Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 12

• 79 981
  • 639
  •   1
Отговори
# 495
Никак не харесвам Юлия Спиридонова и не съм и чула да са пък чак толкова високо ценени книгите й...

# 496
Никак не харесвам Юлия Спиридонова и не съм и чула да са пък чак толкова високо ценени книгите й...
На вкус, на цвет товарищей нет...

И, за да съм по темата - вчера купих тези две книги за децата:

Скрит текст:
Скрит текст:

# 497
"Момчето и бръмбарите" на М.Г.Ленард. Започва обещаващо, засега се харесва на 11-годишния. Ако я изчете с удоволствие, ще му взема и втората част - "Кралицата на бръмбарите".

# 498
  • Sredets/Burgas
Тези са от днес. На английски, да се упражняват в четене и на него език.

От последния път, когато писах в темата мина много време... И оттогава насам имаме поне 100–120 нови добри заглавия вкъщи.
Явно ще трябва да снимам за по-лесно, че иначе изобщо няма да мога да се включвам. Simple Smile

# 499
Все още не съм подарила тази книга на децата си, но си позволявам да я препоръчам, тъй като знам, че предходните книги на автора са високо оценени от тийнейджърите: новата книга на Юлия Спиридонова "Сянката на щуреца".

Не знам от тийнейджърите, но от някои техни родители - определено Simple Smile Ще я взема за моя, авторката пише с талант и лекота, успява да предаде важни послания, забавно.
По темата: "(Не) искам да ходя на детска градина" - за малката.

# 500
Тези са последните, които подарих.

# 501
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Това събрах оттук - оттам и купих предната седмица Simple Smile Книга 1 от "Реликвите на смъртните" се чете и я няма на снимката Simple Smile
+ 7 бр. комикси на "Спайдърмен" Simple Smile

Сега ще се надпреварваме, коя от двете ни ще прочете и разкаже (спойлва - ли се казва предварителното разказване? Simple Smile ) на другата поредната книга Simple Smile

# 502
  • Sredets/Burgas
Скрит текст:

С изключение на книжката "Децата на Джуджан..." (3/5),
която има приказни илюстрации, но пък превода не ми допадна,
останалите ги препоръчвам чистосърдечно. Давам им оценка 5/5.

# 503
Плюшеното зайче и моята второкласничка чете тая зима, прекрасна книжка и много красива.
Нейните нови книжки - Дванайсет танцуващи принцеси и Торта в небето. За баткото една енциклопедия от Лидл -  Воините, на издателство Фют, също много красиви илюстрации .

# 504
  • Sredets/Burgas
Скрит текст:
Скрит текст:

Ето няколко хубави книжки за по-малки дечица.

# 505
Под игото на Иван Вазов. Много се хареса даже не го очаквах. След това се записа на народни танци. Трябва да ценим БЪЛГАРСКОТО и да го предаваме на децата си!

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 10:42 от Пролетка_Пепинкова334

# 506
На моя току-що завършил четвъртокласник подарих "Пърси Джаксън и боговете на Олимп", без да знам, че в 5 клас ще я и изучават Grinning
Миналото лято пък купих новите издания на "Войната на таралежите" и "Васко да Гама от село Рупча" и учудващо (защото са си бая обем) ги прочете с интерес.
А на близки дечица, пак за завършването на 4 клас, подарих различни романи на Дейвид Уолямс, но все още нямам отзиви за тях.

# 507
Аз купих на моя четвъртокласник Христоматия за 5 клас (от Лидл), в която са включени произведенията, които ще се изучават.

# 508
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали книги от типа за лична мотивация, придобиване на увереност, подобряване на самочувствието, личностно израстване/развитие и т.н.,но подходящи за момче на 14 год. Благодаря предварително!

# 509
  • Пловдив
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали книги от типа за лична мотивация, придобиване на увереност, подобряване на самочувствието, личностно израстване/развитие и т.н.,но подходящи за момче на 14 год. Благодаря предварително!
https://www.book.store.bg/p243330/pet-stypki-kym-po-dobyr-zhivot.html
Имаше представяне на книгата в различни училища и затова мисля, че е подходяща и за тийнейджъри.

Общи условия

Активация на акаунт