уникално на уникална цена) .
В Мадрид магазини да искаш.,Все някъде ще знаят как да ме накарат да пазарувам с удоволствие.

Последна редакция: сб, 30 мар 2019, 09:10 от sl

# 445
  • София
Добро утро!
Някой ползвал ли е руж или фон дьо тен на Месауда? Онзи ден харесах много един цвят от печените ружове в Мориа, но не знам нищо за марката, а не ми се дават напразно едни 36 лв.

# 446
  • София
Добро утро!
Някой ползвал ли е руж или фон дьо тен на Месауда? Онзи ден харесах много един цвят от печените ружове в Мориа, но не знам нищо за марката, а не ми се дават напразно едни 36 лв.
Марката е италианска и продават козметиката си изключително в Мориа. Аз основно моливи съм купувала и съм била доволна. Simple Smile
Наскоро писах тук, че от там ми е новият хайлайтър, само че на Пиер Рене и е страхотно добър. Нося го всеки ден с кеф. Hug

# 447
  • София
Здравейте! Да ви питам, в Сефора продава ли се коректора на Худа?

# 448
Здравейте
Има ли Сефора в Пловдив?

# 449

Общи условия

Активация на акаунт