Пазаруване от Amazon - тема №82

• 77 403
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • София
А във фактурата имаш ли "promotion applied"?
Ето така изглежда произволна фактура от моите поръчки:
Цитат
Order Summary
Item(s) Subtotal: £20.78
Postage & Packing: £3.74
Total Before VAT: £24.52
VAT: £4.91
Total: £29.43
Promotion Applied: -£4.49
Grand Total: £24.94
Promotion Applied е всъщност сумата за Postage&Packing + VAT за нея. Т.е. доставката е безплатна.

# 196
Не, нямам "promotion applied".
Скрит текст:
Item(s) Subtotal:   £51.16
Postage & Packing:   £3.14
    -----
Total Before VAT:   £54.30
VAT:   £10.87
    -----
Total:   £65.17
    -----
Grand Total:   £65.17

Аз поръчвам от много години и съм запозната с това.

# 197
Мога ли да ползвам едновременно код за отстъпка и гифт карта в Амазон?

# 198
Да, може да се ползват едноврменно.

# 199
  • София
За да имаш 4 паунда доставка, значи не всичко е от Амазон.

# 200
За да имаш 4 паунда доставка, значи не всичко е от Амазон.
Малко сладко коте, ти не четеш внимателно Smile
Напротив, всичко е от Амазон  и затова първоначално, при поръчването имах право и избрах free доставка и съответно нямах начислена доставка, но след като им писах за забавянето, служителката отговори, че тъй като то е по тяхна вина ще промени доставката от безплатна на стандартна, за да пристигнат по-бързо , но тъй като стандартната струва почти 4 паунда - то ще е за тяхна сметка, защото все пак те са виновни.Т.е. за мен пак ще е безплатна. Но, уви!

Скрит текст:
Грешката да начислят доставка си е тяхна, писах им в чата, веднага разбраха и ще оправят нещата, надявам се.
Ето хронологично: поръчвам на 12 февруари, обявяват дата на доставка 20 февруари, после сменят датата на 1 март, пиша им, извиняват се за забавянето, променят начина на доставка, ускоряват, като обещават да доставят на 22-23 февруари, което пак е по-късно от първоначално обявеното и ме таксуват. Хем ще дойде по-късно от първоначално обявеното при поръчването с БЕЗПЛАТНА доставка, хем ще начислят сума за доставка. В случая е била разсеяна и е пропусната да добави "Promotion Applied" и да извади цената на доставката.

# 201
  • София
Честно ако е за 4 паунда, не бих се занимавала изобщо
Особено ако ми е ключово важно да дойде на уреченият ден, например подарък за РД или тоалет за някое събитие...
То дето има да се занимаваш да пишеш по чатове с тях и тук по този проблем.... ще съм ги прежалила тези 4 паунда... и ще се занимавам с други неща. Колко пъти амазон са отстъпвали за това и онова и са рефинансирали и т.н..... никога с лошо не се отнасям към тях, особено за малки суми
Инак няма да пазарувам там...

Последна редакция: ср, 20 фев 2019, 22:20 от Yangdze

# 202
Yangdze, напълно си права, и аз нямаше да се разправям, но пак ще получа нещата със закъснение, а не в уречения при поръчването ден и затова си ги поръчах от друго място, а не мога да отменя тази поръчка.

# 203
  • София
Е, то затова с тези поръчки и сайтове, не бива да се разчита на 100% точност, всичко се случва.... не се поръчва ако е толкоз наложително да е на определена дата, искам да кажа.. ако е супер важно...
А инак, можете да върнете артикула... не го искате, не ви харесва... връщате... нали така...

# 204
Благодаря, успях да добавя и кода и гифт картата.
Исках да се възползвам от тази промоция за 6 паунда при покупка на гифт карта за 50 паунда, обаче сега пък не си виждам тези 6 паунда в акаунта а пише че ще добавят автоматично.
Да чакам ли или понеже използвам и код за намаление, няма да се хванат на тази поръчка?
https://www.amazon.co.uk/b/ref=amb_link_2?ie=UTF8&node=11301 … p;pf_rd_i=gb_main

# 205
  • Варна
Rosita, миналата седмица отказах поръчка ден преди доставянето на английски адрес. Т.е. изпратена, на път, куриера я върна обратно, те си знаят как. Продавач беше амазон. Та няма невъзможни неща.

# 206
  • София
Благодаря, успях да добавя и кода и гифт картата.
Исках да се възползвам от тази промоция за 6 паунда при покупка на гифт карта за 50 паунда, обаче сега пък не си виждам тези 6 паунда в акаунта а пише че ще добавят автоматично.
Да чакам ли или понеже използвам и код за намаление, няма да се хванат на тази поръчка?
https://www.amazon.co.uk/b/ref=amb_link_2?ie=UTF8&node=11301 … p;pf_rd_i=gb_main
Не виждам промоцията, защото не е валидна за мен, но в условията трябва да има срок (май е 24-48 часа), докато получиш бонуса.
Ако ти е спешно, можеш и да им пишеш в чата да ти ги добавят ръчно.

# 207
Rosita, миналата седмица отказах поръчка ден преди доставянето на английски адрес. Т.е. изпратена, на път, куриера я върна обратно, те си знаят как. Продавач беше амазон. Та няма невъзможни неща.
И аз съм отказвала няколко пъти, дори веднъж Амазон говориха с куриера, доставиха я до склада в Лондон и после я върнаха обратно, но сега нямаше такава възможност.
Идеята на моите публикации беше да споделя, че от Амазон са доста разсеяни, а не че толкова ми е за 4-те паунда, но както и да е Simple Smile

# 208
# 209
  • София
Така е, доста са разсеяни. Миналата година бях споделила как пазарувах от Amazon Pantry. Пристигнаха в негоден за ползване вид част от нещата. Говорих с някакъв индиец, който уж веднага ми върна парите, изчаках три дни и след като не получих мейл за рифънд, писах пак. Извиниха ми се и този път ми върнаха веднага парите.

Общи условия

Активация на акаунт