Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 12

• 81 199
  • 639
  •   1
Отговори
# 435
Едни от любимите приказки на децата ми са тези на Ханс Кристиян Андерсън. Препрочитали сме ги много пъти.
Иначе синът ми заобича да чете покрай Дневника на един Дръндьо. Започна на около 7 години. Преди това не искаше нищо да чете.
Последната книга, която му взех, е от поредицата Спомен за пламъци. Той е на вълна дракони сега.
Дъщеря ми още е малка и нейните книжки са с малко текст, повече картинки. Взимам й ги от библиотеката. Те се четат за нула време и бюджета няма да ми стигне да й ги купувам толкова често, колкото ги взимаме от библиотеката.

# 436
  • Sredets/Burgas
Здравейте,
Сега видях, че не съм попълвала нищо ново в темата от миналия май.
А оттогава се сдобихме с доста нови детски заглавия.
Между другото, след доста умела и агресивна реклама, в медии, фейсбук, блогове,
купувах книжки,
които впоследствие за мен останаха излишно похарчени пари.
Голяма част от тях бяха от поредицата "Детски шедьоври от велики писатели"
и не крия разочарованието си от големите претенции на заглавието.
Обикновено шантави, трудно разбираеми истории плюс откровено грозни картинки,
 представени едва ли не като истинско висше изкуство.
Пример - "Котаракът и дяволът" на Джеймс Джойс.
Ще се опитвам да дам заглавия, които наистина са ми/ни харесали много
и си заслужат парите по мое скромно мнение.
Абсолютно разбъркани са и за различна възрастова група, за което се извинявам:

Скрит текст:
1.Слончето, което искаше да лети - Лиляна Дворянова
2. Малкият Рой - Виолета Христова
3. Щъркелиада - Николай Стоянов
4. Едно коледно желание - Катрин Рандъл
5. Приказка за малък Мечо или кога Зайо спи зимен сън - Асен Сираков
6. Кукувицата - Елин Рахнев
7. Патилата на метлата - Джулия Доналдсън
8. Момиче-буболече - София Спенсър
9. Летецът и Малкият принц: Животът на Антоан дьо Сент-Екзюпери - Петер Сис
10. Детски писма до Бога - Стюарт Хампъл
11. Славни слънчогледови случки - Нели Маргаритова
12. Пчелите - Пьотр Соха
13. Море - Рикардо Енрикеш/Андре Летрия
14. Дървото на желанията - Уилям Фокнър
15. Железният човек - Тед Хюз
16. Лападунди и Тънкофини - Андре Мороа
17. Морис или къщичката на рибаря - Мери Шели
18. Всички преиздадени книжки за Лиско - Борис Априлов
19. Птичето и дървото - Вера Асенова
20. Гаргите от Белокруша - Олдъс Хъксли
21. Домът е там, където е сърцето - Хайди и Даниъл Хауърт
22. Книга как се прави - Ася Колева
23. Чудните отрития на мечето Съни в гората - Наталия Чуб
24. Поляната на радостта - Тея Янева
25. Кучето-детектив - Джулия Доналдсън
26. Три приказки - Умберто Еко
27. Къде отива боклукът - Джес Френч
28. Тайната на черната скала - Джо Тод - Стантън
29. Приключенията на Зед в гората интернет - Зорница Христова
30. Заек и мечка - Джулиан Гоф - цялата поредица

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 20:16 от Butterfly_Lovehunter

# 437
Въпреки нежеланието и да чете до сега, аз обаче упорито и подарявам книги, които следя тук в темата Simple Smile
Снощи и подарих "Истории за лека нощ за момичета бунтарки" и ооо чудо.... В началото не и обърна внимание, но след час сама я взе и поиска да ми чете на мен Simple Smile Разбира се с огромно желание скочих при нея в леглото и ми чете. Харесаха и първите няколко истории. Надявам се да я прочете. Може би и харесват, че са кратки и различни. Препоръчайте ми подобни книги на тази? Да припомня на 10 години е.

# 438
Има още подобни книги от тази серия на изд. Хермес, а в момента са с 30% намаление
Аз взех Книга за всяко момиче и Книга за всяко момче от В. Бабич + 500 невероятни факта

# 439
Butterfly_Lovehunter, благодаря за списъка. Поръчах си веднага няколко заглавия. Също и книгата за момче препоръчана от г-жа Рамацоти.
Последната книга, която подарих на моя син (10 г) e "Войната на таралежите" на Братя Мормареви. Хареса му и след това с интерес изгледа и сериала в ютюб.

# 440
  • София
И аз благодаря за списъка, прегледах ги и си набелязах няколко книжки.

# 441
Ние продължаваме да запълваме колекцията с Роалд Дал, все още въздиша, че няма издадени нови книги на Оле Лун Киркегор, вечният любимец. Откри и комиксите, та се снабдихме и с някои - Пръстенът на Нибелунга и Конкистадор. Много харесах илюстрациите. Прочете и една книжка за Дръндьото, но се разбрахме, че тази поредица няма да купя Laughing

# 442
  • София
Моля за мнения за хубаво издание на "Под игото", подходящо за ученици 6 клас. Набелязах някои онлайн, но не съм ги виждала на живо.
Скрит текст:

# 443
Били и минпините, Джеймс и гигантската праскова и Дани -шампион на света. Всички от Роалд Дал

# 444
  • Пловдив
Моля за мнения за хубаво издание на "Под игото", подходящо за ученици 6 клас. Набелязах някои онлайн, но не съм ги виждала на живо.
Моята дъщеря, когато трябваше да чете "Под игото" си избра най-старото и изпокъсано издание, което имахме в семейната библиотека. Реши, че пожълтелите му страници го правят по-автентичен и по-близък до онова време.

# 445
  • ВАРНА
Здравейте, моля за идеи за книга за 8г ми дъщеря ( ако е с красиви илюстрации още по-добре) , искам да и подаря нещо по повод днешния Ден на книгата. Ученическа литература има от кака и, Хари Потър поредицата също. Последно много и допаднаха тези заглавия :

https://www.orangecenter.bg/istorii-za-leka-nosht-za-momicheta-buntarki.html
https://www.orangecenter.bg/istorii-za-leka-nosht-za-momicheta-b … arki-kniga-2.html
https://www.orangecenter.bg/prikazki-za-bezstrashni-momicheta.html
https://www.orangecenter.bg/charodeyki-ot-tsyal-svyat.html

13г тийн пък много хареса тази поредица :
https://www.orangecenter.bg/grad-na-ime-savarshenstvo.html

Ще се радвам да споделите, благодаря !

# 446
Сега чете Щастливият принц... най-после нещо да му задържи вниманието върху буквите.

Може ли да ми препоръчате някоя книжка на спортна тематика за 9-годишно?

# 447
  • Пловдив
Дреб се зариби по Дан Браун (на 10 и половина е).
В една книжна борса хванах 3 негови книги на смешна цена и последно тях му взех (Произход, Шифърът на Леонардо и Цифрова крепост). Последната не съм сигурна, дали ще я схване, но е силно впечатлен от Шестото клеймо.

# 448
Аз продължавам да купувам Роалд Дал, но поръчах и Изживей 50 приключения преди да навършиш 13, която ще е изненада и се надявам да се хареса

# 449
Добър ден! Бихте ли ми препоръчали книга за едно МНОГО капризно дете на 8 години. Трябва ми за рожден ден. Моля, без абсолютно никаква ФАНТАСТИКА и измислени неща. Детето не си пада по такива работи. Но много харесва книги с тематика " палави деца " и щуротии, лудории, пакости, номера и такива подобни. Нещо от рода на "Том Сойер", Емил от Льонеберя " Бинкъл и Флип" на Инид Блайтън", " Макс и Мориц ", " Цоп и Цап ", Незнайко, " Зайчето Питър ", книгите на братя Мормареви ( без " Лили"), Деца играят вън, Малкият Никола, Бирблибан, Палави истории на Тамара Крюкова, Денис Белята, Пинокио, Туфо Рижият Пират като че ли по-съвременни трябва да са. Също така по чудо хареса " Лукчо " и " Децата от село " Шумотевица ",( въпреки, че участваха и момичета, но то все пак си гледаше момчетата )и е по-добре главните герои да са момчета (специфично-палави и силни). Ама в никакъв случай да не е " Дневникът на един дръндъо"( не се харесало въобще), " Вафлено сърце " ( Пплавникът е бил момиче) , " Лили Чудото ", ( пак момиче)" Майлс и Найлс "( за много големи е била), " Рамона и Бйизъс и въобще цялата поредица за Рамона ( пак момичета) или " Пипи Дългото Чорапче" ( истории със силни момичета не обича. Не харесва " Приказки за безстрашни момичетата" или " Момичета-бунтарки". Детето си е по-особено. Не обича въобще момичета ( особено пък палави и силни). Съжалявам, ако ставам досадна, просто става въпрос за много особено дете. Много, ама много съжалявам, ама съм се хванала за главата, заради това капризно дете. Ама такава ненавист към книги с момичета няма никъде. Миналата седмица му взех Пипи и я скъса. Моля, препоръчайте ми добра книга за палави герои-деца ( само момчета ).

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 03:07 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт