Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 52

• 43 842
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Здравейте! Интересно ми стана за тази ваксина. Ще прочета по-подробно. По този повод се сещам да попитам, взимате ли нещо за имунитета по време на химиото? И ако се разболея, например, мога ли да взимам нещо противогрипно, като Викс, Тайлол? Аз рядко боледувам, но сега като падне имунитета не знам как ще е. А и малкия кой знае какво ще довлича от яслата...

Да се похваля! Взех си вейп устройство. Втори опит за отказване на цигарите, надявам се този път да е успешен.

Тази нощ спах само 2 часа и сега ще се просна.

# 646
  • Враца
Аз вземам и тейлор хот и парацетамол и понякога и асперин. Използвам сироп от бъз и сироп от червено цвекло, ябълки, моркови, чай с лимон, сусамов тахан.  За сега успявам да се държа.
Хапчетата използвам веднага след като усетя, че нещо не е наред. Повечето от тях имат и болкоуспокояващо действие.

# 647
  • В царството на игрите:)
Ема, никой не е застанал с пушка до главата ти да иска да ти поставя ваксината. Озлоблението, с което пишеш понякога ми е необяснимо. Имам 40 лв. на три месеца и си слагам ваксината. Прочела съм, чула съм и съм взела решението за себе си. Кой, какво, защо не ме интересува. Вече казах ясно, че не смятам, че е панацея. Някои ядат гъби, други медитират, трети не ядат нищо, четвърти се свързват с планети и извънземни, а аз си слагам ваксина. Когато започнах през 2012 през кабинета не знам за колко години назад са минали повече от 8000 човека. Ако те интересува статистика можеш да се обърнеш към проф. Хаджиева и да я питаш. Мен тя не ме интересува и още по-малко малко кой е финансирал проекта им преди повече от 30 години!

# 648
  • София
В петък ще ми правят конизацията. Да минава и това и да се почват терапиите.

Започна да ми се възвръща чувствителността около операцията. Пак е странно, но по-малко като чуждо. Изненадах се, мислех, че ще отнеме повече време.

# 649
  • София /Абсурдистан
Днес цял ден се разкарвам по болници и здравна каса. Взех епикризата на баща ми и се хванах за главата. Рака е в трети стадий , има метастази в лимфните възли , но за операция и дума не можело да става. Сцинтиграфията ще е на 13 март, а скенер на коремни органи не е назначен, а искахме да видим черния дроб как е. На всичкото отгоре, лъчетерапевта, който трябва да го види е в дълъг болничен и няма да е на работа до средата на март поне. Сега не знам какво да правя. Клоня към търсене на познати и искане на второ мнение на друго място. Само че къде ли, никого не познавам в тази област. На всичкото отгоре, от касата казаха, че най- рано след 3 седмици ще се обадят и да съм търпелива, че иначе законният срок бил 2 м. Че то до тогава човек може да си замине чакайки лекарството им.
Иначе аз по време на химия съм пила стандартните неща за настинки, а на няколко пъти пих и антибиотик, че все ангини не хващаха след вливка. Сега така съм отекла, че не мога сама да се позная. През първата половина от деня дясното око не мога да го отворя. И повърхността на кожата ме боли, чудя се това пък какво е. А, другото ново 20 е, че изобщо не мога да се събудя, какво е това спане, не знам. Казаха ми, че това са странични ефекти от Херцептина. А пък да се свържа с онколожката е мисия невъзможна. Мисля да си запиша заявка и да се завлека на място, въпреки окаяното състояние. Ами това не се търпи вече.

# 650
  • Враца
Аз все повече и повече се ядосвам. Причината е, че не се чувствам добре, но кой и е добре в такова състояние.
Така влизам в фейса и за пореден път попадам на поредното умно изказване относно рака и химиотерапията. Този път изказването е от лекар и с думите ” ако бях болен от рак никога не бих се подложил на химиотерапия”. За първи път изпитах желание да му го пожелая / злобата е присъща на слабите/ , но явно още не съм стигнала до такова положение. Не зная защо някои хора могат да си играят с живота на другите без да осъзнават дори, че тук става въпрос за живот, а не избор на дреха.
Иска ми се да попитам такива хора какво предлагат и  ще носят ли отговорност за живота на другия с предложението си !

# 651
  • София
Ами да беше му го пожелала. Стигам вече и до такива пожелания.
Не съм лош човек, но не пожелавам на никой да коментира подобни пожелания.  Не съм вярваща, ама все си мисля, че ще им се върне.

# 652
Тъкмо щях да ви се оплаквам , че тая вечер няма да се спи от някакви барабани - те взеха , че спряха.....
Пфу ... 

Лейди , съжалявам. Дано скоро да започните лечение.

# 653
Аз все повече и повече се ядосвам. Причината е, че не се чувствам добре, но кой и е добре в такова състояние.
Така влизам в фейса и за пореден път попадам на поредното умно изказване относно рака и химиотерапията. Този път изказването е от лекар и с думите ” ако бях болен от рак никога не бих се подложил на химиотерапия”. За първи път изпитах желание да му го пожелая / злобата е присъща на слабите/ , но явно още не съм стигнала до такова положение. Не зная защо някои хора могат да си играят с живота на другите без да осъзнават дори, че тук става въпрос за живот, а не избор на дреха.
Иска ми се да попитам такива хора какво предлагат и  ще носят ли отговорност за живота на другия с предложението си !
Al97, горе milmich ми е написала, че съм необяснимо озлобена  някой път /относно лекари, медицината изцяло/ и че за ръката никой не ме тегли за ваксината....Мразя лъжата, манипулиране на  болните от рак хора......Лекарите са станали безумно лакоми..и много от тях ще минат по нашия път. Вярвам в Бог! Много наблюдения имам, свързани с бедни и болни хора и безмилостни лекари...А как безотговорно правят биопсии, ХЕР2 и прочее...Се бутаме да проверяваме техните писаници, сякаш не се отнася към живота на човека...

# 654
Ема, ти вярваш в Бог, аз вярвам в лекарите, всеки луд с номера си. Кое е по-правилното ти ли решаваш?
Да беше учила още малко и да беше станала лекар, или може би попадия. Поповете и те хляб ядат, и дори Ролекси носят, и Джагуари карат....
Синът ми е лекар и сигурно се повтарям, но ако ти ми беше малко по-близо да те докопам щях да ти кажа кой по кой път да мине.

# 655
Ема, ти вярваш в Бог, аз вярвам в лекарите, всеки луд с номера си. Кое е по-правилното ти ли решаваш?
Да беше учила още малко и да беше станала лекар, или може би попадия. Поповете и те хляб ядат, и дори Ролекси носят, и Джагуари карат....
Синът ми е лекар и сигурно се повтарям, но ако ти ми беше малко по-близо да те докопам щях да ти кажа кой по кой път да мине.
Фри, да бях аз учила? Що? Учените не се ли разболяват от рак? Не ми е зор, какъв е синът ти...Пиша за оправията по болниците...лакомията на лекарите, което е факт. Не е нужно да съм попадийка, за да съм честен човек. Не съм далече да ме докопаш. България е малка. И да съм близо, бих искала да видя, как ще ме докопаш..Още на никой това не се е получавало. Много грозно си написала...

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 08:07 от emma1_

# 656
  • Враца
Аз едно наблюдавам, че болестите и смъртта никой не подминава.
А как реагират хората? Както всички - от отказ въобще да се лекуват, през някои дори със самоубийства до такива със същите методи.
Лошото е, че думите звучат по- зле изречени от такива хора. Може би защото имат по- голяма тежест и им вярваме. Затова трябва и много да внимаваш от позицията на какъв се изказваш. Все пак те четат хора и понякога за някой може да си последната надежда, а и стават чудеса.
Второ не зная кой с каква информация разполага - кои имат по- голяма преживяемост - тези които са се лекували с алтернативни методи или тези с химио и лъче. При кой вероятността да се възвърне рака е по- голяма? И най- важното ти от кои си.
Станала съм прекалено чувствителна на тази тема. А чувствителна защото много неща се разминаха с очакванията ми и не съм ги преживяла.
Все пак си мисля, че това е защитна маска. Само едно завиждам на лекарите, че имат достъп до обезболяващи безпрепятствено. Болката много ме плаши.

# 657
Al97, не е само това, че лекарите разполагат с обезболяващи безпрепятствено...А това, че разполагат с пари. Моята личната е ходила чак в САЩ да се лекува рак....Виждаш, как ходят да се лекуват по Израел, Германания...Ние тук сме се приковали към Враца и няма накъде...

# 658
  • Варна
Не знам колко от вас са активни в разни социални мрежи, но ми прави впечетление в последно време, че ме заливат със сменени профилни снимки - черно бели в знак на съпричастност към болните от рак, както и с много коментари ЗА и ПРОТИВ тази "инициатива"... Да! жестът наистина е мил, аз лично не приех като лицемерие, но за да не остане просто една гола черно бяла снимка качена някъде из нета, да има полза някаква от нея - не е ли редно да подплътиш с нещо, което наистина би могло да е от полза... с коментар, призив, предлагане на реална помощ, разкриване на пътища и начини как да си облекчи малко Утре-то този към когото съпричастност демонстрираш. Обикалям им публикациите на всичките ми приятели хванали се на тази кукичка и просто допълвам, добавям, споря, обяснявам, уверявам, че колкото и да са ми съпричастни не са застраховани. Ние най-добре си знаем, че не подбира, тука няма възраст, няма пол, няма раждала/нераждала, няма здравословно хранене или липса на такова, няма социален статус... критерий никакъв няма... тези болести сякаш наистина стрелят "на сляпо" и грам не им пука заслужаваш ли или не диагнозата, оказал си се просто жертвичка, било то и невинна.
Никой не е застрахован! Но във връзка с тази фейсклюк инициатива с тия снимки видях, че доста хора са съпричастни, но НЕнаучили урока си, съпричастни ама си вярват, че няма шанс на тях да им се случи. Как ниякоя от моите приятелки под черно бялата си снимка не написа едно семпло коментарче от рода "Вчера бях на профилактичен преглед, при мен нищо не се откри, догодина ще отида ПАК"... а за пряко засегнатите мисля е излишно да коментираме как приемаме такива едни предизвикателства от тоя род, които модерни станаха много в последно време... Аз лично най, най, най-цветната си и хубава снимка ще избера и ще си я пльосна на стената с коментар "Хванат на време" Wink

Интересно ми е вие как приемате подобни инициативи, в които се препъват един през друг всички съпричастни. Искам и от вас мнение... Не правя дипломна работа, собственото си любопитсво искам да задоволя...

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 08:27 от Spirit Crusher

# 659
Тази тема нещо стана много черногледа ...
Това за *лошите* лекари и как в БГ не ни лекуват добре не го ли дъфкахме вече? Поне 100 пъти ?
Отварям темата и само черногледане вътре. Да кръстим темата - кошче за душевни отпадъци и да й врътнем ключа ?
Емма, пак започваш. Не може да слагаш всички лекари под общ знаменател и да ги кълнеш.  Нормално е Фри да реагира така ! Ти как ще се почувстваш някой да кълне твоето дете ?
Айде спри се вече... и да блокирала съм личните си. Много си негативна - избягвам такива хора ....
Не казвам , че всичко е цветя и рози.
Но мисля за момичетата , които в момента започват да се лекуват.
Вместо да получат позитивна енергия  ги залива негативизъм....

Общи условия

Активация на акаунт