Съпругът ми не иска дете, а аз искам

• 29 661
  • 553
  •   1
Отговори
# 135
Гаранция, че този мъж на около 40 ще е баща. Но не с авторката... И не защото изведнъж е заобичал бебета. Той копира - живот, среда, работа, хобита дори... Въпрос на време е да копира и картинката "ние сме супер семейство - аз, 25 годишната ми млада и красива съпруга и безценното ни гениално отроче."

# 136
И не само бягай ами и не пипай наркотици.. Казва ти го човек, който е наясно с наркотиците. Много мениджъри познавам, нито един не е наркоман. Обаче познавам и наркомани, които станаха родители, ми нито един не е родител.

# 137
  • Варна
Прочетох темата още като я пусна и в началото ми стана много жал. Все още ми е, де.Но после прочетох пак и последващите мнения и някак ми звучиш много хладнокръвно. Което не че е проблем. Просто има нещо, което ме смущава в историята ви. Затова са и горните ми 2 реда. Не се заяждам, просто не мога да си представя как хладно хладно представяш ситуацията, как въпреки всичко го описваш с положителни качества, как някак не си разстроена.
И аз така. А това с наркотиците ме уби. Значи той не пипнал през цялото време, а ти си се друсала като за световно?  Е не мога да си го представя, честно. А към кокаин не се ли привикваше лесно и отвикваше трудно, че не съм много наясно?

# 138
Възможно ли е да не иска деца, защото го е страх, че си склонна да взимаш наркотици? В смисъл да не се страхува, че детето би имало проблем, макар че ако сега наистина не взимаш нищо от години... не би трябвало.

Аз не бих искала дете от мъж, който е взимал наркотици, но аз съм на по-голяма възраст, сега се гледа по-леко май на тия неща.?

# 139
Дори и да се съгласи да имат деца, представете си какъв баща ще е с това отношение към децата като предмети. Така че този лъжец може и да е прав, че не иска деца, няма този капацитет. То животът ако се върти само върху работи и печели...

# 140
Възможно ли е да не иска деца, защото го е страх, че си склонна да взимаш наркотици? В смисъл да не се страхува, че детето би имало проблем,
Скрит текст:
макар че ако сега наистина не взимаш нищо от години... не би трябвало.

Аз не бих искала дете от мъж, който е взимал наркотици, но аз съм на по-голяма възраст, сега се гледа по-леко май на тия неща.?
Така, както е описан мъжа в темата, това е последното, което го вълнува.
Аз поне, "видях" един егоцетрик, вторачен основно в себе си, в своите проекти, в своите пари, в своя живот.Той е от хората, които искат всичко, сега, тук, веднага и по възможност, бързо.Не го вълнуват другите, не го вълнуват жените (стига да са му удобни и в негова полза, ги използва на МАХ), не го вълнуват деца, не го вълнуват чисто човешките чувства, вълнения, той се интересува само и единствено от себе си.
Ако някой психолог се разрови по-дълбоко в душата му, най-вероятно ще го определи като социопат.Който не е опасен за никого, просто използва света за свое удобство и кеф, без грам да се интересува какво причинява, би причинил с действията си.
И ако беше попаднал на същата такава дебелокожа и непукистка жена, щяха да си живеят в мир и сговор, докато са живи.Проблемът му е (за жена му, той проблем няма), че се е обвързал с чувствителна и социална личност.
Той не иска деца, защото ще объркат перфектния му план за живота, който си е предначертал.
А пророкуването ми, че след 10-15 години ще е част от картинката
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSUVk2Pe01a … sk0oBfQQN0WNpQkB6
е, защото, както писах, той копира.И след като колеги, бизнес партньори, са обзаведени с деца, той ще иска да се впише в картинката.Подобни хора обаче, се обграждат с красиви хора, предмети, вещи....Дори авторката да е неземно красива, на 45 вече няма да се вписва в "картината" му.Затова и предполагам, дори съм сигурна, че ще намери някой млада и глупава, която да му роди един наследник, и същевременно да може лесно да манипулира както си иска.
Но дори и баща, той пак няма да е баща.Няма да гледа детето, няма да страда за него, няма да му даде и грам бащина обич....за него детето е част от имиджа му.Или жена му няма да работи и ще й бъде вменена ролята на гледачка, бавачка, гувернантка, чистачка и т.н., или ще наеме (престижно е в средата му, най-вероятно и останалате така правят) персонал да му отгледат детето.
Напълно е възможно да не съм права, естествено.Но, предвид факта, че досега не съм грешала, силно се съмнявам да съм сгрешила сега за първи път.

# 141
Ми аз мисля, че Господ е събирач и са се намерили. Авторката ме загуби за каузата с аборта и наркотиците, аз също  не бих искала да ми роди дете. Да, на мъжът сигурно му е удобно да изкарва пари и да живее при нея за момента, а след време ще си намери подходяща за майка. Но и авторката, уж разумен човек, а такива простотии са натворили, че и сега се чуди и пише съвсем спокойно по въпроса. Ми не знам. Както казах- свят шарен, някои хора просто не ги разбирам и явно няма да успея. Всеки си живее с решенията, лесни, трудни, каквито такива. За мен и двамата са с други приоритети, а децата са абстракция.

# 142
Мисля, че преекспонирахте много темата с наркотиците. Доколкото аз разбрах, е взимала инцидентно през студентските си години. На много хора се е случвало, за щастие повечето се осъзнават и не продължават.

# 143
Не съм се друсала, не пия, не пуша, но много други го правят редовно. Важното в случая за мен е, че на авторката изглежда й е дошъл умът в главата и звучи израснала като личност. Докато мъжът й е израснал само финансово и кариерно, личностно на йота не е мръднал. Има такива хора, нямат акъла да се развият, а копират. Нито мозък влагат, нито емоция - просто отбелязват тикчета - това е отметнато, това е отметнато, това е отметнато. Франсоаз хубаво ги описва.
Между другото, смятам, че тези хора имат отклонения някакви, не бих им поверила грижа за нищо, камо ли живо същество.

# 144
Подводните камъни при свръх амбициозните мъже са именно в това, че в един момент гледат само своя интерес и своите цели, а 'половинката' (която си е мислела, че е 'половинка'), всъщност е единствено удобна 'притурка' за тях.

Мъжът е на 32 години, във вихъра на кариерата и печеленето на пари - това сега е неговият приоритет. Иска си и спокойствието, забавленията и грам не му дреме за съпругата му и нейните желания. Ужасно е, че я възприема като наивно дете - 'за да не я разстрои' - лъже най-нагло за фундаментални неща.

При мъжете също има бащински инстинкт. Той просто не вижда своята съпруга като майка на децата му. Дали защото е вземала такива субстанции, дали защото я приема за 'удобна', 'купонджийка', дали защото е още млад - не зная. Това за 'пренаселването на планетата' като причина за нежеланието за деца е директна обида към интелекта на съпругата му.

Помисли и в друга плоскост - дали той те е ползвал за трамплин? Дали той щеше да е това, което е - ако теб те нямаше?

Помисли и в друго направление - ако (не дай си Боже) се разболееш по-сериозно, този човек би ли бил до теб или само ще си гони неговите приоритети (кариера, пари, забавления) и ти ще си отново на заден план?

След като толкова нагло може да те гледа в очите и да те лъже за толкова важни неща, да ти губи времето - не можеш да разчиташ на него за абсолютно нищо.

Има и друг момент при дългогодишните връзки - мъжът (след като е направил пари) осъзнава в един момент, че му се живее, иска да опита и с други жени и т.н. Не казвам, че вашият случай е такъв, а че принципно го има този момент.

Поговори си много внимателно с него и го гледай директно в очите и анализирай и най-дребната реакция от негова страна. Поиграй си и ти с него: питай го дали наистина не иска да иска деца и какви са истинските причини за това. Защо тогава не си направи вазектомия - ако е толкова убеден? По някакъв начин го провокирай по-сериозно, за да видиш неговата реакция. Може и да няма смисъл от цялото това упражнение, но поне няма да е поредният разговор, който сте водили.

И не си губи много времето с него. Това е един егоист.

# 145
Постовете на Франсоаз и последният пост доста точно описват картината.
Наистина, щом не желае деца, защо не си направи вазектомия? Така проблемът с контрацепцията се решава веднъж завинаги.

# 146
Скрит текст:
А след аборта  посрещна ли те с чаша вино?
Или бяхте на бело и не можеше.

Прочетох темата още като я пусна и в началото ми стана много жал. Все още ми е, де.Но после прочетох пак и последващите мнения и някак ми звучиш много хладнокръвно. Което не че е проблем. Просто има нещо, което ме смущава в историята ви. Затова са и горните ми 2 реда. Не се заяждам, просто не мога да си представя как хладно хладно представяш ситуацията, как въпреки всичко го описваш с положителни качества, как някак не си разстроена. Нали осъзнаваш какво се е случило?

Как се чувстваш би ли обяснила? 

Да, обяснявам- аз го обичам и времето прекарано с него винаги е страхотно. Затрупва ме с внимание, мил и грижовен е- за това казах, че освен тази лъжа и различните ни мнения за това дали да имаме бебе, ние всъщност се разбираме. Точно това е трудното- ако бях в нещастен брак да съм си тръгнала веднага! На момента! Нито ме е страх от самотата, нито съм зависима от него по какъвто и да е начин. Тръгвала съм и преди от дълги връзки- не ме страх от промяната. Проблемът е, че го обичам и ми е хубаво с него- за това е трудно да го оставя заради идеята да имам дете. Вероятно ще го направя, защото както писах вече- накрая ще го намразя и ще му го натяквам- никой няма да е щастлив в такива отношения- така че просто няма смисъл.
Относно разстроена- да, разстроена съм, но аз по натура не показвам толкова чувствата си- такъв човек съм- може би си е проличало и тук....

# 147
  • ЯМБОЛ
                      Успешен бизнесмен,а е разчитал на подарък апартамент от тъстовете...странно!Управлява 400 души-свикнал да командва и да става това,което той нареди.В главата му са само пари и удоволствия през уикенда и отпуска.Предполагам,че е с тяснопрофилирана специалност,само това го интересува.Книги чете ли,филми гледа ли,театър???В моите очи е един човек,машина за пари,без сърце и емоции.А колкото до развличенията,които предлага,те са по-скоро за него самия,отколкото за съпругата!Нарцис е диагноза!!!

# 148
Е стига, някои потребители я изкарахте закоравяла наркоманка, която няма право да има деца никога. Ако е истина това, което казва- че е залитнала само тогава и не е пипала наркотици след това не виждам да е проблем. Имам много познати, които си изкараха студентските години като луд купон с много алкохол и др., а сега имат страхотни семейства с деца. Някои хора пробват субстанции, но просто не ги влече, други още от първа проба се закачат. Не мисля, че това е проблема при мъжа й- както казахте- егоист, който си е планувал всичко стъпка по стъпка и в тези планове дете не влиза.

# 149
Иска ми се да му кажеш, че васектомията е вашето решение, че си решила че максимално искаш да се изкефиш на живота без никакви задръжки и да му гледаш физиономийката и реакциите.
Този мъж ще има дете, но от друга жена. Това бягане, лъжи и направо подигравка с теб никак не ми харесват.

Общи условия

Активация на акаунт