Четвъртокласници 2020/2021

• 37 266
  • 776
  •   1
Отговори
# 630
Чета и се чудя. Дъщеря ми е висока 142 см и тежи 40 кг. родена е октомври 2010. Носи обувки 37 номер. На фона на съучениците си не изглежда пълна, но като чета тук....

# 631
Е, вие сте добре. Детето няма проблем с тежката раница. Моето още няма 20 кг и се притеснявам с носенето на раницата. Но това е пиложението.
Нека са ни здрави децата, пък ниски, високи, слаби или не толкова.

# 632
Чета и се чудя. Дъщеря ми е висока 142 см и тежи 40 кг. родена е октомври 2010. Носи обувки 37 номер. На фона на съучениците си не изглежда пълна, но като чета тук....

Аз се омъжих 43.5кг, на 26год:))))
Здрава да е, ввно по-високите спират растежа по-рано. Голямата имаше съученичка доста по-едра и развита доста в 4-5клас, всички страняха от нея, явно и тя не се чувствеаше ок. Сега са еднакви(8/9клас)

# 633
Децата не са двумесечни бебета, че да сравняваме кой колко наддал. Всеки си има специфики на ген, мускулатура, костна структура. Един тежи 20, друг 40 - нормални неща. Малко сравняваме праскови с круши в момента.

# 634
  • Варна
За протокола: момче, 141-2 см./32-3 кг., обувки 35-36. Спортува редовно, беше от слабичките преди, сега се е заформил... Simple Smile Мен ме е страх от качване на кг., защото съм била пълно дете и знам колко е неприятно, а и все пак носи моите гени, въпреки че повече на баща си прилича като физика.

# 635
Е, вие сте добре. Детето няма проблем с тежката раница. Моето още няма 20 кг и се притеснявам с носенето на раницата. Но това е пиложението.
Нека са ни здрави децата, пък ниски, високи, слаби или не толкова.
Ето коя е сродната ми душа 😁😂

Факт, че всяко дете е различно, с различни гени и темп на растеж. Не е правилно да се сравняват децата, могат да бъдат много различни, но всички все пак в норми. Исках да "видя" дали има и други като моята злояда клечка за мое успокоение. Явно е с моята структура (37г, 165см, 50-52кг 🤷) и мъничко храна й е достатъчна. Но нали знаете майчиният мозък какви филми сътворява 😊😂.
Само да са здрави!!!

# 636
  • София
Добре са си децата. хубаво е да се следи просто, че са на "прага" на пубертета вече и после трудно се реагира
Ако се качват лесно килограми си има начини, спорт и леко ограничаване на пици, спагети, торти и бургери.
Те по начало са си за ограничаване тези храни, де, но има склонни към пълнеене деца, затова.... да не "изригнат" в пубертета и вече ще е по-трудно след 13 -сет годишна... възраст

# 637
Аз съм 175 см, брат ми 186 см., мъжът ми 182 см, синът е 150 см, 50 кг. Купувам му дрехи за 13-14 години. Според интернет калкулаторът се очаква да стане 185 см и предполагам затова се е засили да расте отсега. Той винаги е бил по-висок, като расте на торс по-бързо още от бебе. И брат ми и мъжа ми са били по-едрички  от съучениците си на същата възраст в начален курс и в 8-9 клас са пораснали рязко с 20 см. Така че аз много не се притснявам за килограмите, според мен някои деца просто се готвят за скока в пубертета. Детето всъщност не изглежда пълно, а просто по-голямо от другите в класа. Аз очкавах това и затова се колебаех за пускане на училище на 6 години, както съм тръгнала и аз, но ме разубедиха, момчетата узрявали по-късно, и са били прави. Други деца, ако родителите са по-дребнички няма как да станат още сега с ръста на възрастен. Аз още в пети клас бях 165 см (била съм на възраст за 4 клас), после изпреварих всички съученички и тъкмо се стреснах колко още раста, на 13 години замръзнах на 175 см., колкото съм и сега. Бях кльощава до 6 годишна въраст и вървях по-едра, но не дебела до 6 клас, след което порастнах с още 10-ина см до сегашния си ръст. Та според мен не винаги едрите деца са гарантирано дебели младежи. Момичетата стават по-суетни и започват диети, а при момчетата хормоните противодействат на напълняването, разбира се ако не се прекалява с вредните храни.

Последна редакция: вт, 28 яну 2020, 13:44 от Sparkles

# 638
Може би в рода Ви са по-високи хората оттам и разликите

# 639
...Според интернет калкулаторът се очаква да стане 185 см и предполагам затова се е засили да расте отсега.
Какъв е този калкулатор?

# 640
...Според интернет калкулаторът се очаква да стане 185 см и предполагам затова се е засили да расте отсега.
Какъв е този калкулатор?
Има много такива https://www.google.com/search?newwindow=1&client=firefox-b&a … dUDCAo&uact=5

# 641
  • Върху лъчите на Слънцето.
. Ехааа! Може и да се окаже верен този калкулатор! 😯

# 642
Ха..ха...не се сдържах Simple Smile

# 643
Ъ-ъ
За моя 133 на 9 години дава че ще стане 2,21 😂😂
При положение че ние не сме грандиозно извисяващи се 😂😂
Хахах, писали сме заедно с Hope 😜

# 644
  • София