Съпругът ми не иска дете, а аз искам

• 29 885
  • 553
  •   1
Отговори
# 465
И какъв е смисълът да се ражда от човек, който не иска да си разбута ежедневието, заради дете? За мен е безумно някой да се кара насила да става родител. Детето не е вещ и според мен е много по-егоистично да създадеш човешко същество с ясното съзнание, че то е нежелано от някой от родителите, които ще го отглеждат, отколкото да заявиш, че не искаш дете. Миа, хвърлих поглед на другата ти тема.  Искаш ли и твоето дете да се чувства така с баща си, както ти с майка си?

# 466
  • София
Аз пък си мисля, че ако обича авторката и си направят дете, той ще го заобича, на фона на нулевите финансови проблеми. Ще имат възможност и за бавачка - демек ще си имат време са излизания докато бавачката гледа бебето. Много хора нямат тази възможност и изтрещяват между памперси, АМ/пюрета и плач, затворени в блока; Авторката и мъжа й имат възможност за по-чести хранения навън или за жена, която да им готви и/или да им чисти - демек няма да се карат за битовизмите от сорта на "той се връща от работа и започва да се мръщи защо тя цял ден гледала само бебето, а не е завъртяла една мусака и не е изчистила пода и кухнята и пералня не е пуснала". Както и да гледаме, голяма част от битовизмите идват от ниските доходи, което принуждава двойката, освен единия да изкарва пари, а другия основно да гледа бебето, да си вършат и домакинските задължения, но когато не успеят да се координират и за тези задължения - стават караници заради битовизми. При авторката тези проблеми не са на дневен ред и лесно може да ги избегне. Остава им да се наслаждават на живота си. Таткото ще преживее кисел период, покрай безсънните нощи на бебето, ама поне има пари да ходят по почивки и да релаксират качествено.

# 467
Нали е много паричен, както и авторката. Да му каже, че няма да има ангажименти по гледане на бебе, а ще наемат бавачка и може да склони. Гаранция, че това най-много го притеснява - че ще трябва да си разбута подреденото, лежерно ежедневие.
  Като нищо може да се окажеш абсолютно прав  Laughing
ТафТаф, има много истина във думите ти, но практиката показва че повечето мъже не знаят какво искат или не докато не им дойде до главата. Има много мъже които не са искали дете, но са го направили по невнимание, и в последствие си обожават децата. Друг пример е как повечето искат на всяка цена да е момченце, а като се роди момиченце се кълнат че няма нищо по прекрасно на този свят. Има и много мъже които УЖ много искат деца, и до последно се кълнат колко много ги искат и колко ги обичат, а на практика не ги поглеждат и не полагат никакви грижи за тях.

# 468
Хайде разбирам след такава лъжа за дете да останеш с него, ама да те накара да направиш аборт и да останеш с него е пълна глупост. След това нещо наистина ли си мислиш, че този човек някога ще иска дете или ако забременееш тайно ще го гледа? Ако искаш дете не трябва да е от този човек. И като не иска ми е чудно защо не си е направил възектомия. Сигурно, за да те заблуждава, че ще иска някога.

# 469
  • София
Хайде разбирам след такава лъжа за дете да останеш с него, ама да те накара да направиш аборт и да останеш с него е пълна глупост. След това нещо наистина ли си мислиш, че този човек някога ще иска дете или ако забременееш тайно ще го гледа? Ако искаш дете не трябва да е от този човек. И като не иска ми е чудно защо не си е направил възектомия. Сигурно, за да те заблуждава, че ще иска някога.

Съжалявам, че се намесвам, ама защо не си направи труда да прочетеш обясненията на авторката защо е направила аборта?

# 470
  • София
Къде прочете той да я е карал да прави аборт? Тя го е направила по собствено желание, от съображения за сигурност към детето. И аз на нейно място не бих се навила да родя с такъв живот по време и след забременяването - опасно си е за детето. И спрете с тая вазектомия. Ти moonday като приключиш с детераждането /ако още не си/ ще отидеш ли да ти окълцат тръбите, щото няма да ги ползваш по предназначение вече?

# 471
Чета и си мисля, възможен ли е и друг сценарий: Героят да не се чувства сигурен в авторката на база наркотичното й минало? Тя споменава системна употреба на екстази и кокаин, заради която е направила аборт, а не толкова заради неговото нежелание на онзи етап. Пък той бивш спортист, трезвеник, а това са си сериозни наркотици, не е като да пафнеш малко джойнт 2 пъти в годината...Например, възможно е той да си я обича и да иска да е с нея на този етап, но да няма доверие в нея като партньор, с който могат да отглеждат заедно деца. Защото аргументите му звучат прекалено абстрактно и може би не иска да каже нещо по-конкретно, за да не я засегне, нарани...Може и да греша, разбира се, просто това ми хрумна.

# 472
  • София
Ми не беше лошо да прочетеш преди това темата, ама карай, важното е нещо да се пише.

# 473
Всъщност я четох, но карай - може пък четенето с разбиране да ми куца напоследък.

# 474
  • София
Чета и си мисля, възможен ли е и друг сценарий: Героят да не се чувства сигурен в авторката на база наркотичното й минало? Тя споменава системна употреба на екстази и кокаин, заради която е направила аборт, а не толкова заради неговото нежелание на онзи етап. Пък той бивш спортист, трезвеник, а това са си сериозни наркотици, не е като да пафнеш малко джойнт 2 пъти в годината...Например, възможно е той да си я обича и да иска да е с нея на този етап, но да няма доверие в нея като партньор, с който могат да отглеждат заедно деца. Защото аргументите му звучат прекалено абстрактно и може би не иска да каже нещо по-конкретно, за да не я засегне, нарани...Може и да греша, разбира се, просто това ми хрумна.
Ако този мъж не беше сирурен заради миналото й, никога нямаше да се ожени за нея. Можеше да си стои в положение "гадженца", но нямаше да се ожени и да стои десета година до нея.
Ако беше вникнала в темата нямаше да задаваш такива въпроси.

# 475
ОК, начукайте ми сега дружно канчето, че не внимавам в час. Изказах нещо, което ми се върти в главата като съмнение, четейки темата и изрично подчертах, че допускам, че може да греша.

# 476
  • София
ОК, начукайте ми сега дружно канчето, че не внимавам в час. Изказах нещо, което ми се върти в главата като съмнение, четейки темата и изрично подчертах, че допускам, че може да греша.
Никой не ти начуква канчето. Изказваш мнение, за нещо ставало инцидентно и станало преди 10 години, ние нашето по твоите съчинея. Нормално, форум е все пак.

# 477
Системна употреба няма, пише си го.

# 478
Доста ми е неприятна идеята, че мъжете не знаят какво искат, и аз, като по-умна, трябва да ги насоча към личните си желания. Все пак, връзката ми се очаква да е със зрял човек, не с пикльо, който има нужда от втора майка и една кофа нравоучения.

# 479
И какъв е смисълът да се ражда от човек, който не иска да си разбута ежедневието, заради дете? За мен е безумно някой да се кара насила да става родител. Детето не е вещ и според мен е много по-егоистично да създадеш човешко същество с ясното съзнание, че то е нежелано от някой от родителите, които ще го отглеждат, отколкото да заявиш, че не искаш дете. Миа, хвърлих поглед на другата ти тема.  Искаш ли и твоето дете да се чувства така с баща си, както ти с майка си?

Съгласна съм-  имам възможност-да, но не бих взела бавачка на дедето ни- аз го искам за да си го гледам, да прекарвам време с него, да играем заедно, да го водя на разни места. Бих го записала на всякакви игри, курсове, спорт, школи и почасови забавачки- но това е за да му е приятно и социално на него. Жена, която почиства и жена която идва да глади имам и сега и пак бих имала- може би дори такава да готви и т.н. за да си освободя ежедневието- но бавачка не искам.

Що за глупости- никой не ме е КАРАЛ да правя аборт- аз сама реших. Как ще ме кара някой? Това си беше мое решение на 100% и пак така бих постъпила ако се върна назад- тогава просто беше кофти период и дравето ми беше не на ниво- описала съм го вече. Не бях за дете на 25-26години...

Общи условия

Активация на акаунт