Цветарки - продължаваме да обменяме опит !

• 56 402
  • 446
  •   1
Отговори
# 360
Lori,не пишеш какъв вид е орхидеята.  Аз знам за три вида и трите се различават в изискванията си  ,а те са много видове .

# 361
Здравейте!
Мен хич ме няма по цветята. Нямам време да чета цялата тема, затова ще попитам някой знае ли нещои за дървото на живота: как се гледа и т.н. На моето май саксията му идва малка, много се разклони и може да се счупи. Мога ли от някъде да го подрежа или нещо такова?
Благодаря!   bouquet

# 362
  • Карлово
Делта, преди година видях едно дърво на живота, оформено наистина като дърво. Някъде около 20- 25см беше само стъбло, а отгоре листата като корона на дърво. Страшно ми хареса и  сега оформям и моето така. Чупя излишните ми разклонения, а преди това отрязах и върха, за да се разклони. Пресаждам го всяка есен в по-голяма саксия.

# 363
Имам питане за живия плет. Кое е най-подходящото растение за ограда над 1м, как и кога се сади?

# 364
Делта, преди година видях едно дърво на живота, оформено наистина като дърво. Някъде около 20- 25см беше само стъбло, а отгоре листата като корона на дърво. Страшно ми хареса и  сега оформям и моето така. Чупя излишните ми разклонения, а преди това отрязах и върха, за да се разклони. Пресаждам го всяка есен в по-голяма саксия.
Моето е доста разклонено, но има опасност да му се счупят клоните. Освен да му сложа пръчка и да го върза за нея  newsm78

# 365
  • Карлово
Моето е доста разклонено, но има опасност да му се счупят клоните. Освен да му сложа пръчка и да го върза за нея  newsm78
Всъщност, това е добре идея. Пък то стъблото след време ще заякне и ще можеш да я махнеш.

# 366
имам питане, понеже нищо не разбирам от цветя, а ми подариха каланхое/търсачката не ми помогна обаче/ - как да го отглеждам, къде да го държа, колко да го поливам и т.н.?

# 367
  • Карлово
Тити, ако е цъфнало в момента, изчакай да прецъфти и го пресади. Зимата се държи на светло и топло, на пролет може да го изнесеш и навън, на балкон. Колкото му е по-светло през зимата, толкова по-рано ще цъфне напролет. А ако не му е достатъчна светлината, може и да не цъфне. Поливай умерено, като от март до септември можеш да ториш през две седмици с тор за цъфтящи цветя. Има една на кафяви гранулки, по-добра е от течната.

# 368
  • София
Делта, аз не съм много голям спец, но може да не му е достатъчна светлината на дървото на живота щом са му издължени разклоненията.

# 369
микки, много благодаря!

# 370
Здравейте,
включвам се като съвсем начинаеща и не много успешна до момента цветарка.
 Embarassed

Гледам си в момента 2 цветенца - един бенджамин /май така се казваше/ и една люта чушка /само не ми се смейте/.
И двете са на светли места, но не на пряка слънчева светлина.

Бенджамина ми го подариха преди месец, смених му почвата и е в по-голяма саксия. В началото беше добре, но сега от седмица не си е пил от водата, стои си в паничката под саксията и не мърда. Иначе не му падат листа, но не се и развива.
Защо така? Cry

Лютата чушка пък расте идеално, цъфнали са много цветчета, но щом цъфнат хубаво падат с все дръжката им, а не се образуват чушлета.
Моля ви помагайте, много искам да отгледам за мъж ми домашни чушлета  Heart Eyes

# 371
  • ГОре на черешата...
Здравейте!
Мога ли да ви се похваля?
Ето какви далии цъфнаха в моята градина:
http://images11.snimka.bg/001331833.jpg е, детенце е замижало на снимката, но пък далията се вижда много добре...

# 372
  • Карлово
Nadia79, а поливаш ли чушлетата добре? Може да подхраниш и почвата, но вече е малко късно за торене. Но пък аз моята я прибирам вътре, продължавам да торя и си имам пресни чушлета цяла зима.
mari_eta, страхотна е!

# 373

Бенджамина ми го подариха преди месец, смених му почвата и е в по-голяма саксия. В началото беше добре, но сега от седмица не си е пил от водата, стои си в паничката под саксията и не мърда. Иначе не му падат листа, но не се и развива.
Защо така? Cry

Мога да ти дам съвет само за бенджамина. Саксията не е трябвало да я сменяш, защото колкото е по-голяма, толкова повече растението върви на корен, а не на височина. Нормално е да му падат листата (все пак е дърво и е есен Wink). Тори го с тор за листнодекоративни растения, която да разреждаш с водата, когато поливаш и го дръж на светло (където е в момента). Когато се затопли го изнеси на балкон и го къпи редовно.
Хайде успех Peace

# 374

Защо така? Cry

Това че не му падат листата е добър признак   Wink
Но какво значи не пие вода, стои му в чинийката? Ти защо го поливаш в чинийката, не поливаш ли директно в почвата? Аз лично съм доста против метода "поливане в чинийка".
А и в колко по-голяма саксия го пресади?

Общи условия

Активация на акаунт