Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 12 фев. 2019, 14:04 ч.

Съпругът ми не иска дете, а аз искам

 • 16 429
 • 530
 •   5
Отговори
# 15
 • Мнения: 856
Много грозно, дал ти е надежда, дори и време е определил, а после се измъква с "казах ги го заради..". Ако бяхте на по 20г-добре, но сте минали  30г и не, не сте стари, но все пак. По-голямата част от жените след определа възраст им е много по-трудно да забременеят, а за мъжете особен лимит нямат за години. Според мен най-добре е да се разделите, ако това е важно за теб. Просто времето лети, докато се намери друг човек, с който да се опознаете, да намерите общ език и общ поглед към бедещето. За мен в случая и на тази възраст не губи излишно време.

# 16
 • Мнения: 264
Ако пиеш хапчета спри да ги пиеш просто. Но за мен това не е решение. Не се знае мъжа как ще реагира, дали няма да се озлоби, че е "прецакан" с дете, да натиска за аборт или да прибегне към домашно насилие. Трябвало е да бъде откровен с теб, но е предпочел да те върже със сватба. Сядаш и говориш с него, ако продължава да мисли, че детето всичко разваля му биеш шута. Няма за къде да губиш повече време. Да, трудно е, много години сте заедно, отстрани изглежда лесно да се каже развод и точка, но помисли за себе си. Организма ти няма да чака. Тепърва да градиш връзка с друг човек няма да стане от днес за утре, но поне има шанс да си направите детенце и да изградите нормално семейство. Не прави компромис, особено за нещо толкова важно. Заробен щял да бъде, планетата била пренаселена- от 10 кладенеца вода, супер п**кенско изказване с извинение.

# 17
 • Пловдив
 • Мнения: 73
Не е лесно ей така да се разделиш с някого, с когото сте заедно от 13г., израстнали сте заедно и сте станали хора заедно. Обаче авторке, биологичният часовник ще почука скоро на вратата, а и да сте малко по-малки, ти не можеш заради един егоист, който най-безмилостно те лъже, да загърбиш мечтата си, а и най-важната роля в живота си, а именно да бъдеш майка!
Чак пък толкова...
Всеки има право да не иска деца, това не го прави по-лош. Такава лъжа го прави лош.

Не съм написала никъде, че задължително трябва да иска деца. Лъжата го прави лош, естествено. И да, чак пък толкова. За мен е егоистично да не обръща внимание на желанието й за деца и да я лиши от тази радост. В този случай и тя трябва да постъпи егоистично, като мисли за бъдещето си.

# 18
 • София
 • Мнения: 13 267
Репликирам маркираното.

# 19
 • Бургас
 • Мнения: 5 695
Постъпката му е отвратителна.
Ти трябва много хубаво да си помислиш можеш ли да останеш с него и да се откажеш от желанието си за дете или да се разведеш.
И както ти е писала милинка, поставяш въпроса ребром, сега.
Не го оставяй да те залъгва и омайва, че след още няколко години може да е готов, защото тогава вече може и да е прекалено късно за теб.

# 20
 • Мнения: 81
Не е готов да бъде баща, май и не иска въобще да създава живот - признава си го човека, за което евала, вместо да ти направи дете и да те остави сама да го отгледаш. ОБАЧЕ, след като ти искаш да имаш дете, развод е единственото, което може да промени нещата.
Ако ти се откажеш от детето заради него, ще предадеш себе си - ако той ти направи дете по нежелание, а за да е с теб - пак кофти...

# 21
 • Мнения: 534
Не е готов да бъде баща, май и не иска въобще да създава живот - признава си го човека, за което евала, вместо да ти направи дете и да те остави сама да го отгледаш. ОБАЧЕ, след като ти искаш да имаш дете, развод е единственото, което може да промени нещата.
Ако ти се откажеш от детето заради него, ще предадеш себе си - ако той ти направи дете по нежелание, а за да е с теб - пак кофти...

Да бе, какво си признава, евала за кое? Че я е лъгал 10 години и накрая просто му е писнало да го крънкат за дете и е решил веднъж за винаги да я накара да го остави на мира. Пълен страхливец и егоист.

# 22
 • София
 • Мнения: 1 941
Проблемът не е, че човекът не иска деца. Проблемът е, че ужасно грозно е излъгал авторката. След  такава лъжа наистина бих подала молба за развод.
Съветите за тайно зачеване за адски неуместни. Точно толкова зле, колкото и неговата лъжа. На 34 авторке не си престаряла, но трябва бързо да вземеш решение дали ще търсиш нов партньор, който има същите желания или ще притъпиш своето желание и ще останеш с този мъж. Но аз лично смятам, че когато някой желае нещо толкова силно и голямо в същността си (тоест не просто почивка на Карибите), притъпяването ще доведе до омраза към самата теб и човекът, който е причината за това.
Тоест, така или иначе бъдеще не виждам.

# 23
 • Мнения: 466
Ще пропусна тактично хранането на мъжа ти, така или иначе другите потребителки го направиха вече, но ...е важно да сте на една страница по този въпрос. Това е едно от най-важните и големи неща в живота на човек, с което не следва да се прави компромис. И е двустранно. Ти не трябва да се лишаваш от деца, за да си с даден човек, но имай предвид , че и той не трябва да прави компромис със себе си само, за да си щастлива ти. Не и за нещо толкова голямо. В този ред - мисля, че просто имате различни виждания и цели. Бих ти препоръчала да седнеш и да поговориш  с него. Обясни му, че това не е нещо, с което би направила компромис, питай го той как се чувства от този факт и ако видиш, че няма как да намерите баланса и нещо, което ще урежда и двамата - си отиди. Само че с едно на ум - не му вярвай за отлагане във времето.. О , и за бога - не зачевай тайно..това е ужасно!

# 24
 • Мнения: 191
Възможно ли е той да има някакъв здравословен проблем, за който не ти е казал ? Да не може да има деца и да е скрил това ? Сега да го маскира като нежелание.

# 25
 • волно калдъръмче
 • Мнения: 4 140
Този е или везни, или близнаци.

Аз допускам към момента, когато е обещавал за бебето, да си го е мислил сериозно, но после да се е разколебал. Абсолютно шубе! Как може дете да те уплаши до такава степен, не знам.

# 26
 • London
 • Мнения: 1 233
10 години сте заедно, а не сте се разбрали за нещо толкова фундаментално или пък човека те лъже 10 години и едва наскоро споделя, че не иска деца? При всички случаи, ако ти искаш на всяка цена е най-добре да му го кажеш и поставиш въпроса крайно - или ще си направим дете или нещата приключват. Той да си прецени, ако не склонява и тогава то направо му духай под опашката и да кукува в големия апартамент сам и да заживее с котки след време. Няма какво да допълня друго.

# 27
 • София
 • Мнения: 72
той ми каза, че не искал дете. че ми го бил казал тогава за да не се разстройвам,
Това е изключително непочтено, отвратително.
Ако приятелят ми ме излъже по този начин, бих го напуснала. На 33 съм и вече се замисляме за деца. Ако ме постави в такава ситуация като твоята, бих продължила без него, няма за кога да си губя времето.
Реши кое ти е по-важно.

# 28
 • София
 • Мнения: 10 016
Може, я! Мъжете заобичват децата постепенно, ден след ден след раждането, а не като нас, още "от корема". Чисто хормонално обусловено. Няма как да знае колко ще обича бебето преди то да се е появило, но пък го е адски страх как ще му се промени живота след забременяване и раждане. Страх го е дали ще се справи. 

# 29
 • волно калдъръмче
 • Мнения: 4 140
На мен ми мирише на психологически травми от детството.

Общи условия

Активация на акаунт