Съпругът ми не иска дете, а аз искам

• 29 664
  • 553
  •   1
Отговори
# 120
Е, значи отговорът на дилемата ти си го знаеш.
А и го познаваш и него. Няма да се промени.
Казваш, че искаш да се разделяте и това.

# 121
Въпросът е да не е лайно с хората, които увлича със себе си и твърди, че обича. Ако не е честен с тях, тогава вече става гнусно.
Именно, и аз това казвам.
Нямам проблем с хора, които не искат да имат деца. Ама действително да не искат. Независимо от причината, дали осъзнат отказ или детински гевезелък - човек трябва да може да каже 'не искам деца'. Или поне че не ги иска от нея.
Обаче с такива, които лъжат или не са сигурни дали няма да им капне по-добра партия утре и затова отлагат с настоящия -  тях вече не ги трая.

ММ искаше деца - не се е дърпал, но ме остави сама в отглеждането им.
Това мен лично ме тревожи и бих прекратила връзка с такива индикации, няма да раждам.

# 122
Не мисля, че това е от компромисите във връзка, с които човек трябва да се примирява, ако иска обратното. Ако се примириш и отстъпиш, няма ли да трупаш вътрешно напрежение, което ще рефлектира върху цялостните ви отношения и ако след време все пак се разделите, а той вземе, че проима дете от следващата си половинка?
Бих говорила директно и с желание са конкретна яснота със срок, а не разтегливи понятия като "ще видим по-нататък", "догодина", "скоро".

# 123
Извинявай, мила, но явно си глупава. Ако искаш дете, вземи се ръце, колкото и да разсъждаваш не е такъв, еди какъв е, лъжите са си лъжи.

# 124
Скрит текст:
Не мисля, че това е от компромисите във връзка, с които човек трябва да се примирява, ако иска обратното. Ако се примириш и отстъпиш, няма ли да трупаш вътрешно напрежение, което ще рефлектира върху цялостните ви отношения и ако след време все пак се разделите, а той вземе, че проима дете от следващата си половинка?
Бих говорила директно и с желание са конкретна яснота със срок, а не разтегливи понятия като "ще видим по-нататък", "догодина", "скоро".
Той вече я е подвел с подобни отсрочки.
Тук или незабавно след разговора, дете, или всеки по пътя си. Колкото и добро партньорство да е тази връзка, вече има фундаментално разминаване. А авторката няма време да чака точно този лъжец, който се гаври с един от най- важните приоритети , родителството.
Авторке, много ми е мъчно за теб, звучиш като свестен и отговорен човек . Много , ама много добре прецени нещата. Представям си колко ще ти е трудно , като с този имате цял съзнателен живот заедно . Тази лъжа , неговата , това подвеждане, е не само коварно. То е непростимо.

# 125
А каква полза да се изяви в ролята на  спермодарител и дотам? Отговорен и всеотдаен баща не се става с нагласата "много сме си добре без деца".

# 126
Не съм чела коментарите, но много се ядосах на мъжа ти. Много е подло да те размотава така. Трябва да вземеш решение. Аз на твое място щях да му заявя, че дете ще имам със или без него и да му видя реакцията. Наистина нямаш много време да го мислиш и ако се стигне до раздяла, не трябва да съжаляваш за такъв човек. Може да съжаляваш само за изгубеното време с него.Нямам против това, че има хора, които не искат деца, даже донякъде ги разбирам, но е трябвало да бъде честен с теб още в началото, още повече, че много добре е знаел,че ти искаш.

# 127
  • София
За полза ако говорим- каква ще ѝ е ползата, ако остане бездетна, след като за нея детето е приоритет?
И след като има пълната възможност да си го отгледа сама.

Жената няма нужда от убеждаване, че той е постъпил отвратително, мамейки я.
Въпросът е, какво да направи на практика, за да не изтърве последния влак?

# 128
Какво им става на тия мъже бе? Чета коментари и на други потребителки имали сходна на моята ситуация ("искам деца", "ама не искам деца", "ама не сега, като оправим жилището", "ама не сега, като ме повишат"). И така поредната изритана и зарязана заради по-млада, която веднага забременява... а жертвата остава с тежки психически травми и усещането, че никой мъж няма да я вземе понеже е прехвърлила 30. Авторке, събирай си багажа и бягай докато още можеш да имаш деца. Не чакай още 10 години изведнъж да се събудиш на 45 и да се чудиш къде ти е отишъл живота. Ако децата не са толкова важни за теб, то остани с този човек, ала факта че пускаш тема тук говори точно обратното.

Последна редакция: ср, 13 фев 2019, 00:46 от LadyNina

# 129
Наистина, той може и да поиска деца внезапно. Но няма да са от нея.

# 130

Наистина, той може и да поиска деца внезапно. Но няма да са от нея.
[/quote]

Това е най-гнусното, а за нея вече може да е късно.

П.С. Когато с бившия ми се разделяхме ми каза нещо, което ме разби на парчета... беше от сорта на "Изгубих си времето с теб". Бясно му отвърнах:"Ами моето време бе нещастник?!" Ама ето, че както става в живота той за нула време се ожени, може би вече е татко, а аз още ближа рани... само дето не съм на 40. Все още имам време.

# 131
За мен самият факт, че си е позволил да излъже по такъв начин е достатъчна причина да прекратя отношения с него. Нито ще преговарям, нито ще моля за дете. За мен това не е добър човек, а аз не мога да си представя да бъда с човек, който не е добър.

Та нали трябва да се гордея с него, нали трябва нещо вътре в мен да го харесва, да се съгласява с него?
Авторке, щом пускаш тази тема, значи нещо в теб не е съгласно с този мъж, явно виждаш нещо нередно... слушай го този вътрешен глас, няма да сгрешиш.

Страхът от самотата не е добър съветник.

# 132
  • София
Скрит текст:
А след аборта  посрещна ли те с чаша вино?
Или бяхте на бело и не можеше.

Прочетох темата още като я пусна и в началото ми стана много жал. Все още ми е, де.Но после прочетох пак и последващите мнения и някак ми звучиш много хладнокръвно. Което не че е проблем. Просто има нещо, което ме смущава в историята ви. Затова са и горните ми 2 реда. Не се заяждам, просто не мога да си представя как хладно хладно представяш ситуацията, как въпреки всичко го описваш с положителни качества, как някак не си разстроена. Нали осъзнаваш какво се е случило?

Как се чувстваш би ли обяснила? 

# 133
Изчетох цялата тема и всичко е казано.

Авторке, знаеш, че единственото правилно решение е да го изгориш. Ще можеш ли?

Мислила ли си за осиновяване или изкуствено осеменяване? В тези случаи ще си сама.

# 134

Общи условия

Активация на акаунт