Деца от всички страни, добре сте дошли-6!

• 23 762
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
  • Истински се вижда само със сърцето.
Нямам опит с акнето и не мога да кажа, но имам опит с алергични обриви и поне на това което е било при нас и племенника не прилича, макар че това не е критерий Simple Smile

# 601
  • Немция
Ася, погледни в Гугъла за снимки на бебешко акне, приличат на този на твоята бебка.
Големият бе с алергии с кожни реакции, беше нещо съвсем различно.

Да, при нас към 4 сутринта се развилня буря, станахме да затваряме прозорци и сенници, небето святкаше като при дискотека, изви се вихрушка, но не беше съпроводено от рекордни ветрове, за щастие. Mr. Green
Сега пак се набират тъмни облаци.
Но е хубаво да е топло и да се шматка човек по къси ръкави. Simple Smile

Ася, онзи ден те сънувах с бебешкия кош (лицето на бебето не се виждаше). Този Интернет ми е изпил мозъка явно. Laughing

Плами, може край хотелите да е по-плитко, дотам не ходих.

Илейн, поздравления за памперса!

# 602
От първи до четвърти клас отидоха на синьо училище за цялата седмица. Не мисля че имаше отказ на някои деца. Мисля че са в пълен състав. С десет учителя са също.
Определено го мисля много...но той си е оправен по принцип. Много обича да спи при приятели и общо взето се отделя от нас.
Нямат телефони, няма таблети, нямаме връзка с тях. Днес пуснаха един емейл, че са пристигнали благополучно и ще са се нахранили. Имахме две снимки във фейс страницата на училището. Уж щяха да пускат и в блога инфо, ама за момента сме на "щяха".

Илейн, страхотно е че сте махнали памперса. Дано да стане лесно и с нощния.

Вчера вечерта след жегата имаше буря и градушка и тук. Днес се мъчи да вали, но ни се размина. За утре пак го дават бури, а мъж ми е наел едно багерче да оправя градината. Дано времето се смили над него.

Утре ми е прегледа с Беба. Днес получихме място в яслата и живот и здраве ще започва в началото на януари. Мъж ми ще отиде да оправи документите сряда. Доволна съм че ни намериха място точно в тази ясла, която не е същата като на Йоан, но е на път за училището на Йоан и лесно се паркираш. Ако свекито е тук, ще и е на път да взема и Йоан и малката.

Ася, хапва ли добре А. Ти кърмиш ли я?

# 603
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Брюксел, кърмя. Веднага ми слезна кърмата, нямаше епопейни битки като при Тим. Тя е млечен вампир. 😂
Само дето ако не е спала и ми заспива на гърдата, после връща всичко 🙄
Трябва са следя да спи добре. Тази сутрин нещо й пречеше от 5 до 7 се въртя и мрънка.

Моята градина е джунгла. С тези жеги и Дзвер полива нон стоп, всичко е избуяло, трябва да махам неща, но се уморявам много още.
Сега болките се преместиха, коремът ми доста се прибра, сега ме боли опашката и пибусната кост...😔
Според лекарката колкото по-силни са болките, толкова по-бързо се свива матката и се прибират костите, нали се разширяват при раждането.

П.п. За пъпките започвам да се съмнявам, че е акне. И на мен ми се появи една такава и ме сърби...

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 15:35 от asyalein

# 604
  • Rennes, France
Привет и от мен!
Много благодаря за честитките! Порастнах, в акъла още не, ама и това ще стане Stuck Out Tongue

Ние също прекарахме 4-дневен уикенд миналата седмица. Много беше топло, бяхме на плажа, опазих децата - мен обаче не намазох и изгорях - аз съм си виновна. Вечерта си слагах кисело мляко...ММ ме гледаше странно Thinking

Ася, нямам никакъв опит с пъпките. Моите не са имали. Дано вече са се нормализирали нещата. А Т. е опасен, много ме разсмя с това: "Ето искахте бебе, сега нека да ви реве"...За ревността с баща му, предполагам ще се нормализират нещата, като види че сестра му не е заплаха.
Илейн, хубаво е без памперс. Браво! Дано и слънце ви се появи скоро...при нас тази седмица е макс 18градуса. Но сутринта е 7градуса.
Плами, Бибит- хубаво ваканция на морето да си изкарате...аз не се наканвам на морето. Нашите водят децата на Велинград, басейн, топла вода. Хубаво им е.
Две в едно, стискам палци силно за опита и се надявам да е Вашия!
Брюксел, супер за ваканцията. Искам и аз за Луи.
А-тита, направи ли си супа от коприва? Аз не си представям много, но баба ми правеше супа с ориз и коприва.
Калалили, значи продавате къщата в Чикаго? Чуствате се добре на новото място, личи си от постовете ти! Радвам се много. При вас ваканциите започнаха, ние още влачим - до 05.07.....даже и на мен ми омръзна вече, за децата да ни говорим.
Мелина, как са нещата при теб с работата?
Якамоз, свършиха ли вече болестите? Според мен до 4/5-годинка децата все боледуват, после изграждат имунитет и спират. Луи до 5г вечно ми беше с бронхити, че и пневмония направи. Сега много рядко се случва да прокашля...
Ох, изписах ферман...

Иначе сме добре. Тръгваме, живот и здраве на 10.07 за БГ - децата до 20/08 - аз само за две седмици. После с ММ ще работим по къщата...дано намерим време и да си починем.

До скоро, дами!

# 605
При нас днес беше голяма жега и утре ще е горещо. Аз никак не харесвам толкова толпло време. Децата се къпаха в морето. То водата си е студеничка, но за децата е голям кеф.
Ася, това е от хормоните в околоплодните води или както го наричат бебешко акне. Емма имаше. Изчезва, но след няколко дни пак ще се появи. Да не се шашнеш. Йоан също имаше, но тогава незнаех от какво е и мислех, че е от претопляне.
Брюксел, моята принцеса беше сууупер активна докъто бях бременна. И сега е така. Докъто е будна е непрекъснато в движение. А да не се повтарям и каква е ревла. Дано вашата бебка да е кротка. Искрено ти го пожелавам.

Аз бях на училище два дни. Първият беше много добър ден, но вчера беше побъркала баща си-рев, не спане  и никакво ядене 😆 Той казва, че аз я разглезвам, а в същото време тя спи на гърдите му 😁
При нас пак са четири почивни дни. Днес е националният празник и утре сме го писали почивен. Та много почивки. В сряда е последният учебен ден. С нетърпение и аз чакам да се порадвам на почивка.

# 606
  • На остров
Ступи при нас в нашата община всички завършиха на 4 юни и в Стокхолм стад пак така, не че аз имам ученици Simple Smile .
Браво на тм че са се гледали добре с бебка, ти какво направи с курсовата работа каза ли им, че само ти я пишеш ? Колко ти остава ?
Аз много се радвам на хубавото време дано цяло лято е така.

Къти добре да си изкарате в БГ две седмици не е малко !

# 607
  • Немция
И при нас се задава дълъг уикенд, празник е в понеделник, а вторникът е почивен само за учениците. Петдесетница е, българският вариант е Задушница. След още 1 седмица пак имат 4 почивни дни. Mr. Green Нищо, и без това им е дълга учебната година, децата се радват.

Тити, оцеля ли през 9-те дни? Sunglasses

Ступи, а как възприемат братлетата плачът на бебка? Моят, малкият, беше със силен глас и като ревнеше, не можех да разбера другия до мен какво казва. Първите 3 седмици плачеше тихичко и след това му се разгърна такъв гласец, че стой, та слушай. Crazy
Хубаво е, че си се откъснала за малко от къщи и бебешките неволи. Hug

Къти, супер е, че има кой да ви помогне с децата и да си свършите на спокойствие разни ангажименти.

Брюксел, как върви екскурзията на Йоан?
Евалла на мъжа ти Wink, щом се е наел с багер да оправя двора!

Ася, какво стана с обрива, изясни ли се от какво е?

Зест изчезна от форумския хоризонт. Thinking

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 10:01 от Бибит

# 608
Днес се прибират от екскурзията. Ще ги чакаме в 3 следобед в училище.
В сряда ни изправиха косите (макар че моята е права като метла). Получихме емейл в 16,20 следобед че предната нощ маса деца са повръщали и са били с разтройство. Извикали са доктор, дезинфекцирали са всичко и казаха че децата били участвали в заниманията целия ден. После стана ясно, че са изпратили емейл само на родителите на който децата са били от болните. Е, ние бяхме от тях. Доста се притесних, защото Йоан не е от децата които бързо се разболяват. Смилиха се над нас и пуснаха снимки в блога около 21 часа, та ги видяхме усмихнати и че играят. Не спахме особено добре.....
Нямам търпение да си ги взема днес.

И тук е дълъг уикенд, после още 3 седмици и на 28 приключва годината. На 29-ти Йоан отлита при баба за БГ и се връща на 7 август с нея. Като е там, не съм притеснена както сега когато е с класа. Знам че там си е вкъщи и му се угажда на всичко. Ще отиде и на море....поне той да се възползва това лято.

Аз провеждам интервюта че ми трябва нов човек за офиса. Отделно имам толкова дедлайни че направо ми се реве.
Вчера следобед така ме болеше отвътре Д-то че дори не можех да си седна в колата. На всяка дупка по пътя или павета ми беше толкова зле. Чудя се дали госпожицата не се обръщаше...Вечерта продължи всичко това, но вече чувствах че идваше от Беба и че тя риташе точно на това място.

Къти, и вашите значи ще останат при бабата и дядото да се порадват на лятото. Хубаво е да прекарват летата както ние ги прекарвахме едно време. Аз съм от малък град и все още е като на село едно време....постоянно навън с комшийските деца...

Ася, надявам се че се изчистиха пъпките. Не се коси за джунглата ....ще я оправиш.

Бибитче, мъж ми е доста добър в строителството. Изобщо не му е професия, но му се отдава. Той прави всички ремонти в нас и по имотите ни. Подово, електричество, всичко....За сметка на това изобщо не понася селскостопанска работа и много се дразни че трябва да коси трева и т.н. От друга страна му е хубаво да легне на шезлонга на слънце в градината и си налегна парцалите да я оправи преди Беба да се появи.
Имаме градинар който коси тревата отпред, инфо бяхме викали да маха корени от градината. Дойдоха с една машина като човка и чукаха с нея на дънерите. Ами вътре корените си останаха и след няколко месеца пак израстна всичко. Та затова М се ядоса и си нае багерче за да издъни всичко и да подравни терена. Оттогава не спира да вали и все не може да продължи.....

Започва ми семинара.....ще пиша пак после...

# 609
  • Немция
Мога да си представя как човек е на тръни, когато детето е на екскурзия с класа и се разболее... още повече, когато е детето е по-малко на възраст. Със сигурност ще има нужда да наваксва със съня.

Мда, едно е при баба на гости, друго е някъде с такава голяма група от деца.

Като чета за мъжа ти- браво за ентусиазма и уменията му!

# 610
Брюксел, и аз съм като теб. Много се радвам когато се забавлява с приятелчета, но в същото време ми е ужасно притеснено. Йоан още не е ходил някъде без нас. Ако не броим раждането на Емма. Тогава спа в най-добрият си приятел, но каза, че сме му липсвали много. Баткото ходеше на Royal rangers палаткови лагери и все ми беше притеснено.

Мама и тате немогат да се грижат за Йоан. За съжаление той и Емма няма да изпитат тръпката да бъдат с баба и дядо цели лято. Малко ми е жал за тях. Като знам какво спомени имаме ние от детството. Но какво да се прави.
И Емма така ме риташе понякога. Особено ако седях повече от “необходимото” 😁 Намали малко темпото. Знам, че ти е напрегнато и много неща трябва да се свършат, но е добре да помислиш и за теб 🤗

Две в едно, написах работата сама, но следващия термин имаме пак съвместна работа. Тогава ще й кажа, че не искам да сме заедно. Разбирам, че по якога може да е много трудно и човек е принуден да избира. За това този път свърших всичко сама, но ако трябва пак да го повторя, няма да ми е особено забавно. Смисълът на съвместните работи е да си помагаме. Завърших първата година 🥳 остават ми още две и половина 🤣

Бибит и Емма има едно гласче като на оперна певица. Абсурд да чуя ако някой ми говори когато тя реве. Йоан си запушва ушите, а Илиян е затворен в стаята си със слушалки на ушите, Та не реагира много много. Но той кма един гаден характер-обича да дразни Йоан и забелязвам, че и с Емма го прави. Примерно ако е спокойна в взима и тя започва да се криви или ако спи, я чопли, за да се събуди. Уж възрастен човек вече, пък акълът му като на тригодишно 🤣

# 611
  • на брега на морето
Къти, благодаря, че питаш! Hug Получих уволнението- на работа съм до 31 авг. Разбира се ще си имам отпуската- 4 седмици, т.е. след нея ще съм още 2 седм. на работа и приключвам. Много хора получиха за същата дата, само 10 човека остават до края на годината, когато фабриката ще затвори/95% вероятност/. Аз съм доволна, щото след отпуска, на есен е по-лесно за търсене на нова работа. Вече свикнах с мисълта, тъй че здраве да е. Имам стаж, тъй че мога да стоя и на борсата, и докато намеря др. работа няма да е без хич. Скоро свършва уч-щето и ще дойде татко да гледа Кирил докато сме на работа, а после като затвори ДГ-ще е 2 седмици с двамата. Crazy Ще видим как ще е. Simple Smile Отпуската ще си ходим в Бг, супер.
Дано времето се пооправи, че дотук лятото е доста хладно и валежно.
Иначе сме добре, активно ни е запълнено времето. Днес следобяд сме на мач/К ще играе 3 мача 1 след друг, с почивки помежду/. Също така на нац. празник на Норвегия К. пя на сцената в уч-щето дует с още 1 момче от неговия клас, дадоха на всеки по 1 микрофон да държат. Беше кратък куплет, после пяха всички деца. К. вече се държи много свободно на сцена да пее, което много ме радва. Често уикенда имаме 1-2 деца на гости/съученици на К./ за някой др. час, обикновено сме навън.

Хубаво ми е, че вече няма веч. смени във фабриката, и съм само дневна. Така имам доста повече време за децата. Simple Smile Гуш на всички! Hug

# 612
  • Немция
Мелина, браво на баща ти, че се наема да гледа двете деца.
За уволнението- всяко зло за добро. Тъкмо ще изкарате лятото на спокойствие и на есен с нови сили и надежди! Simple Smile
Браво и за изпълнението на К. пред публика!

Ступи, поздравления и на теб, че успоредно с майчинство и семейство, движиш напред и ученето!
Големите братя в тийнейджърска възраст често са такива, както описваш големия си син.
Напомня ми на големия брат от романа с Дръндьото- далеч от толерантност и внимание. Mr. Green

Ние вчера се разходихме до Холандия, в граничен град на 100 км от нас, посетихме етнографски комплекс, казано по нашенски, но в голям размер. Целият ден може да се изкара там. Не беше нещо кой знае колко изключително, но по-различно от немския стил, като се включат и холандските мелници и воденици, децата бяха доволни, ние - изморени. Wink

# 613
  • USA
Изкарах 1 седмица сама с децата в Чикаго. Вече разстоянието от 350км. В едната посока, Си го минавам има няма на всеки 2 седмици. Ако не друго децата вече са тренирани и никой не мрънка. Изкарахме чудесно,въпреки че в къщата вече няма никакви играчки. Взех на 2 пъти по още едно да спи в нас.  Буквално се прибирахме за сън. Толкова много вълнения и щури игри със стари приятели. Аз въпреки маратона ,се чувствам адски заредена. Децата сега си отспиват,че и за тях беше уморително,но никой и дума не каза. Направихме изненада за рождения ден на детето на една от моите приятелки,които заминаха вчера за Бг. Детето беше много тъжно,че за рождения му ден ще е в бг и няма да има приятели,но се получи чудесно въпреки неочаквания студ. Сутрините и вечерите бяха около 6-10 градуса,а по обяд 20-25,та бяхме и по горите и по басейните и по площадки.Днес пране и заслужена почивка , одбихме се в библиотеката за нови книги и записах момчетата на лего клуб.
Ася,моите момчета имаха акне,но тези пъпки не ми приличат на техните,пък и не са по лицето.Анджи обаче имаше по тялото ей така и по лицето още от родилното и питах какво е това чудо,защо ми е такова бебето.Казаха,че се чисти и ще се оправи до към 1 месец.Тя се оправи за около седмица две докато падна пъпа. Въбоще с нея много различия от момчетата.
Брюксел,как е Йоан? Аз също не съм пускала Алексей,но той има голямо желание,а и мисля,че ще се справи сам.Той е много самостоятелен и му харесва като му дадем независимост.
Къти,Брюксел чудесно е ,че имате баби на които да разчитате в БГ. Винаги съм си мечтала децата ми да имат този опит и връзка с моите родители. Уви ,няма как да се случи без мен.
Илейн,браво за памперса! Успех и с нощния!
Мелина ще се справи баща ти с момчетата ,щом се е наел. Успех в търсенето на работа!

# 614
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Привет, благодаря за споделеното за пъпките. Някакси при второто дете смятах, че ще съм наясно с нещата, но явно не...
Пъпките почти изчезнаха, само няколко останаха по краката. Тя цялата се бели, крачетата й изглеждаха ужасно и вчера я казах с бадемово масло.

Калалили, аз бях останала с впечатление, че сте продали къщата. Щом още е ваша, определено подобни излети са по-лесни.
Програмата ти пак звучи на 200%😀

Бибит, къде е този комплекс? На мен от пограничните райони ми харесва Маастрихт, ама с деца май вече няма да е толкова атрактивен. Иначе Венло е симпатично градче, но препълнено с немци.

Мелина, ти се беше подготвила, дано това, което си планирала да стане. Стискам палци да се отвори нова възможност пред теб.

Брюксел, представям си как си била на тръни, особено сега с разбутани хормони. Аз подобни ситуации ги приемам като тренировка за пубертета.
Ти като имаш толкова работа, смяташ ли да излизаш в майчинство?
За дърветата: другия път като ги отрежете до дъно, направете срез на кръст на дънера. Така не се появяват прорастъци и не ти трябва багерче за корените. 😎

Аз имам идея за проф. реализация, но много неща трябва да проверя... още съм в процес на обмисляне...

В неделя дойде свеки. На кафе. Донесе два сладкиша, за да ме улесни. До тук добре. Ама дойде с новия си партньор (нямам против) и приятелка 😠
На връщане от излет... Тим цял ден подрежда, декорира, накрая никой не му обърна внимание. Тя е залепена за сина си. Иначе кара Т. да ходи за ваканцията при нея... на него лошо му става, като чуе сам да стои там.
За капак като си тръгваше, набута нейния сладкиш в подноса с моя и го замърси и аз останах без 🙄
Отдавна съм пуснала кепенците и не се ядосвам, но детето все ме пита защо баба прави така и онака...🤐
Казах му да я пита сам...
Толкова с опитите за близка връзка баба-внуче.

Общи условия

Активация на акаунт