Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 8

• 54 401
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Така е, разбира се. На мен не ми и подхожда, да не говорим,че никога ни ми е харесвала😊

# 121
Ау, аз пък точно такава захлупена и отсечена черта и скука най-много не харесвам.

И аз не харесвам, банална черта. Това значи преса почти ежедневно

# 122
Да освен ако косата ти не е права като праз. И пак за да стои толкова идеално си трябва преса.

# 123
Моята е права-видяхте на скоро моя снимка с новата стрижка.. Ама пак си трябва понякога преса за върховете, когато не им се седи прави, а си правят леко дъги насам и натам. И пак като ги издърпам с преса и после те се "надъгичосват", поради извивката на врата,или ако ги сложа зад ушите. Приемат тази форма, в която са били. Дъгата на врата и рамото, зад ушите.. Не знам с какво да ги накарам да не заемат тези анатомични форми.. Bowtie

# 124
Скрит текст:
Момичета, трябва ми съвет. Косата ми е тънка, омазнява се в корените и е със сухи краища, склонна е към цъфтеж.
Коя маска на Сайъс е подходяща за такъв тип коса?
Скрит текст:

Трябва ти подходящ шампоан.. Мое мнение, но такива шампоани за “мазни корени и сухи краища” няма и това е търговски трик. Трябва ти мек и подхранващ шампоан, с който да си миеш само корените и който подхранвайки косата, да неутрализира ефекта от измивните съставки при честото миене. Ако скалпът ти образува пъпчици, може да е в следствие, че от този подхранващ шампоан поричките се запушват. Тогава ти трябва още един шампоан, например с хума, който да използваш при необходимост, но основно да си ползваш другия. И така да ги “редуваш”. За цъфтежа в краищата трябва ножица Simple Smile , ако просто са сухи — нещо с масла. Поне при мен действа добре. Най—добре е от зехтина, след това идват какаовото и косовото масло. Лично аз съм пробвала маски с аргинин, протеини, кератини и т. н., но ми действат много изсушаващо и не са за моя тип коса. И накрая маската — аз ползвам маска почти след всяко миене и ефектът се засилва ако не сапунисвам краищата с шампоана. Wink

Много благодаря emkaemka1 Flowers Hibiscus
Ще преосмисля грижите за косата си, да е хубава и здрава не е само ген, а и резултат от правилни грижи.
За зехтина да попитам - чист зехтин нанасяш на косата или смесваш с други масла?
И за маската - "маска почти след всяко миене", колко често е добре да се ползват маски - след всяко миене или през миене?

Радвам се, че съм помогнала. ^.^

Става въпрос за маски, в които има масла, аз лично ползвам от обикновените по магазините (от типа на ziaja, garnier, elseve, от dm някакви и т. н.), но ако имаш възможност, можеш да опиташ и нещо по—скъпо. Иначе отделно от това може да си правиш маски само със някакво масло, също много помага:) Просто е по—голяма цапаница. Примерно от лидъл можеш да си вземеш extra virgin зехтин (или откъдето искаш) и преди лягане ако има как да се намажеш, да вържеш косата и да преспиш така, ефектът е много добър. Аз ползвам само едно масло, че със смесването май има някакви правила и много—много не ги знам и карам само по единично. Неутрализират се, ако не се смесват правилно. Друг вариант е през деня да го направиш като се намажеш обилно по цялата коса и я увиеш в една кърпа и да постоиш така час, два. Иначе маска аз ползвам абсолютно след всяко миене. И по—натам ще си усетиш как ти се държи косата, ако след 4—5 пъти е добре подхранена, може да редуваш чат—пат с балсами. Аз пак използвам някакви обикновени, че сега нямам възможност да влизам в излишни харчове заради раждането и съм доволна. Но основно маска, че нали уж се води по—интензивен продукт от балсама. И това е общо взето, не е бог знае каква философия.

# 125
Аз след всяко миене слагам маска, а си мия косата три пъти седмично и съм доволна. Видимо ми се освежиха дължините, не е толкова суха, както преди. Понякога слагам първо маска и после балсам. Някъде четох, че било много добре за косата. В момента ползвам маска на Гарниер Wonder butter, а следващата ми е на Лореал с кокос, от която съм най-доволна засега. С нея ми е най-добре косата, а и много ми харесва, че ароматът се запазва до следващо миене. Иначе един път в седмицата преди миене седя час-два с кокосово масло по дължините. Пробвах и бадемово, но нещо не е моето. Миналата седмица сложих кокосово по дължините и бадемово в корените и много ми хареса резултатът - косата ми беше гладка, мека, подхранена и имаше блясък. Blush

# 126
Аз след всяко миене слагам маска, а си мия косата три пъти седмично и съм доволна. Видимо ми се освежиха дължините, не е толкова суха, както преди. Понякога слагам първо маска и после балсам. Някъде четох, че било много добре за косата. В момента ползвам маска на Гарниер Wonder butter, а следващата ми е на Лореал с кокос, от която съм най-доволна засега. С нея ми е най-добре косата, а и много ми харесва, че ароматът се запазва до следващо миене. Иначе един път в седмицата преди миене седя час-два с кокосово масло по дължините. Пробвах и бадемово, но нещо не е моето. Миналата седмица сложих кокосово по дължините и бадемово в корените и много ми хареса резултатът - косата ми беше гладка, мека, подхранена и имаше блясък. Blush

Да, май има нещо такова, че за растеж и стимулация на косъма е подоходящо бадемово в корена, а по дължините кокосово или някакво друго. Зехтинът май е универсален.

# 127
Все се каня да пробвам със зехтин, досега не съм и пак си слагам кокосово Grinning. Видях в аптеката какаово масло на Dragon и мисля и него да пробвам. Моето кокосово е на тази марка и съм доволна.

# 128
Все се каня да пробвам със зехтин, досега не съм и пак си слагам кокосово Grinning. Видях в аптеката какаово масло на Dragon и мисля и него да пробвам. Моето кокосово е на тази марка и съм доволна.

Аз си взех от карите на тая марка и да си кажа правичката, не знам дали е чисто, без някакви примеси или рафинации. На Зоя ми се видя по—плътно и гладко, на Dragon е зърнесто и бяло, мирише малко като на треволяци, може пък от различен сорт ядка да е. От биомагазинчето при Заимов го взех.

# 129
Аз съм доволна от кокосовото на Драгон, но не съм ползвала друго и нямам база за сравнение. Харесва ми ефектът върху косата ми. Аз го взех от Метро, ако има значение. Какаовото го видях в аптека Субра (или нещо подобно) и беше жълтеникаво на цвят, не знам дали трябва да е такова.

# 130
  • Варна
От фризьорка знам, че от маски със зехтин боята пада, в случай, че сте боядисани прясно или се боядисвате въобще, да имате предвид.

# 131
И не го загрявайте преди това! Една колежка го беше загряла и си топнала опашката.... 🤭 Зверски си беше опържила косата. 😂

# 132
И не го загрявайте преди това! Една колежка го беше загряла и си топнала опашката.... 🤭 Зверски си беше опържила косата. 😂

Под "загряване" определено не се разбира в тиган на котлона, предполагам?  Laughing Аз лично не ползвам подобни маски, но бих го загряла, по- скоро "затоплила" или в топла вода, или върху парното за няколко минути.

# 133
Моята фризьорка пък се кълне в маска със загрят зехтин. Загрява се точно преди кипване и се оставя да се охлади леко. После косата се увива с нещо топло, в моя случай шапка за баня и плетена зимна шапка Joy
Обичам да добавям масло от ленено семе, масло от карите (и двете доказано полезни за косата), понякога и кокосово масло. Маската се измива лесно, с един път шампоан и косата е видимо хидратирана. Единствено фризьорката ме е предупредила ако ми е добре косата да не я правя, само ако е суха и изтощена.

# 134
Те маслата имат свойството да утежняват косата, така че при употребата им под каквато и да е форма (купешки маски или в сурово състояние) трябва да се наблюдава състоянието на косата и когато вземе да става прекалено тежка, да се спрат да се ползват. Иначе подхранват, регенерират, но не бива да се прекалява. Всичко опира до постоянно наблюдение на косата.

Общи условия

Активация на акаунт