Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 8

• 54 347
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Много се извинявам ... прическа за сватба
Ивелина Кенарова препоръчвам с две ръце 😍
https://www.facebook.com/ikenarova/

# 541
Ами разбира се:) няма как да не покажеш после Wink
Стига да остане коса и да имам какво да покажа Laughing
Ти пък.. Дай аз ще те офъцам тогава. И коса ще имаш и малко несиметрия за настроение. Ама няма да те таксувам :д
Щом е чертичка и само сантиметър - два няма какво фрапиращо да стане, спокойно.

# 542
Ако няма коса за показване, покажи младежа тогава  Mr. Green

# 543
@bubanka
Филирането е т. нар. изтъняване на косата. Може да се използват с различни техники, бръснач, ножицата за филиране, с обикновена ножица.  Дължината на косата не се засяга, а само дебелината и. По този начин се постига обемност чрез подстригването. Късите косми са по-леки и бухват нагоре, правят обем. Филиране се прави и на преходи от един вид подстригване към друг - например в мъжка прическа, горе подстригано с ножица, а долу с машинка, и се филира ивица между двете части, за да стои естествен прехода.
Препоръчително е за гъсти и твърди коси, които в България се срещат много често.Редка и тънка коса  няма смисъл да се филира (ако прическата не го налага), ще изглежда още по-редка и ще щтръкне косъма, защото е  тънък, може и да се подвие.
@mariat
ако не сте се боядисвала и нямате много  бяла коса, започнете с кичури. Така ще завоалирате нещата и няма да е толкова тежко за косата, защото обезцветяването ще се приложи само на кичурите.

@virgowoman
направи си прическа боб (каре), но не точно хоризонтална черта, а наклонена линия, отзад по-късо, отпред става по-дълго. Гъстата коса ще стои добре отзад, ще се подвие естествено навътре. Ако разбира се, фигурата ти позволява. Ще скъси оптически фигурата, тази прическа стои по-добре на високи жени.
"На черта" ще подчертае кръглото лице още повече, а ти искаш да го избегнеш.
"На етажи" е тъкмо за дълга тежка права коса. Но трябва много 'материал' да падне. Не се плаши, стои добре. Иначе представи си, ако подрежеш една  такава тежка, гъста, права коса какво чудо ще е линията - ще стои като сноп. Затова се филира и се овладява косата.

# 544
  • София
Някой ползвал ли е тази боя  https://remedium.bg/hair-coloring/loreal-paris-excellence-creme- … arkest-black.html
Търся трайна черна боя 

Аз ползвах, но мисля че 6-тицата. Останах доволна, не дразни скалпа, трайна беше при мен, цвета беше хубав без разни нежелани оттенъци.

# 545
Моля ви дайте съвет! За първи път си направих бретон, с късо чело съм и фризьорката каза, че трябва да го направим да започва по-отгоре, за да изглежда добре. Проблемът е, че е страшно бухнал. Оправям го, но просто това е много коса и ми тежи на челото. Помолих я да го изтъни малко след като ме подстрига, и вдигна горната му част и отдолу го изтъни. Отива ми, но не мога да го изтърпя. Дадоха ми съвет да го изтънят и най-отгоре, може ли с филираща ножица. Много ми тежи наистина, в същото време визуално ми увеличава челото и ми харесва.
Благодаря Heart

# 546
  • Варна
Аз съм с бретон и идеално застава като го суша с плоската приставка на сешоара в основата на най-слаба степен, насочвам го посока надолу:

От това видео се вижда горе долу как става:
https://www.zajenata.bg/как-да-си-сушим-бретона-video356.html
Става идеално прав и гладък.

# 547
Това го знам, той  е идеално гладък, оформям го, но косата е гъста. Въпросът ми е хубаво ли става като е филиран?
П.п. Под страшно бухнал имах предвид че е много дебел. И да, бухнал преди оформяне..
Нещо подобно, но по-къс.
https://cdn.trendhunterstatic.com/thumbs/big-bang-hair-interacti … with-new-dos.jpeg

Например това ми харесва много, ще го покажа на фризьорката, но едва ли имам много шанс

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 18:20 от Lisa.

# 548
@Lisa
Правилно е казала фризьорката, ниското чело може да се увеличи оптически.  Аз например ще пусна някоя друга кърдица, кичур през лицето, така, че да отклони погледа от челото. И да издължи. Но да, с ниско чело, не е красиво да се носи косата напр. на опашка - това още повече подчетрава ниското чело.
Ако бретонът се изтъни (филира) ще бухне още повече, защото става по-лека косата. Обратно, ако имате тежка коса, ще стои надолу бретонът, от гравитацията.
 Но пък чертата може да стои като сноп (в което няма лошо) и може линията да се даде и до очите, има и такива прически.
Ако се филира още повече бритонът може да изглежда като няколко редки косъма - и това е ефектно и хем имаш бретон, хем отваря лицето, издължава. И няма да се вижда толкова ниското чело, защото погледа се приковава на бретона.
Когато фризьорката е вдигнала горната част и е изтънила долната, се очаква бретонът да се подвие естествено навътре. Правилно, а ако беше изтънила горния слой на бретона, ще се подвие навън.
Може с филираща ножица, но не го правете сама. Може да стане на 'дупки'.
Не мога да разбера какво ви тежи, нали косата ви е станала по-лека даже, след като са ви направили бретон, е паднала много от дългата коса. Щом ви харесва, ще свикнете, оставете си го така.

Тази прическа на снимката е много добра! (от втория ви пост). Има и асиметричност, виждате, че не цялото чело е открито. Да, става!
Прическата от линка е вашата, така ли? Това е дъгъг бретон, подвит навътре. Само, че трябва видимата част на лицето ви да е така издължено като на моделките. Иначе, при кръгъл/квадратен овал на  лице, не върви.

Ето няколко вида бретон за ниско чео:
1.Първия аз си го наричам "Идиотски", защото не на всяко лице пасва. Прекалено къс бретон.

2. Втория е "дълъг" бретон. Май това е вашия в момента. Тук съм означила откъде трябва да започва 'триъгълника". Никой не вижда какво чело има мацката, даже си мислят, че е по-високо.

3. Аз ви предлагам  прическа с малко оцветяване в ивицата, за да привлича вниманието точно там, също е асиметрично, и филирането е само долу, да кажем 2 см ивица. Също обърнете внимание как е сресана косата отгоре на една страна, тези различни участъци в прическата правят така, че като ви погледне някой, да не може изобщо да се сети да си мисли за челото ви!

# 549
Едно голяяяяямо благодаря! Прекрасна сте!

По някаква случайност идиотския бретон, както и аз го наричам, добре ми стои. За разлика от този на втората снимка - така съм много захлупена. Ще помисля точно за този последния! Лицето ми е овално.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 21:46 от Lisa.

# 550
https://www.7kefa.com/40-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%BE%D1%88%D0 … AVYglzqoTYm0q0TI4

Това ми попадна днес, всичките ми харесаха, но си трябва добра подстрижка и после оформяне

# 551
Аз съм била с късо бритонче, понеже имам дълго лице и общо взето се харесвах. Единствено ми беше трудно да го оформям, ама като се замисля сега как си оформям карето.... същото е 😁

https://1drv.ms/u/s!ApPJMq8o7IPEmOlYviIJDgyOtD7Kng

# 552
Момичета,какво ви е мнението за продуктите за коса на Matrix и по специално на боя за коса-трайност,покривност на бели косми?

# 553
Момичета,какво ви е мнението за продуктите за коса на Matrix и по специално на боя за коса-трайност,покривност на бели косми?
И аз отдавна съм я набелязала, харесах си цвят, но никъде го няма наличен и го следя постоянно. Иначе само олиото за боядисана коса съм ползвала, не е нещо уау,  но е голямо 150 мл, икономично, многофункционално и е с 10 лв по-евтино в Нотино. Днес разглеждах спрея 20 в 1 и ще си помисля още малко дали да го купя, не е скъп.

# 554
  • Някъде там
Нали обещах снимка Simple Smile)

Почти нямаше нищо за подстригване .
Оказа се ,че нямам никакви цъфтежи, съвсем малко изравнихме .
И ще запзвам час за лилава боя Simple Smile
Казах му,че искам червено а той ми отговори ,че не искам Grinning
Нямало да ми прилича, моите цветове са лилави .Момчето се води добър колорист така ,че ще му се доверя .
Работи с някакви бои kydra .Някой знае ли нещо за тях?
За съжаление не се вижда колко добре направи чертата.
Вятъра ме поодуха и е застанала на никъде .

Общи условия

Активация на акаунт