Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 24

• 35 221
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • Най-красивата страна
Аз познавам една госпожа с фамилия Куровесова.И на всичкото отгоре работи на висок пост.Представя се с презимето си.

Куровесова е фамилията и след брака.Но децата и-момчета са записани с друга фамилия-взели са презимето на баща си.
Аз май не бих се съгласила да си сменя фамилията с такава...

То и Куропаткина е брутална фамилия...но момичето един ден може да я смени,ако се омъжи.

# 241
Аз знам Слепокуров, но е от руски произход, или може би украински, което обяснява донякъде
Да, неприятно е с такава фамилия.  Куропаткин дали е също с някакъв чуждестранен произход или не се знае? И защо са си я запазили тази фамилия...

# 242
Имах една клиентка Жабоедова,приела фамилията на мъжа си след брака.

# 243
Аз знам Слепокуров, но е от руски произход, или може би украински, което обяснява донякъде
Да, неприятно е с такава фамилия.  Куропаткин дали е също с някакъв чуждестранен произход или не се знае? И защо са си я запазили тази фамилия...
Като гледам в Гугъл май е с руски произход...

Познавам деца на около 7-8г - Патриция и Петрисия. 😁

# 244
Като се сетя, че едно време една позната искаше да си кръсти детето Милица, но свекървата възропта, че звучало като милиция, та я кръстиха Моника, сега какви времена доживяхме. Mr. Green

По темата- Амир- дете на чистокръвни българи.

# 245
  • София
От мен Демна с типично български презиме и фамилия. На средна възраст е жената.

# 246
Сетих се за една баба Домна, която като бях малка съм срещала.

Имах колежка - Инокентия, сега ще е на около 65-70г. сигурно.

# 247
  • София
Участник в Hell’s Kitchen- Даниел Дупинов

# 248
Куропаткина е руско, куропатка е яребица и е съвсем обикновена фамилия, която просто не звучи добре на български. Както и Ляо Хуй си е нормално име в Китай, ама тук....

# 249
За фамилия имах съученичка, баща грузинец, фамилията й беше Курвадзе. Много я подиграваха Sad Предполагам вече е омъжена и 100% е взела на мъжа си фамилията хахах поне има спасение

# 250
  • софия
Когато бащата е с подобна фамилия , просто не трябва да се дава на децата. И аз съм със странна фамилия и баща ми е искал с брат ми да вземем името на майка ми и тази фамилия да си умре с него Wink Но на мен пък си ми харесва и не бих я заменила никога.

# 251
Е, да, това с фамилиите е деликатно. Познавам дете с фамилия Мангалски, цялото сем. са си белички и о.к., не зная защо не са прекъснали предаването на фамилното име , като дадат презимето на бащата, тоест, името на дядото да стане фамилно за внуците. Сигурна съм , че хората си имат основание. Но не е лесно да си заявиш фамилията ей така просто.

Мангал значи старовремешна печка - в един музей видях изложен мангал.

# 252
Дама на средна възраст-Искухи , казват й Иси.Арменка е 😊

# 253
Може да е споменавано, но сега се сетих - Ефросима. До колкото ми е известно е българка дамата.

# 254
Е, да, това с фамилиите е деликатно. Познавам дете с фамилия Мангалски, цялото сем. са си белички и о.к., не зная защо не са прекъснали предаването на фамилното име , като дадат презимето на бащата, тоест, името на дядото да стане фамилно за внуците. Сигурна съм , че хората си имат основание. Но не е лесно да си заявиш фамилията ей така просто.

Мангал значи старовремешна печка - в един музей видях изложен мангал.

Мангалът е съд, най-често железен, в който се пренасят нагорещени въглища- не е печка. Има ги и сега, просто по разпространено за жалост е станало нарицателното за циганин, понеже мангалът е черен от въглищата.... Както някои казват на чернокож- печка.  Всички тези нарицателни са ужасни Sad  но фамилията им със сигурност идва от мангал за въглища, не от циганин....

Общи условия

Активация на акаунт