Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 8

• 54 318
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Точно така.При тънък косъм си е направо смърт за косата.На мен ми се наложи 2 пъти да блийчвам в рамките на 2-3м,защото бях червенокоса(много труден цвят за махане).
И аз вече ходя по салони само за подстригване,нямам им вяра на тези некадърници.Поръчвам си бои от ЗР и се боядисвам вкъщи.

# 586
  • Варна
Adoralova,боята Kydra,за разлика от повечето, е предвидена наистина само за професионална употреба.Може би затова не ти е известна.Това е висок клас боя със съответните качества.Изобщо не може да става дума за сравнение с така популярните Матрикс,Кюн,Лакме и т.н.

# 587
Уау, благодаря на всички за коментарите. Ами такова е положението в момента (сори за нелепата снимка)

Наполовина червеникаво, в корените естествен цвят Neutral Face утре мисля да отида до Златна рибка и да избера някаква боя, която да е един-два тона по-светла, примерно като това https://2nlsnb2fe1ed2nm0us28io0z-wpengine.netdna-ssl.com/wp-cont … -Hair-Color-5.jpg, та да видим...

# 588
Уау, благодаря на всички за коментарите. Ами такова е положението в момента (сори за нелепата снимка)

Наполовина червеникаво, в корените естествен цвят Neutral Face утре мисля да отида до Златна рибка и да избера някаква боя, която да е един-два тона по-светла, примерно като това https://2nlsnb2fe1ed2nm0us28io0z-wpengine.netdna-ssl.com/wp-cont … -Hair-Color-5.jpg, та да видим...

Понеже и аз съм в същото положение в момента и ще ти кажа какво временно решение съм намерила:
понеже от боите, било то и “безамонячни”, косата ми губи блясък и стои на дебели сухи снопове, които трябва или да ги изправям, или да ги къдря, за да заприличат на нещо, съм решила повече да не се боядисвам. Просто окончателно спирам боите и ще мисля за други варианти, които да пробвам и да видя как ще е — къна, някакви стик—коректори за белите косми и т. н. Освен, че ходя редовно на фризьор да я режат, за да израсте по—бързо ръждата (тоя месец още не съм ходила и ще трябва да ида съвсем скоро), използвам оцветяващи шампоани. Ефектът от тях е горе—долу като от безамонячните бои с разликата, че струват по 2 лева. Защото, писна ми, буквално, след всяко боядисване с боя и луди пари по фризьорските салони, след една седмица да ми цъфнат първо белите коси, а след това и ръждивите дължини. Нещо като в твоя случай. Не мога да боядисвам през две седмици, косата ми ще стане супер суха. Не е изгодно нито икономически, нито по никакъв друг начин. Ужасно е, и за това смятам да спра да я боядисвам, докато не израсне абсолютно нова коса. И тогава евентуално мога да се замисля за някакъв балеаж, който обаче ще го правя при някой, който със сигурност ги разбира нещата, особено с тъмните коси. С тях трябва да се пипа внимателно. И задължително върху пресен, небоядисан косъм. Това е което мога да ти дам като съвет от личен опит — да я оставиш да израсте, докато я подстригваш редовно и през това време да тушираш с шампоани—оцветители, друго по—безвредно не се се сещам. Върху боядисаната част не те съветвам да слагаш боя, защото първо, че червеното избива страшно бързо, второ, че допълнително пърлиш така или иначе сухия и вял косъм, а за прясната коса ефектът също е съсипващ и не си струва в случая. Сигурно фризьорки могат да се опитат да те придумат да си сложиш една безамонячна, но ако от това ти се изсушава косата, просто не ги слушай. Колкото и да са компетентни винаги има един такъв момент, че човек сам си познава косата на главата по—добре и от най—компетентния фризьор.

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 21:16 от emkaemka1

# 589
Здравейтее! Може ли дадете някакви съвети против накъсване на коса, или да ми препоръчате нещо?🙂

# 590
  • Някъде там
Здравейтее! Може ли дадете някакви съвети против накъсване на коса, или да ми препоръчате нещо?🙂
Серията на Керастаз за дълга коса е точно за тази цел и ще ти се хареса наистина(Много любима серия,сега си взех шампоана и ще подновя и маската) Маската заглажда косата,обира фриза,аз я усещам като балансирана серия с превес на хидратация.Буквало преобрази косата ми докато я използвам и затова ще я взема отново .Изненадващо шампоана не ми раздразни скалпа Simple Smile По евтин вариант е серията инфорцер на Лореал.Също  доста добре серия .Серума на Маракеш също има подобен ефект.Спира цъфтежа и заглажда кутикулата на косата.Дава и плътност.на косата по върховете.

# 591
Страхотен е този гел с ленено семе. Ще кача снимки- на едната изправена с преса, на другата със гела. Още е леко влажна косата, не знам как става в скрит текст

На живо е много по хубаво де Simple Smile

Изтрих ги  bouquet

Последна редакция: пн, 08 апр 2019, 06:49 от El_83

# 592
  • Варна
Ако имах такава коса, никога нямаше да я изправям ❤️

# 593
  • вкъщи
Къдрава косата е много по-различна и уникална!

# 594
Ел, косата ми е, като твоята и изобщо не си помислям да я изправям.

# 595
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Всеки иска това,което няма.
Моя приятелка има къдрава коса и само се чуди как да я изправя.Отделно е трудна за обгрижване - суха,с фриз,иска и нещо за стягане на къдрици.+ това боядисва..

Да пробвам Керастаз за дълга коса ли? Много я хвалят из форумите.
https://www.zlatnaribka.com/kerastase/extentioniste-za-dalga-kosa
"След 3 месеца употреба, косата е с 4 см. по-дълга."
Че моята толкова расте за 2м макс.

# 596
Ел, какъв е този гел от ленено  семе?

# 597
Ел, страхотна, страхотна коса! Heart Heart Heart
Тъкмо четох вчера за гела от ленено семе в темата на къдрокоските, че се чудя как да подхвана моята чупливка и ще го пробвам определено.

Аз в петък бях на фризьор да ми вземе връхчетата, че имах цъфтежи и минавам в летен режим. Никакво сушене и издухване, ако много не се налага. Ще се опитам и да не се боядисвам, само оцветяващи шампоани.

# 598
  • Street of Dreams
Аз възнамерявам за лятото да я оставя дълга до плешките, а на есен да я резна на каре пак. Много си отива карето с високите яки на шлиферите ми есен/зима. Де да растеше по-бързо...

# 599
Изпусвях снимката,но какво да се прави.
Аз моята не я суша от месеци вече. Сабо ако много се налага като съм настинала заради детето да не се разболея и да й предам.
И не цъфти,което е добре.

Общи условия

Активация на акаунт