Съпругът ми не иска дете, а аз искам

• 29 653
  • 553
  •   1
Отговори
# 210
Но е лъжа.
Та те като млади щом ще се лъжат, какво остава след 20 години брак.     
Какви млади, от 10 години са заедно и са минали 30. Млади, ама ако са заедно от месец и/или на 25.

# 211
е хайде -10 години.
на 20 човек не примира да има деца.
Той и сега не умира от желание да става татко...но това не му е пречило допреди няколко месеца все така да я лъготи, че все някога ще имат....

# 212
Ако на мен ми поднесат такова нещо след десет години ще се почувствам адски предадена.Ще се чувствам отвратена и погнусена от постъпката и лъжата му.Не може човек който уж те обича да те лъже за такова нещо,след като знае на какво мнение си по въпроса.Не бих имала вече същите чувства никога ама никога.Не бих продължила.Но аз по принцип съм много рязка и ще приключа веднага.

# 213
  • София
Явно ЕГН-то си казва думата, но честно казано не бих намерила сили да се разправям за вазектомия, закъснение на цикъл, популацията на планетата и пр.
Обичам ясните неща и въпросът ми би бил - Искаш ли дете от мен: Yes, No, Cancel? Отговорът решава и бъдещето на брака, имаш Х дни да решиш. Ако отговорът е положителен, започваме веднага. Ако е отрицателен - имаш на разположение месец, в който да си намериш квартира.
За мен липсата на решителност не е оправдание за щраусово поведение, още повече, когато всичко се пише на сметката на жената.

# 214
Изчетох цялата тема - в началото ми хареса това с вазектомията, но после се замислих как този мъж години наред живее с Миа, познава я много добре и си  я е манипулирал именно защото знае, че тя е колеблива, не застава твърдо на позицията си. Та и затова, когато най-накрая ѝ е казал как я е заблуждавал, тя не е избухнала, не го е изгонила, както би направила някоя друга на нейно място.
Миа, животът ти показва, че трябва да бъдеш по-твърда, да го направиш заради самата теб. Мисля, че ако поставиш нещата ребром - или бебе, или развод, ще имаш повече полза. Ако наистина държи на теб - ще остане и ще имате бебе, дали ще е добър баща не се знае - някои мъже се променят много с бебето - към хубаво дори. Smile
Ако настоява на статуквото - не губиш повече от това, което вече си загубила. Но трябва да си решителна.

# 215
  • Бургас
И аз лично не виждам смисъл в повече тестове. А и вазектомията е обратима интервенция, макар и не на 100%.
Авторката досега се е самозаблуждавала, че той ще се промени, водила е поредица от разговори, всичко без успех - следващият момент е реални действия, не тестове.

# 216
  • Варна
Абсолютно съм съгласна с Милинка. Отдавна е дошъл моментът да се сложат картите на масата, не знам как се трае толкова време в недомлъвки. И аз не съм от най-решителните, ама точно за такова кардинално важно нещо бих искала категоричен и ясен отговор и ако е "не" или "не знам" - багажа и кой откъде е.

# 217
Гал, ако хора на по 30 ти се струват старци, какво да кажем ние лелките?

Красимира, четеш ама не баш. Авторката пише, чеу в началото са се разбрали че не искат деца. После тя е размислила. Така че съвсем не говорим за десет години лъжи.

Ето това е лъжа
Цитат
Той казваше тогава много конкретно- "ще си направим бебенце през септември като вече сме се пренесли и тогава ще ме повишът в работата и ще е точния момент".

# 218
  • ЯМБОЛ
      Друг е въпросът-дали тя е готова на радикална промяна-РАЗВОД?Първо със себе си да се разбере и тогава всичко останало.

# 219
Не знам какво точно иска мъжа ти, но разбирам, че ти не искаш да се разделиш с него. Ние не можем да ти помогнем. Ти трябва да вземеш решение и да живееш с последствията.

Последна редакция: ср, 13 фев 2019, 16:59 от Monza

# 220
Аз не бих се занимавала с ултиматуми.
Въпроса е авторката иска ли този мъж до себе си да продължава да я манипулира и лъже или не го иска вече.

Казвай му решението си и .... бай бай.

Не мога да си представя, че мъжа ще се навие на секс за бебе след ултиматум. Умът ми не го побира.

# 221
Гал, ако хора на по 30 ти се струват старци, какво да кажем ние лелките?
Не съм казала старци. Аз съм на 32. Това е зряла възраст, когато вече трябва да си напълно наясно кой си, какъв си и какви хора искаш около себе си. 10 години е 1/3 от възрастта и на двамата. За каквото са имали да узряват - узрели са. Изчакали са си чакането. Двойките узряват за искане на дете, не за отказ от него. За мен лично  няма никакъв, ама никакъв смисъл дори да поставям въпроса, защото отговор вече съм получила. Още днес звъня за подготовка на развода, на онзи давам срок максимум 3 дни да се изнесе. Хотели бол, той изкарва пари - нито ще спи по кашони под мостове, нито ще умре гладен.

# 222
Ама разбира се че трябват кардинални действия.

# 223
Е дега е моментът да си твърда. Хайде де. Да те лъжат, баламосват, да ти се подиграват? Това ли заслужаваш. Това не е за прошка дори. Погледни се в огледалото и се запитай!
Когато (пожелавам ти го от сърце) станеш майка, ще се чудиш как някакъв мъж е можело да те лиши от това чудо на живота!
Като не можеш да го кажеш, напиши му го! После просто отстоявай позиция.

# 224
  • София
Животът ти е прекрасен, мъжът ти те обича. Купони, бело, яко спрело.
Кажи му да си направи вазектомия и го зарежи.
Наистина ли някой се хваща на смешката с пренаселеността. На него за жена му не му дреме и я лъже, пък се загрижил за планетата. Айде плс.

Общи условия

Активация на акаунт