Деца от всички страни, добре сте дошли-6!

• 23 744
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • USA
Aся ако знаеш как добре те разбирам за бабата.Уж правим нещо ама все е недомислено и ми създава повече работа. Миналата седмица свекърва ми беше в старата къща.Оставихме я да свърши работа уж.Да почисти из кухнята,баните след майсторите и да полива тревата.Беше валяло цяла седмица и беше студено та не се е налагало да полива,въпреки всичко беше забравила маркуча пуснат и 2 седмици е текъл..Отивам в 8,30 вечерта сама с децата,отварям гаража и обикновено от там влизаме в къщата без да заключваме гаражната врата към къщата.Е да ама Не ,тя я е заключила.По случайност имах ключ за входната врата,който беше останал на ключодържатела ми с ключовете на колата. Викам си тя сега е лъснала всичко ,но и там ударих на камък.Не беше пипнала,даже по-зле,беше пазарила и зарязала храна 2 седмици в хладилника и извън него...За това не искам да ми помага. Излиза ми през носа.
иначе моите и тримата се обелиха след раждането.Нали са киснали във вода 9 месеца.Вижда ми се нормално.После си им беше ок кожата.

# 616
Ася, официално ще си взема майчинството което е 12 седмици. Неофициално, бюрото ми вкъщи е готово и ще работя. Нямам проблеми да подписвам документи, само не трябва да си плащам заплата през тези 3 месеца.

# 617
  • на брега на морето
Благодаря на всички за подкрепата, много сте мили! Hug
Бибит, супер за разходката! Hug
Кала, и вашата разходка до Чикаго звучи страхотно! Браво на децата, че слушкат.
Брюксел, ти си неуморна! Признала съм те! Hug
Ася, съчуствам ти за свекърва ти.
Дано и твоята идея се осъществи както я искаш! Hug
Ние бяхме на плажа след работа, най-сетне малко слънчице. Още не е идеално топло, но децата вече се къпят. Crazy Аз само се препичам, естествено. Mr. Green

# 618
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Калалили, моята поне е на час и половина от нас 😜, твоята май ти е на ръка разстояние. Тя винаги ли забравя толкова? Странно ми се струва. Наблюдавай я за деменция щом забравя подобни неща...

Брюксел, дай си почивка. Държавата ти дава, ти не си даваш 🤓

Днес не ни дадоха акта за раждане на А, защото след брака промених изписването на собственото ми име. Вместо да завършва на -iya, сега е ia. Личната карта не била удостоверяващ документ 😵
Трябвало документ от Бг, че съм същото лице.... ама в Бг не съм променяла името си, за да ми го издадат. Накрая казаха, че ако в акта за раждане на Т. съм записана с -ia, то е удостоверяващ документ 😲
Просто да ги намажеш с мед и да ги вържеш до мравуняк!!! Без акт за раждане не мога да подам за детски, не мога и здравната застраховка да направя...
Утре наново, добре, че Т. има акт за раждане, че с моята не удостоверяваща ЛК закъде съм 🤪

# 619
  • Rennes, France
Ау, Ася - разсмя ме с личната карта. Ако това не удостоверява коя си, здраве да е!
За свекърви не мога да взема отношение. Моята е на 5ч път. Виждаме се два-три пъти годишно макс. За децата се отчитат поне веднъж годишно, в една от училищните ваканции. Доволна съм и на това. За чистене на никой не разчитам. Няма обаче да забравя - бях бременна с Луи и то в края. Обадиха се че ще дойдат да ни видят - разбирай те за през деня. Тогава живееха поне по-близо. Аз малко се притесних, защото нямах сили да готвя. Тя каза за нищо да не се притеснявам, че ще дойде подготвена. И наистина дойде - с тенджерата, с яденето - само го затоплихме и ядохме. Аз само чай приготвих - тя всичко останало. Та така че смятам че може да се грижи, ако иска.
Мелина, и все пак съжалявам за работата, но пък звучиш позитивно - дано есента имаш добър късмет. Междувременно, лятото да си починете.
Бибит, добре звучи разходката ви. Важно е децата да са доволно - пък родителите че са изморени, айде пък сега Stuck Out Tongue Няма да забравя една случка във влака. Емма, аз и Луи пътуваме с влака към къщи. На мен ми се спи, две не виждам. Луи заспа, коконата - не. Притварям очи и моята мадама ме ръчка: Мамо, не можеш да спиш. Аз питам: Защо? Тя отговаря - на теб не ти е разрешено, защото имаш деца Close - та така, изморена или не, да се оправям.
Калалили, тези 350км явно за нищо ги нямаш, но предполагам и пътищата са добри. Браво на децата. За свеки - коментар нЕма. Иначе добре звучиш, както винаги.
Ступи, браво за курсовата работа. Сега почивка, а на есен, с песен!
Брюксел, да си почиваш, макар че твоята работа, почивка няма!

За мен лятото е важно децата да са в БГ. Там си доразвиват говора. Друга страна е, сменят обстановка. За родителите ми, лятото е посветено на децата, защото през годината не ги виждат. Майка ми дойде за 1 седмица, но баща ми - не. Така че лятото, децата са при баба и дядо, и всички очакваме този момент.

Моят кръст мина, бавно но славно. Сега пък дясната китка, нещо се заметна - та ме боли, и не съм на 100% адекватна с нея. Абе остарявам.

# 620
Ася, как ти съчувствам. Всеки ден съм с такива недодялани работници в учрежденията.
Как да си дам почивка? Пример: от миналата година разчиствам клиенти с лични данъчни декларации. Не ми се занимава вече че е много главоболие за нищо.  Неблагодарна работа е поне това. Отделно съм обявила официално че от началото на юни съм в болничен...Е, не помага ..всеки ден имам поне по три четири обаждания от клиенти които не можели да си намерят кой да им направи декларацията. Обяснявам че не мога, че не работя....е, не, двойно ще платим, тройно.....Абе хора, не искам...оставете ме да си почина...Е, капака беше че вече и на домашния ми адрес дойдоха клиенти да ме молят..В регистрите в камарата се водим с личните ни адреси....

Днес едната ми работничка се върна от майчинство. Ни лук яли ни лук мирисала...ама разбрах от колега че си е намерила нова работа....Три години я формирам, за да се махне после.....да не говорим, че аз ще раждам и после другата колежка е определена за 12 ноември...

Как да си почина? Добре поне че наистина си харесвам работата....не виждам времето как минава....Но си е трудно да си най-горе и всички отговорности да са на твоя гръб...
Замислям се сериозно да намаля клиентите и да си карам само е една работничка....ама ще видим.

# 621
  • Немция
Хайде сега и един ферман от мен... Wink

Брюксел, така е, много отговорности си има със собствена фирма, респект пред ангажимента и уменията ти! Дай си почивка все пак , ако е възможно.

Ася, бяхме в Arnhem, Freilichtmuseum(Openluchtmuseum на холандски), входът ми се стори скъп за немските представи, но бяхме тръгнали натам вече, макар и спонтанно.
Къти, вярно, да не мърморим колко сме изморени. Wink Имам чувството, че напоследък по-често се изморявам след пълна програма през деня, особено вечерта съм често гроги, сигурно одъртявам вече. Crazy Може много фактори да играят роля, но със сигурност и ЕГН-то почва да оказва лека-полека влияние. Mr. Green 40 плюс съм.
Има и друго нещо- нон стоп сме с децата, липсва ми един свободен уикенд само за мен с ММ.

Калалили, браво, сама с децата на дълъг път- аз не се наемам на това приключение, но и нямам опит с дълго шофиране по магистрали, отделно по натоварени и често задръстени магистрали , както е в Германия. Случвало се е 350 км да ги минаваме за 8 часа. ooooh!
Вашите пътувания са достойни да се нарекат " До Чикаго и назад". Laughing
За свекито- мда, Ася май добре е споменала да се следи за промъкваща се деменция. Първите години е незабележимо.
Не е лесно човек да съжителства с още някого, макар и в отделни домакинства- особено, когато не  е собствената майка или баща, на които по-лесно можеш да се орепчиш при различие в мненията. Налага се дипломатичност и такт, а понякога и здрави нерви, зависи си и от човека, някои не са за търпене. Mr. Green

Ася, твоята свеки ми звучи като бездушен човек, сякаш няма стремеж да се сближи с внука си. Rolling Eyes

Само за статистиката- моите деца не са се белили след раждането. Това, което ми направи впечатление е, че след раждането на голям Бибитко ушите му бяха пълни с ушна кал, направо бяха покрити изцяло с такава, чистех ги седмици наред малко по малко, някакво свръхрпроизводство. Thinking И все още след баня чистя добро количество от ушите му. За щастие няма проблем с отити.

Мелина, дааа, друго си е на плаж след работа, голям релакс е. Simple Smile

Къти, какво стана с шиповете на петата? Моите сякаш си намериха мястото и не ми правят повече проблеми, но нося и специални стелки.
И друг път съм споменавала, че престоят в Бг много добре се отразява на моите Бибитковци, винаги правят скок в развитието си. Но и имаме на разположение роднини, които много им обръщат внимание, поглезват ги, правят децата ни щастливи, което има голямо значение те да се чувстват комфортно там. Когато пораснат, може да се промени отношението им към Бг, засега е хубаво, че ги влече натам и дори се сърдят, ако се случи престоят ни  в Бг да е по-кратък, както беше през великденската ваканция.

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 11:12 от Бибит

# 622
Бибит, мерси. Не съм го чувала това градче.

За умората си провери щитовидната жлеза. И на мен ми обясняваха, че умората е от гледане на детето и стрес, а събраната вода било напълняване от възрастта 🤮
Сега като взимам хормон и всичко изчезна. Даже се ориентирам дали дозата е ниска по това, дали следобед полягвам за дрямка. Даже лекарката ми каза, че се самодозирам чудесно.

Колкото до дипломатичността - моите родители са станали супер докачливи. Трудно мога да им кажа нещо без да стане скандал. 🙄

# 623
  • На остров
Много сте писали Simple Smile .
Кала браво на теб аз карам много рядко и не бих шофирала сама с три деца но у не ли се налага, ако се наложи най вероятно бих се справила. Страхотни снимки правиш даже си мислих защо не си отвориш собствено студио.

Мелина браво и за плажа и за работата ще се наредят нещата.

Ася и аз съм с хипофункция на жлезата но кг след последната бременност, стимулации, извънматочни и тн не съм свалила. Седя си на нивото на което отидох да раждам. Хормона го следя и дозата ми е ок ама..

Брюксел аз те разбирам, че не искаш да си оставиш бизнеса, но за мен майчинството е нещо толкова кратко и невъзвратимо и бих се насладила на всеки миг, особено както ние се борим толкова години вече .

Къри добре, че са минали болежките Simple Smile.

Тити, А рита, Ир74 и всички, които не са писали да се разпишат Simple Smile .

За БГ не ме влече по няколко причини, но нито има кой да ми помага, нито имам село или вила. Отделно тук цяла година чакаме лятото защото тогава е най хубаво времето и наистина е прекрасно и някак си да ме няма точно тогава не искам.

Все пак да кажа пак, че в края на август ще съм в София за две седмици и бих се срещнала с някой на плей дейт особено ако детето говори български, че моето не говори.

# 624
Две в едно, знам, че малко хора с хипофункция свалят кг като мен. Предполагам, че при мен има друг фактор - цьолиакията напр.
Иначе в Германия препоръчват при хипо да се спазват интервални пости: 16 часа не ядеш, осталите 8 ядеш с три часа пауза между храненията. Най-лесно е да вечеряш до 19ч после не закусваш и се събират часовете. Няма ограничение колко да ядеш, но да не са полуфабрикати и фабр. преработена храна.
Зеленчуци, ядки, риба, студено пресовани олиа, малко плодове, зелени смутита, млечни също може. Захар и бяло брашно не, месо 1-2 пъти в седмицата.

# 625
  • Немция
Нямам проблем с щитовидната жлеза, само хемоглобинът ми е в ниските граници, но той винаги е  бил такъв. Правя редовно пълни кръвни изследвания и си следя стойностите.
Имам дни с търчане от сутрин до вечер, понякога предиобядът минава  интензивно, със 100 неща и е кратък, по обяд обядване с децата-домашни-спорт-вечеря(и с това не преключва маратона, де) и вечерта съм "мортос". Следобед е почти абсурд да полегна Stuck Out Tongue Winking Eye, случва се доста рядко, няма кой да ме остави на мира. Ама да не се оплаквам, че има и други с къде по-натоварена програма. Mr. Green Моето мрънкане си е направо глезотия. Wink

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 13:19 от Бибит

# 626
  • На остров
Ася благодаря ти ще взема да пробвам Simple Smile , ако имаш време да ми напишеш н лични препоръките по подобно ще съм много благодарна.

Бибит ти мой набор ли беше ?
Аз изминавам на ден между 11-14 хиляди крачки ама полза нямам дори и да не съм супер изморена Simple Smile

# 627
Ето, разписвам се  Не ми се получава на мен ходенето тук. А като карам колело, не ми се отчитат крачки. Поне правя 8 км колело дневно(толкова е трасето и нямам време да повтарям, иначе сили имам, гръб, крака - наред са 😀)
Плейдейти в Бг ще направим, да, аз май повече с чужбински мами се виждам, че те са за малко и добре се организират 😀 обаче с Калалили не ни се получи м.г.
Оцеляхме след 9дневната ваканция, всеки ден по нещо дребно да свършим, на воден парк, плейдейт, спортните тренировки и музиката също си вървяха. Сега имаме последни 3 седмици, аз правя малък домашен концерт с приятели, после организираме staff appreciation lunch, има един юруш на рождени дни преди ваканцията, end of year parties, още някои концерти и спектакли, честно казано, половината ще си ги спестя. В бг училище имаме още един път уроци - трябва да завърша и моите по роден край и история - и после дават свидетелствата. С Калалили се конкурираме успешно 😂
Между другото след 14 години вкъщи с три деца определено имам нужда от други видове дейности. Всичко си има времето.

# 628
Ето ме и мен.
Аз, когато имах проблеми с щитовидната си жлеза много отслабнах, уморявах се бързо, изпотявах се много, даже и по дланите на ръцете.Оказах се с хипер функция.Оперирах се в рамките на един месец, откакто бях разбрала. Не пия никакви лекарства, само през 1-2 години си правя кръвни и ултрасаунд. Чувствам се добре. Много лошо се научих да пия кафе и следобед и ако не пия, тогава ми се доспива, някак си ми е отпуууснато.

Бибит, за химоглобин яж много броколи.
Две в едно, как е баткото, ще идва ли при вас лятото?

Моите деца също се лющеха , но с хубаво омазняване след баня бързо им се оправи кожата.

Тити, много хубаво правиш, че караш колело. Аз моето още не съм го изкарала, то лято като лято ли е. Един ден хубаво, после 3 дена валят дъждове, хладно е за юни месец.

# 629
Oффф заради моя вечно нисък феритин не мога да карам колелото. Супер ме е яд. Повече го бутам, отколкото карам. Просто нямам сила.🙄
А хапчетата не мига са ги взимам постоянно, трябва да правя почивки и през това време пак ми пада...

Аз съм без кола и ми е гадно, колелото е все пак алтернатива, но нъцки.

Тита, аз съм с хипо и слабея. Вече не ми личи, че съм раждала, а минаха само две седмици.
Вчера бях до болницата да занеса почерпка и дори там бяха учудени, че нямам вече корем и съм толкова слаба. А ям доста.
Мисля 4-5кг съм над теглото преди бременността.

Общи условия

Активация на акаунт