Съпругът ми не иска дете, а аз искам

• 29 601
  • 553
  •   1
Отговори
# 315
Добре де, какво толкова има да се чуди ? Каквото сега, такова и след два месеца ! Що му се връзваш ?

Скрит текст:
За протокола, моят бивш уж искаше. Понеже знаех, че има две други деца, директно го попитах, понеже иначе колкото и да бях влюбена, рано или късно щях да си тръгна (на 29 имах време...) ! Искал. Като забременях, си показа другото лице ( и той Близнак) - и дума не можеше да става да раждам. Бях си направила сметката -правех аборт и се махах оттам. И една седмица преди датата за аборт - рев, сълзи, драматургии. Да го оставим. И аз рев, щастлива, ще го кръстим на него. Даже знаех, че ще бъде момче със сини очи, ако искате вярвайте, това излезе.
Ми, сама го отгледах това дете. Само по улиците, сама по градинките гледах другите семейства и плачех, сама свалях температури и треперех нощем, че няма кой да ни заведе до болницата, ако се наложи. Той беше по дискотеки, дърт мъж, непрокопсаник. Ако не бях толкова глупава и си бях опекла работите, нямаше да бъда толкова време зависима от него, че и физическо насилие имаше. А аз още стажантка. Баби нямах, нищо нямах, чужбина. Ти поне не си зависима. Но си помисли, щом сега му е такова отношението, дали наистина няма да отгледаш сама евентуалното ви дете ? Достатъчно е да не участва емоционално, дори да не хойка по дискотеки.

Последна редакция: ср, 13 фев 2019, 22:56 от Roxelane1

# 316
Мия, вие като типична двойка без деца, явно смятате, че решавате да правите опити и хоп - бебето ще стане веднага. Всъщност бебетата невинаги стават от раз, дори понякога отнемат доста повече време. В този смисъл, тези отсрочки ми се струват глупави. Мъжът ти сега не е готов, но до 1ви април някак като с магическа пръчка ще стане готов, така ли излиза? Нормалното е просто да решите да не се пазите, а то ще си стане когато е писано. Щом той продължава с отсрочките, ми се струва че след 2 месеца пак ще си разочарована, защото по-готов няма да стане. Няма човек на земята, който да е готов за дете, преди да е разбрал какво всъщност е родителството. Затова, пък, има 9 месеца, в които и двамата партньори да се подготвят психически(подчертавам и двамата, защото някои мъже си мислят, че ние по презумпция сме готови), но като цяло, чак след раждането нещата лека полека си идват на мястото. Малко несериозно ми се вижда поведението на мъжа ти, но вероятно е доста уплашен от отговорността, която ще се наложи да поеме.

Скрит текст:
П.П. Аз нали пиша предимно в темите за забременяване и бременност, та нека си кажа - да, наистина започни да пиеш фолиева киселина. Тя е добре да се пие поне 2-3 месеца преди забременяване. Също не е лошо да си направиш изследване на яйчниковия резерв. Много жени подценяват изследването, а всъщност изобщо не е скъпо, а в същото време дава полезна информация. Репродуктивните специалисти го препоръчват, защото фертилността на жената започва да намалява след 30г, а след 35 - нещата могат драстично да се влошат.

# 317
А бъдещият татко наясно ли е какво се очаква от него в тази му роля?

# 318
Спри секса до 1-ви април. Това заслужава за лъжата!
Кажи му, че искаш да изчакате до тогава и страстно да се отдадете на опитите Grinning

# 319
Добре де, толкова ли е сложно да се пробие един презерватив с игла още докато е в опаковката и готово - бебето е почти сигурно.
А иначе мисля, че темата е доста сериозна и не мисля че е пързалка. Ако девойката е тази от аватара си, да ми пише след два месеца - ще направим нещо по въпроса.

# 320
Ако девойката е тази от аватара си, да ми пише след два месеца - ще направим нещо по въпроса.
Трай коньо за зелена трева.

# 321
Ти па къде се буташ? Вероятно е тя на аватара. Донорство на генетичен материал може да получи и от далеч по млади и красиви екземпляри.

# 322
Нещо не мога да разбера кого успокоявате с обясненията, че бащинството не е нещо лошо, страшно и ужасно, че е нормално бъдещия татко да го е страх и прочее.
Хора, това са 10 години подготовка, които към момента са увенчани с няколко месеца твърд отказ от целта на подготовката.
Завиждам за този оптимизъм и умението да си пуснете пердето, но тук трябват статистика и реализъм, не розови очила с форма на сърце.

# 323
Мисля че пак те баламосва. От колко време знае че искаш бебе? Даже веднъж ти е обещал, а после се отметнал. Какви настройки, какви 5 лева, та за толкова време не се е настроил, сега за два месеца щял да се настрои. Та вие сте заедно от 10г.По този начин може да си те мотае още 10г.Прекалено си търпелива.Правилно са ти казали, че дори да започнете опити няма гаранция, че ще стане бързо. А ако се окаже че имате проблеми, той дали ще се навие да ходите по репродуктивни клиники, при условие че по принцип изобщо не иска деца?И дали ако все пак се роди дете, ще полага ли грижи или ще остави всичко на теб и ще ти натяква, че ти си го искала и ти трябва да се оправяш? Аз на твое място сериозно щях да се замисля дали да оставам с такъв човек.

# 324
И аз см на мнение, че няма нужда да чакате до първи април. Просто бебетата не са кукли и не се правят по план,  а когато станат. Така че - веднага спирайте да се пазите. Това ако все още искаш дете от този мъж.
 Той започва все повече за ми прилича на моя зет. И той със същите думи се съгласи дъщеря ми да си вземе куче. За да я направи щастлива. Ама да видиш колко бързо му омръзна и започна да се дразни, че ръси косми, трябва да се извежда ... абе всичко го дразни. Да го няма, кучето, му е най-добре. Сега само се чуди как да ни уговори, да го вземем у дома. За колкото може повече време.
 Та се чудя, дали няма да си завреш таралеж в гащите с това решение. Вярно - мъжът е налице. Просто правите бебето. Ама после? Изведи детето, да си почина - помоли майка ми. Поиграй с детето, да сготвя - уморен съм...и тн и тн.

# 325
Спри секса до 1-ви април. Това заслужава за лъжата!
Кажи му, че искаш да изчакате до тогава и страстно да се отдадете на опитите Grinning

Е извинявайте ама това са пълни глупости! Да не сме 18 век- сексът да не е само за мъжете?? Що за странно предложение- да го наказвам чрез секс- той да не е за него този секс- аз обичам секса- защо да наказвам себе си? Това е малко като съвет от някоя фригидна баба, извинете, но ме потресе, не искам да обидя....

# 326
Е извинявайте ама това са пълни глупости! Да не сме 18 век- сексът да не е само за мъжете?? Що за странно предложение- да го наказвам чрез секс- той да не е за него този секс- аз обичам секса- защо да наказвам себе си? Това е малко като съвет от някоя фригидна баба, извинете, но ме потресе, не искам да обидя....
А така, никакво спиране на секса. Ако обичаш секса и си ти на аватара - никакво спиране. Само смени мъжа, че този нещо не става явно.

# 327
Боже, потресаващо е да гледаш как невзрачен мъж на средна възраст, с ниски доходи и недостатъчно смел дори да се разведе с жената, която не понася от години, точи лиги по хубава, млада и преуспяла жена. Жалка картинка. Спри да се излагаш по разни теми, човече...имай малко достойнство...

Мия, глупости са това със секса, разбира се.
Но другите въпроси - за бъдещата роля на мъжа ти в живота на детето ви - не са. Някак не прави впечатление на особено сигурна инвестиция в това отношение.

# 328
  • София
Щом можеш да си лягаш с човек, от когото имаш аборт и който те мами и лъже, давай. Но не окачествявай различното поведение като глупости.

# 329
  • София
Тоя ти се е качил на главата и няма да се откачиш. Но щом секса е сигурен, няма страшно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт