Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 8

• 54 337
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
  • някъде под слънцето...
Оцветяващите маски, които ползвам са само за насищане на вече боядисана коса.Или за цвят фентъзи на обезцветена коса.
Марират побелелите коси, но не ги оцветяват.
Ползвам редовно  и съм доволна от професионалните
Revlon
Tahe
Nirvel
Exiten
При мен тези работят и предлагат мастиленоллав нюанс, който търся.
Пробвала съм и други, докато открия желания нюанс, но там лилавото е по скоро към червения диапазон, който не харесвам за себе си.
Кичурите, цвят фантазия(зелено, синьо, лилаво, розово и нюансите им които правя на тийнката през летните ваканции също поддържаме с оцветяващи маски.

Последна редакция: пт, 05 апр 2019, 10:48 от sl

# 571
  • София
Розов памук, разкош! Много нежно, финно преляти цветове.

Аз да попитам за мнения за този продукт :
https://www.zlatnaribka.com/lakme/kstyle--za-stilizirane/top-ten … style-cool-150-ml

Отделно пак съм за боя, избиха корените и се чудя какво да слагам. Хем искам по различно, хем не смея сама, а и я изтощих доста, макар че сега под различно нямам предвид нещо кой знае какво, а просто нюанс някакъв. Сега ми е много блудкав цвят, никакъв и мисля че ще понесе добре всеки нов цвят.

# 572
Корена е доста изсветлял и е с приятен топъл нюанс(леко червенее). Ще понесе боя. Бих сложила нещо в топлата гама,щоколадово, кафе, кестен, махагон или подобно. Мисля,че ще хване и ще стане добле. Просто пак кестенявата гама,но с лек отенък по-топъл. И така хем ще разнообразиш,хем няма да бягаш от основния цвят,и шанс за грешка е минимален. По едно време бях подкарала цялата колекция шоколадови на Кастинг. Защото си бях кестенява,но всеки пък избирах различен нюанс. Хубави са много. И стават досущ като на кутията. Но е без амоняк. И не винаги покрива бели коси. Просто като идея го давам. Гарниер Колор Сенсейшън е също добра боя-амонячна,но една идея е по-щадеща от другите. Това от масовите ако в къщи ще се правиш.

# 573

Elena of Avalor, имам го този крем на Лакме и го използвам от няколко месеца. Много е икономичен, две помпи са ми достатъчни за цялата коса, която е до плешките. Има приятен аромат, който поне при мен, е доста траен. Самият крем е с много ситни бляскави частички, които озаряват косата. Като термозащита е достатъчно добър, нямам цъфтежи, нямам накъсвания. Със силно чуплива коса съм и разресването го избягвам, с него ми е достатъчно само да прокарам пръсти през косата и нямам заплитания.
С две думи - доволна съм! Hands Plus1

# 574
  • София
Мис, нещо такова искам и аз, но не мога да реша коя точно боя да взема. Кастинга веднъж го пробвах, обаче 0% покритие на белите коси.

Тери, благодаря Hug Ще го взема на заплата вероятно.

# 575
Мис, нещо такова искам и аз, но не мога да реша коя точно боя да взема. Кастинга веднъж го пробвах, обаче 0% покритие на белите коси.

Тери, благодаря Hug Ще го взема на заплата вероятно.

На Шварцпкоф Игора Роял ( червените кутии) цвят 5.68 и 6.68 са такива. Много добре покриват белите коси , трайни и щадящи са. Намират се и онлайн, оксидантът се поръчва отделно, аз слагам 6% за да покрие добре белите коси.

# 576
Скрит текст:
бях обещала да пиша за тази оцветяваща маска:

косата ми е "топло" черно, т. е. боядисвам я с бъркоч 1:1 тъмно кафява към черна боя, бели корени
от една проба - не видях зашеметителен блясък, цвят, подобрение върху боядисаната част на косъма, а белият корен стана плашещо риванолено-жълт
стоях почти час с балсама, не препоръчаното доста по-кратко време
не съм доволна

О, ужасно е, че не ти се е получило с оцветяваващата маска на Oro therapy. Не разбрах с кое си седяла почти час? Аз седя 3-5 минути с маската след като съм минала с гребена и съм се намазала цялата и след това я измивам с доста вода. С балсама не съм забелязала колко седя, но трябва да е навсякъде, за да не цапа от маската. Може вместо балсам да сложиш маска. Даже по-лесно я разресвам отколкото само с балсам. Явно зависи от косата.  

# 577
Здравейте момичета! Толкова съм объркана относно косата си, че реших да питам и вас за съвет!

Ситуацията накратко: спрях да се боядисвам преди 2 години, тъй като косата ми беше в плачевно състояние и често си правех експерименти с нея вкъщи. Започнах използване на т.н билкова боя (в състава ѝ е основно къна и билки), която ми покриваше белите косми и ми оцветяваше косата в някакъв кестеняв цвят, който оранжавее на слънце.

Честно казано все още не се възприемам напълно с тъмна коса и отново мечтая да се върна към светлите карамелени нюанси!

В момента съм с коса до раменете, корените са порастнали доста и белите коси са се появили отвсякъде. Положението не е никак приятно! :/

Ходих на консултанция в някакъв доста скъпарски салон и ми казаха, че трябва да правим обезцветяване с амоняк (мин. 3 часа) срещу някви цени между 150 и 250лв!

Та наистина ли това е единственият ми вариант? Приемливи ли са тези цени и обезцветяването не е ли сууупер вредно? Моята коса е доста тънка и честно казано ме е страх от подобен експеримент.

Всякакви съвети ще са ми добре дошли! Heart

# 578
Зависи за къде,може и да са приемливи. Зо кичури само дадох 80 лв аз. Много зависи. И да вредно е,много и то. Моята коса още носи последиците,а е гъста и здрава и издръжлива.
Само специалист и то добър може да каже какви са ти вариантите. Ако е много тъмна няма да стане без обезцветяване.

# 579
Зависи за къде,може и да са приемливи. Зо кичури само дадох 80 лв аз. Много зависи. И да вредно е,много и то. Моята коса още носи последиците,а е гъста и здрава и издръжлива.
Само специалист и то добър може да каже какви са ти вариантите. Ако е много тъмна няма да стане без обезцветяване.

Ох, за София! В такъв случай имате ли препоръки за колорист? :/

# 580
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Aко говориш за bleach-ване на косата,обезцветяването,от личен опит - ще ти разруши косата.
2 пъти блийчвах,първо вкъщи и един път в салон.Нещастницата в салона зверски ми я съсипа от престояване.Спомням си как сушеше косата,а тя просто падаше на парчета от средата на дължините(винаги съм имала здрава и освен сухотата,безпроблемна коса).Рев.Наложи се да я подстрижа малко под ушите.
Отне ми 1г с ежедневни маски и ползване на Алтерна и ампули на Лореал Про до пълното й възстановяване.Никога повече не бих се обезцветявала и на момичетата,които обмислят такава стъпка,имайте едно на ум.
Моята коса е с тънък и чувствителен косъм,обезцветявах вкъщи с Вела,а в салона с Редкен.

За първи път чувам за боя Kydra.Щом е толкова непопулярна,едва ли е най-добрата.
Боите на Метрикс са ок,не съм забелязала да са нещо специално.Също като про грижите им.

# 581
А в такъв случай ако просто се боядисам с качествена боя в 1-2 тона по-светло дали би хванало? Или ще хване само в корените, а отдолу стария цвят? :/ Съжалявам за глупавите въпроси, но не ми е много ясно.

# 582
  • Street of Dreams
Преди съм ви писала за моя много близка приятелка, с бяло-руса коса, до кръста, гъста и мега лъскава на всичкото отгоре, което е почти немислимо за естествено тъмнокафява коса. Качвала съм нейни снимки тук.

Прави го в България, с бои на Кюн, струва й по 150 лв на месец - прави само корени. В салон.

Просто боя - никакво обезцветяване, никакво блийчване. Преди, като я правеха със супра, имаше пет изгорели косъма на главата и не можеше да я пусне под раменете. Понеже тогава беше и фризи, трябваше да я дърпа с преса, което я довършваше. Сега един сешоар и е права.

Чудя се, след като е възможно това, кому е нужно да гледа падащата си, онищожена коса и да плаче?

Какви кичури, какви супри? Нещата са много напреднали вече.

# 583
Много зависи в какво състояние е косата. Само с боя би се получило на напълно естествена и сравнително светла основа. Но при вече боядисана в тъмно коса си иска обезцветяване за сваляне на повече тонове. Ако се направи с качествени продукти, при добър колорист, няма да има големи последствия. Simple Smile

Моят личен опит е за сваляне на черна боя. Първо отидох да се консултирам, момчето определено си разбираше от работата, подробно ми обясни какво и как. Съответно ме изсветли със супра, с нисък оксидант, с техниката балеаж. От боядисвана в черно коса, резултата беше пепелно тъмно русо, без последствия за косата ми. Тук е момента да кажа, че имам гъста коса и полагам доста грижи за нея, т.е тя преди това си беше в чудесно състояние.
След близо година повторихме процедурата, отново без поражения. Simple Smile Цената беше около 160-200 лева първия път, това за коса педя под раменете.

# 584
Когато бях руса първо ме обезцветиха от естествения ми цвят (тъмен, към 3ка може би). После боя. 100 лв. за коса една педя под раменете. После само кпрени с боя на Кюн (наистина са им страхотни боите). Не помня колко на месец, но не е било повече пт 40 лв. После почнах да си поръчвам боя и ме правеше приятелка. Поддържах до ниво 9 сякаш. Поражения не съм имала особени след обезцветяването, но косата ми е много дебела и здрава. Ползвах и Олаплекс. Беше ми по-суха, но все пак бях руса, а и тя ми е суха по принцип.
Та зависи от много неща- коса, продукт, колорист. И как изсветлява самата коса. При слаба коса си е риск. Преценете дали е обоснован

Общи условия

Активация на акаунт