Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 8

• 54 377
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
Според мен много ти отива с по-къса коса и затова се харесваш и си се възприела бързо.  И си лъчезарна така. Недей бретон, защото може би ще те е яд и много се пречка.😊

# 106
И на мен много ми харесваш така Elena_of_Avalor. И аз в неделя съм при моята фризьорка и се чудя за някаква промяна. Косата ми е сравнително дълга.

# 107
И на мен много ми харесваш така Elena_of_Avalor. И аз в неделя съм при моята фризьорка и се чудя за някаква промяна. Косата ми е сравнително дълга.
Не я пипай!😀

# 108
Не я пипай!😀
Ох...😁
На черта ще ми ходи ли според вас?

# 109
  • някъде под слънцето...
Фризьорката, ако няма мнение за твоята прическа, не е фризьорка. Някои предварително си знаят какво искат, други носят снимка, малко хора се оставят 'в ръцете на фризьора' и му дават пълна свобода.
Еедно такова доверявяне на фризьора в уж реномиран салон за един студенски празник преди много години  ми донесе доста  изненади.
1 .Прическа, "отмъщението на фризьора"
2. Боядисано яке(незнайно как боя бвше попаднала върху якето ми, закачено на закачалка.
3 .Жестоко срязана фина сребърна верижка, при подстригването
4.Мехури по лицето  при ожесточено търкане на боята  останала по лицето след боядисване с някакъв препарат
Фризьорския салон на Новотел Пловдив.

С две думи.Уби ми празника.
Получих фобия от фризьори.
Трябваха ми години за да започна отново да влизам в салони.
Последното ми доверяване(беше за освежаване  връхчета).
От коса до ктъста се превърнах в подострен молив жестоки  пластове най дългия до раменете, най късия 4 пръста.
Удоволствоето ми струваше 60 евро и четири години за да заприлича преческата ми на нещо.
Купих си полировчик, с него обирам връхчета и само изравнявам  за да изчистя пластовете.
Според съпруга ми, от както спрях да ходя на фризьор(правя терапии и други грижи удома), косата ми е станала разкошна.
Трето доверяване евентуално  само след обстойно проучване.....

# 110
Елена е супер! Смело постъпи, наистина дължината и е добре. Аз я харесвам, обаче със по-светла коса, защото има много хубави кафяви очи! Да изпъкнат. И  с бретон.
Който го  е страх от бретона, може да опита с малко коса откъм челото  ( не под формата на триъгълник).
Съгласна съм с поста, че прическата е според индивидуалните особености, но и възрастта, както  и фигурата имат значение за хубавата визия. От лелка с дълга  разчорлена коса, вярвайте ми, предпочитам да видя лелка с къса коса.  Късата и средно дългата коса предлагат повече възможности за нови визии и искат поддържане, често ходене на фризьор. По-мързеливите хора пускат коса тип "Офелия" (изключвам членовете на групата, които пък прекалено се  грижат за косата си).

Има една тема "Минималистичен начин на живот", като чета тук колко неща на химическата индустрия купувате, май трябва да прочетете тази тема, там са хората, които не купуват, за да опазят природата, и себе си.

Ето една прическа на Мартина Вачкова - с добра прическа визията значително се подобрява, Четох, че отслабнала и още повече се  подобрила. Браво! (аз съм в чужбина и не съм я виждала скоро). Една чужденка ми сподели, че ние, бъларите, имаме коси като четина (твърди, необработени и как да се изразя, като козя четина). Така  им изглеждат. Simple Smile Тук преобладават русокоси с тънки коси и слаби, много слаби фризьори. Така, че не се оплаквайте от бг-фризьорите!  Аз съм ходила при бившите ученици на Капанов, идете при Иван Ганев, Петьо Велев, Орлин Веляков - на тях можете да кажете "оставям се във ваши ръце" .  Направии си общо салонче, гледам:
https://www.facebook.com/pg/kapanovslaveikov9-414567335721/about/

(Капанов преди време подстрига една моя приятелка толкова късо, че още  помня единствената и хубава прическа досега! И я карам така да се направи, но уви.)

Последна редакция: ср, 20 фев 2019, 19:19 от Pepina_n3

# 111
Ама пак се бъркат понятията. Едно е лелка с разчорлена коса, друго е Анди Макдауъл, примерно. Дълга коса, само, за да не е къса не е нещо хубаво.
Освен това стилизирането същи е въпрос на желание - дали да си с модерна, къса прическа, която иска стайлинг преди да си покажеш чутурата навън или средн дължина, която иска един гребен сутрин, или ако тооолкова не ти се занимава един ластик, е въпрос на личен избор.
Аз сега си почивам след две години миене и навиване на коса през ден, носейки модерния уейви боб. Косата ми е почти къдрава и в момента само я навлажнявам и намачквам сутрин и изкарвам 3 - 4  дни без да я мия. Не ми трябва нито сешоар, нито четки, маши, песи и т.н. Ами да ви кажа, далеч по-удобно ми е.
Дължината ми е малко под раменете и за мен е дълга.

# 112
  • някъде под слънцето...
A  кой е казал, че дълга коса, само за да е дълга е хубава.
Никъде не прочетох подобно нещо.Не видях и някой да харесва " лелки с разчорлена коса".

# 113
Момичета, трябва ми съвет. Косата ми е тънка, омазнява се в корените и е със сухи краища, склонна е към цъфтеж.
Коя маска на Сайъс е подходяща за такъв тип коса?
Скрит текст:

Трябва ти подходящ шампоан.. Мое мнение, но такива шампоани за “мазни корени и сухи краища” няма и това е търговски трик. Трябва ти мек и подхранващ шампоан, с който да си миеш само корените и който подхранвайки косата, да неутрализира ефекта от измивните съставки при честото миене. Ако скалпът ти образува пъпчици, може да е в следствие, че от този подхранващ шампоан поричките се запушват. Тогава ти трябва още един шампоан, например с хума, който да използваш при необходимост, но основно да си ползваш другия. И така да ги “редуваш”. За цъфтежа в краищата трябва ножица Simple Smile , ако просто са сухи — нещо с масла. Поне при мен действа добре. Най—добре е от зехтина, след това идват какаовото и косовото масло. Лично аз съм пробвала маски с аргинин, протеини, кератини и т. н., но ми действат много изсушаващо и не са за моя тип коса. И накрая маската — аз ползвам маска почти след всяко миене и ефектът се засилва ако не сапунисвам краищата с шампоана. Wink

# 114
@Tweety1993
Косата като дължина ти е добре, на фигурата ти отива повече дълга коса, отколкото на черта. Направи си малко оцветяване за пролетта.
Единият вариант е още по-светло (то от слънцето и без това ще изсветлее, така, че и нищо да не правиш, може така да стане).

Още по-смел екстравагантен вариант - жълто.

Можеш да внесеш и синьо на по-тъмната ти част от косата.
Ако са ти омръзнали оцветявания, режи светлото и остави само малко по краищата на косата. Или изрежи всичко светло и на кестенявата коса можеш да и правиш всичко - оцветявания, подстрижки.

# 115
Скрит текст:
Момичета, трябва ми съвет. Косата ми е тънка, омазнява се в корените и е със сухи краища, склонна е към цъфтеж.
Коя маска на Сайъс е подходяща за такъв тип коса?
Скрит текст:

Трябва ти подходящ шампоан.. Мое мнение, но такива шампоани за “мазни корени и сухи краища” няма и това е търговски трик. Трябва ти мек и подхранващ шампоан, с който да си миеш само корените и който подхранвайки косата, да неутрализира ефекта от измивните съставки при честото миене. Ако скалпът ти образува пъпчици, може да е в следствие, че от този подхранващ шампоан поричките се запушват. Тогава ти трябва още един шампоан, например с хума, който да използваш при необходимост, но основно да си ползваш другия. И така да ги “редуваш”. За цъфтежа в краищата трябва ножица Simple Smile , ако просто са сухи — нещо с масла. Поне при мен действа добре. Най—добре е от зехтина, след това идват какаовото и косовото масло. Лично аз съм пробвала маски с аргинин, протеини, кератини и т. н., но ми действат много изсушаващо и не са за моя тип коса. И накрая маската — аз ползвам маска почти след всяко миене и ефектът се засилва ако не сапунисвам краищата с шампоана. Wink

Много благодаря emkaemka1 Flowers Hibiscus
Ще преосмисля грижите за косата си, да е хубава и здрава не е само ген, а и резултат от правилни грижи.
За зехтина да попитам - чист зехтин нанасяш на косата или смесваш с други масла?
И за маската - "маска почти след всяко миене", колко често е добре да се ползват маски - след всяко миене или през миене?

# 116
Случвало ми се е да се оставя в "ръцете на фризьора" и да му дам пълна свобода да прави с косата ми каквото реши, но винаги, след като съм му била повече от редовна клиентка поне година и вече наистина не съм знаела какво искам. Под редовна клиентка разбирам посещение най- много на всеки 3 седмици. Години наред поддържах къса прическа и добрата поддръжка беше повече от необходима.

Със сегашната ми фризьорка се уточнихме, че за визията, която гоня, трябва да оставя косата ми да порасне още и април, живот и здраве, ще съм с дълъг боб. Обсъдили сме всичко по снимки, които й показах, съответно времето, продуктите и наличието ми на евентуалните ел. уреди, които ще са ми необходими за поддръжката.

Elena_of_Avalor, много добре ти пасва ноата прическа. А още по- хубаво е, че ти самата се харесваш.
Tweety1993, напълно съм съгласна с написаното от Pepina_n3, а първата визия от последния й пост е наистина страхотна.  Heart Eyes Въпреки че и прекрасно разбирам онози неустоим гъдел, който постоянно се появява с визуализация на нова, по- къса прическа. В крайна сметка, важното е кое теб те кара да се чувстваш секси, добре в кожата си, желана, изглеждаща по начина, към който ТИ се стремиш. Мисля, че и черта ще ти стои добре, но тогава пак бих заложила на игра на цветове в косата.  Wink

# 117
  • Някъде там
Елена , много си свежа и те харесвам много .
Прилича ти .
За черти , това за мен е най -яката и готина прическа ,дължина и вид на косата https://www.facebook.com/salonstephancenter/photos/a.13876779960 … ype=3&theater

# 118
Ау, аз пък точно такава захлупена и отсечена черта и скука най-много не харесвам.

# 119
  • Някъде там
Ау, аз пък точно такава захлупена и отсечена черта и скука най-много не харесвам.
Въпрос на лични предпочитания.

Общи условия

Активация на акаунт