Пазаруване от Amazon - тема №82

• 77 375
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
  • София
И аз с въпрос за прайма Simple Smile
Включила съм го, ползвала съм го, днес отново, а следващата такса ще е на 28.02.
Ако го изключа утре, дали ще има проблем за част от поръчката, която трябва да я очаквам на 28.02?

# 316
  • Пловдив

В имейла потвърждение на това, че изключвам членството пише, че ще ми върнат 7.99£. Възможно ли е да откажат да ми върнат останалите 2 вноски?

# 317
  • гр. София
И аз имам проблем с доставката в България, от немския Амазон - до сега направих две поръчки и ми дойдоха много точно, на датата, която бяха написали. Като не дойде сега, пратиха ми имейл, че ще дойде след една седмица. Сега като вляза в моите поръчки, пише, че доста се е забавила и имам право на рефънд.
Не знам какво значи това, моля някой да ми обясни  - ще ми пратят парите обратно на кредитната карта ли? А парите, които взеха за доставка - към 15 евро? Или парите остават при тях, и мога да поръчам на тази цена това или нещо друго?
Аз искам да си получа поръчката все пак, мога да почакам още някой ден, но какво означава, че мога да искам рефънд, че очевидно е загубена? Т.е. вероятно е открадната, и единственото е да си искам парите обратно? Става дума за малък уред https://www.amazon.de/gp/product/B07KF4K35L/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1
При това поръчах два, единият беше за подарък, който не можах да направя. Общо 177 лева ми дръпнаха от картата. Ще го подаря със закъснение, но дали въобще има шанс да получа тази пратка?
Има номер, но не знам с кого са го пратили - пробвах тракинг на български пощи, не излиза нищо. Предишните ми поръчки бяха с различни куриерски фирми. Не знам какво да правя. Неприятно е, ако това се случва често.
Пробвай на 17track.net.  Там може да проследиш всички номера.

# 318
  • Бургас

В имейла потвърждение на това, че изключвам членството пише, че ще ми върнат 7.99£. Възможно ли е да откажат да ми върнат останалите 2 вноски?

Пиши им, аз така миналия месец се усетих, че два месеца са ми дърпали от немския такса, писах и ми възстановиха двете такси. Стига да не си ползвала прайма през този период, няма защо да не ти върнат парите Hug

# 319
здравейте отново!
Пиша по повод загрижеността ми относно плащанията ми към амазоните..
Имам виртуална ДСК карта, през която плащам, но вече повече от 24 ч нямам инфо за изтеглените суми, които са около 10 , за различните артикули от двата амазона и реално нз дали са изтеглени от амазон
По-големия проблем е че общата сума, която с трябваше да заредя виртуалната с/ка я внесох, пък едната ми поръчка, във профилът ми стои като изчакваща плащане, а нейната стойност никак не е малка....доста съм притеснена Disappointed

# 320
  • Пловдив
Благодаря, maya_76!

# 321
  • In the land of Never Never
Glikoza, Пробвайте с тракинга в  aftership  https://www.aftership.com/couriers. Там има информация от повечето пощенски служби и куриери
Благодаря! Излезоха две названия на куриерски служби, и като въведох номера излезе
Please try again later, we are awaiting tracking info from the carrier.
Явно няма шанс.

# 322
здравейте отново!
Имам виртуална ДСК карта, през която плащам, но вече повече от 24 ч нямам инфо за изтеглените суми, които са около 10 , за различните артикули от двата амазона и реално нз дали са изтеглени от амазон
По-големия проблем е че общата сума, която с трябваше да заредя виртуалната с/ка я внесох, пък едната ми поръчка, във профилът ми стои като изчакваща плащане, а нейната стойност никак не е малка....доста съм притеснена Disappointed
Нямаш ли банкиране? Така е най лесно да си следиш плащанията ,то иначе все едно да гадаем.И е възможно да раздробят поръчките на по малки ,тогава и плащанията са на по дребни суми ,но заради закръглянето при преводите понякога се получава разлика в парите.Искам да кажа ,че може да не ти стигат някакви 1 или 2 евро .Нали блокират сума да потвърдят картата . Най -добре вкарай малко повече пари и влез и си препотвърди картата. А и последно - паунда е с доста висок курс 2,27 лв беше днес така че ,я пак си провери нещата.

# 323
Щом имаш номер, първо виж как е тръгнало. Там ще има следа ако на Бг-територия се сменя доставчика. Примерно тръгва с Австрийските пощи после го поема Интерлогистика или тръдва с ДХЛ, после го предават на ДХЛ-бг / Рапидо / Бг-пощи. Може номерът да е Референтен и да се променя.
Всичко това го пише някъде в историята на пътуването.
Благодаря, излезе че от австрийските пощи е преминало в български пощи, и нищо повече. Може би номера се сменя и изчезва безследно.

# 324
Пробвай на 17track.net.  Там може да проследиш всички номера.
Благодаря, линка е полезен, но пак ударих на камък. От Австрия на 13 февруари пише че е направено това:
Transit unit deconsolidation; Postcode Eurodis
Доколкото разбирам,  означава прехвърляне към друг превозвач, и после няма информация.
Явно ще трябва да тръгна да си търся парите да ми върнат, жалко, остават за мен разправиите и чакането. Дано да ми върнат всичко изцяло. Нямам опит засега как процедират.

# 325
здравейте отново!
Нямаш ли банкиране? Така е най лесно да си следиш плащанията ,то иначе все едно да гадаем.И е възможно да раздробят поръчките на по малки ,тогава и плащанията са на по дребни суми ,но заради закръглянето при преводите понякога се получава разлика в парите.Искам да кажа ,че може да не ти стигат някакви 1 или 2 евро .Нали блокират сума да потвърдят картата . Най -добре вкарай малко повече пари и влез и си препотвърди картата. А и последно - паунда е с доста висок курс 2,27 лв беше днес така че ,я пак си провери нещата.
Благодаря много за включването по проблема ми Simple Smile
имам банкиране, но за всички тези изтеглени малки сумички не пише все още нищо насреща им, и да за курса мисля че си го изчислих и съм прехвърлила достатъчно и за двете и поръчки с по няколко артикула, ще изчакам и утре и освен да звъня в банката не знам...исках да знам има ли някой с подобен проблем ?!

# 326
От Австрия на 13 февруари пише че е направено това:
Transit unit deconsolidation; Postcode Eurodis
Доколкото разбирам,  означава прехвърляне към друг превозвач, и после няма информация.
Явно ще трябва да тръгна да си търся парите да ми върнат, жалко, остават за мен разправиите и чакането. Дано да ми върнат всичко изцяло. Нямам опит засега как процедират.
Процедират съвсем нормално-връщат сумата след кратка кореспонденция. Пишете че не е получено на мястото срещу поръчката, където пише че имате право на refund и процедурата ще се задейства.
Иначе за мен е малко странно това което сте написала за сумите - 177 лв са ви взели за 2х32,99 е и 15 е доставка.. 🧐

# 327
Ani-ali от банката нищо няма да направят ,влизала съм в тоя филм с ДСК . Дори да не виждаш точните суми ,виждаш колко е блокирано. Сумирай блокираните суми и си сметни сметката внимателно в двата амазона. 1 цент да не стигне ,плащането няма да мине. Вкарай още мако пари и потвърди картата.Амазон не мамят ,споко.И да ти надвземат нещо ,ще ти го върнат коректни са.Най много да блокират една сума два пъти ,но в крайна сметка винаги осчетоводяват едната само.Другата стои блокирана и накрая банката я освобождава.

# 328
Тези обувки Кларкс бяха 26 лири, на живо са уникални, цвят розово злато и хем имат блясък, хем не е прекалено лъскаво.
 https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B07B93TZG2?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_pd_title
Amazing Amazing отговарят ли си на номера обувките?
и за какъв крак са за тесен или за по широк?

Обувките си отговарят, да. Реално на 40.5 европейско отговарят. Стандартна ширина са, за нормален крак. За тесен може също да станат, за широк по-скоро не, макар че са много меки.

# 329
Скрит текст:
Ani-ali от банката нищо няма да направят ,влизала съм в тоя филм с ДСК . Дори да не виждаш точните суми ,виждаш колко е блокирано. Сумирай блокираните суми и си сметни сметката внимателно в двата амазона. 1 цент да не стигне ,плащането няма да мине. Вкарай още мако пари и потвърди картата.Амазон не мамят ,споко.И да ти надвземат нещо ,ще ти го върнат коректни са.Най много да блокират една сума два пъти ,но в крайна сметка винаги осчетоводяват едната само.Другата стои блокирана и накрая банката я освобождава.
Стефи благодаря много Simple Smile
ще видя и утре какво ще стане и ще допълня, но излиза изцяло че не е платена едната поръчка която е на стойност 50 лири Sad Sad Sad

Общи условия

Активация на акаунт