Съпругът ми не иска дете, а аз искам

• 29 646
  • 553
  •   1
Отговори
# 195
Ако с 300 зора,скандали и нерви благовори да ти стане донор, щастлива ли ще си ?
Виж, това е по-важният въпрос.
Онова с вазектомията е по-скоро тест дали не те будалка отново (което е почти сигурно).

# 196
О, вие вече сте минали стъпкат с разговорите, и я правите редовно от 6 месеца...
Остава ти само вариант с ултиматуми.
До една седмица (или когато се очаква да ти закъснее там цикълът) съм бременна или ти си събираш багажа в същия срок.
Щом не искаш дете - утре отиваме, правиш вазектомия или си събираш багажа в същия срок.

Третият вариант е да му кажеш да си събира багажа още тази вечер и още сега да говориш с адвокат за развод.

Не виждам какво се тормозиш. Той 6 месеца плътно ежедневно те баламосва.

# 197
Да, това беше глупаво.
И още по-глупаво е да забременяваш от някого насила.

# 198
О, вие вече сте минали стъпкат с разговорите, и я правите редовно от 6 месеца...
Остава ти само вариант с ултиматуми.
До една седмица (или когато се очаква да ти закъснее там цикълът) съм бременна или ти си събираш багажа в същия срок.
Щом не искаш дете - утре отиваме, правиш вазектомия или си събираш багажа в същия срок.

Третият вариант е да му кажеш да си събира багажа още тази вечер и още сега да говориш с адвокат за развод.

Не виждам какво се тормозиш. Той 6 месеца плътно ежедневно те баламосва.

Ох, възхищавам се на такива жени, които така си отстояват позицията тряс-прас кратко и ясно Sad за това ме баламосва толково време- аз не съм такава, не съм по ултиматумите- унизително ми е , не искам и да го моля за дете?! Ужасно ми се струва, унижение...Но трябва да променя това у мен! Трябва да съм по-твърда, знам го! Ще опитам - ще видя довечера как ще деяствам- дали с вазектомията, дали че уж съм бременна, дали директно- имаш 1 месец и това е! Иска ми се да бях по-решителна...цял живот съм така

# 199
Добре, ти как си представяш да принудиш човек, който не желае, да бъде баща? Дори и да се навие да дари сперма в името на удобството си?

Ако го лъготиш, че си бременна, слизаш много ниско. Все някога ще се изтървеш, че е било лъжа - и негативите ще са само за теб.

# 200
Не е необходимо да го лъже никак. Само казва, че има закъснение, няма да му размахва фалшив положителен тест все пак.

# 201
а това не е лъжа?!?

# 202
Не, това е само евентуално че може да има нещо. Все пак човекът някаква реакция ще има. Не ви ли е закъснявало, без да сте бременни??

# 203
Но е лъжа.
Та те като млади щом ще се лъжат, какво остава след 20 години брак.     

# 204
Това с тряс-прас, кратко и ясно е лесно ама само от клавиатурата. В живият живот да го направиш трябва да си изчерпал всякакви възможности и да ти е писнало ама много да ти е писнало, до състояние в което ти е безразлично какво точно ще се случи.
Аз съм човек, който не обича игрички, драми и постановки. Харесвам ясните и коректни отношения. Имането/нямането на дете е нещо изключително важно в живота на едно семействои е решение в което няма място за лъжи и манипулации. Ако единият е категоричен в избора си да няма дете, а за другият е важно да има - краят на тази връзка е неизбежен. За мен това с вазектомията е абсолютно неадекватна провокация. Точно толкова абсурдна колкото и лъжата. По-добрият вариант ( за мен ) е авторката да си даде време в което да обмисли и да свикне с идеята за евентуален нразвод и да заяви на съпругът или - или. Тя не може да направи компромис с живота си, ако и той не може - бракът им е приключил. Ще е кофти момент, но поне ще има шанс, докато седейки с него и надявайки се на промяна шансовете малко по малко изчезват.

# 205
  • Варна
По-добрият вариант ( за мен ) е авторката да си даде време в което да обмисли и да свикне с идеята за евентуален нразвод и да заяви на съпругът или - или. Тя не може да направи компромис с живота си, ако и той не може - бракът им е приключил. Ще е кофти момент, но поне ще има шанс, докато седейки с него и надявайки се на промяна шансовете малко по малко изчезват.
Съгласна съм, с допълнението, че авторката би трябвало да е наясно може ли да направи компромис или не, достатъчно време е имала да го обмисли. От септември досега казва, че постоянно водят такива разговори и той е непреклонен, е, тя за това време никакви изводи и решения ли не е направила за себе си?

# 206
Не виждам смисъл от номерца.
Казваш голата истина: "Изморих се от обещания, уклончивост, измъкване на теме "бебе". Това ме натъжава, подтиска, прави ме неспокойна и объркана, дистанцира ме от теб. Искам да изясня за себе си този момент между двама ни. Не желая да живея в изтласкване и замитане на желанията си. За мен е важно да имаме дете, защото .... Виждаш ли перспектива в двойката ни, а наличието на желано дете? Кога?"

Трябва да заявяваш конкретни желания и да задаваш конкретни въпроси, които не оставят място за витиевати отговори. Ако му стиска и има топки, ще си каже директно – "Не искам никога деца, защото ще ми пречат на начина на живот, на кариерата, егоист съм, харесвам си такъв живота".

Само искрен негов отговор може да даде избор и на теб да вземеш конкретно решение за себе си, за вас.

Успех и бъди по-смела в изразяването на желанията си, иначе самичка се пържиш в собствен сос. А няма смисъл. Simple Smile

# 207
Идеята с вазектомията ми допада. И въпроса не е, че ако той е съгласен да се подложи на това тя пак ще е без дете. Отказа му от процедурата ще й се отрази като удар с тиган по главата и според мен ще събере смелост да тропне с крак и да го разкара.

# 208
Но е лъжа.
Та те като млади щом ще се лъжат, какво остава след 20 години брак.     
Че той я лъже от 10 години.....

# 209
е хайде -10 години.
на 20 човек не примира да има деца.

Общи условия

Активация на акаунт