МНОГОДЕТНИ МАМИ № 70

• 62 460
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте. Аз имам един въпрос свързан със семейното планиране. Тъй като явно предпазването от бременност не ни се получава много добре с мъжко съм решила че искам да реша въпроса кардинално и да си вържа тръбите. Обаче се оказва че тази процедура в нашата мила родина не се практикува по друго време освен по време на секцио. Идеята за връзване на тръбите след нормално раждане се оказа невъзможна за изпълнение поне към този момент. Всички доктори ме гледат като полезно изкопаемо и ми предлагат спирала, която  аз твърдо не искам. Та сега пред мен стои дилемата дали да родя нормално и да си остана с притеснения да не взема да забременея до менопаузата или да си осигуря спокойствие на душата и безгрижен секс с мъжо ама на цената на едно секцио за което нямам и пукнато показание.

# 151
  • София
Някой чува ли се с nihtshadow, трябва да е родила вече, присетих се за нея (и като се сетя за историята ѝ ми става много криво), дано мъжа ѝ си е променил отношението и да са добре!

# 152
Здравейте, има ли тук майки (многодетни разбира се) на деца които на есен ще са първи клас в София. Някой има ли идея как мога да се свържа с повече такива майки?

# 153
Ох и аз искам да си вържа или срежа тръбите.Само че имам три нормални раждания,две малки деца и няма да е много ок .да раждам секцио.А не може ли после ,след като родиш ,да си направиш тази операция?Аз искам и за изсипване и пластика на влагалището,сестра ми и тя има три раждания и 16 г.след тях си направи,защото имаше проблеми.
Спирала не искам,мъжът ми не иска да се кръцне той.И двамата не ни е хубаво да свършва навън,а аз забременявам от раз,нищо че гоня 40-те.Та, задължително ще взема крайни мерки.

# 154
  • Sofia
Рени, не разбрах връзката между секциото и това, че имаш малки деца 🙄

Аз ще имам първолак есента, но отиваме да живеем в Лозен, така че май не се числим към София вече.

# 155
Рени все едно аз съм го писала твоя пост. Същата работа е и вкъщи. На мен това ще ми е реално четвърто раждане ( децата ще са само три) и точно момента с нуждата от корекции в един по късен етап много ме притеснява. Питах и двамата доктори при които ходя и двамата казаха че не ещсе практикува като отделна процедура. А и реално допълнителния ми фонд ще ми поеме избор на лекар и престоя за секциото, но със сигурност няма да ми покрие една такава процедура в бъдеще ако открия случайно някой доктор да я извърши, което ще е един значителен допълнителен разход. Не знам дали секциото ще намали шансовете да има негативни последици след 15 20 години но предполагам че едно нормално раждане със сигурност ще увеличи шансовете да има някакви проблеми. Ще се консултирам с доктора следващия път и по този въпрос. Тъй като никога не са ми правили никакви операции нямам идея как ще ми се отрази и дали ще мога пълноценно да се грижа за децата след секциото защото помощ ще имам за две седмици максимум.
Някоя мама със секцио и не много големи по-големи деца ако може да сподели някакви впечатления Simple Smile

# 156
  • София
Рени, не разбрах връзката между секциото и това, че имаш малки деца 🙄

Според мен има предвид периода на възстановяване и грижите за децата.
Да ви кажа, знам, че все пак е коремна операция и не е за предпочитане секциото, но на мен първото ми раждане беше тежко, горе долу по същото време роди приятелка със секцио (по мед. показания), ми тя се възстанови много по-бързо. Та, всичко си е и доста индивидуално.

# 157
  • Sofia
На мен първото от четирите раждания ми е секцио. Раздвижиха ме на следващата сутрин ( вечерта беше операцията) и на изписването можех да правя всичко, с тази разлика, че ме опъваше при по-резки движения. Наистина има нормални раждания с по-трудно възстановяване, така че не е гаранция.
А знаете ли дали това "връзване" на тръбите задължително се прави през коремната стена? На мен ми правиха оглед на матката през влагалището...

# 158
  • София
Рошли, аз съм с 3 секцио - две породени и едно 8.5 години по-късно. Най-важното е да се движиш максимално първите два дни - в интензивно да местиш крака, вдигаш, да се въртиш, всичко, което можеш. На другия ден колкото можеш не лягай. И без това ставането е трудно 😁

Аз лично всеки следващ път се движих все повече и третия път се възстанових най-бързо. Помощ не сме искали и имали от ден 1, двамата си бяхме с трите деца. Ако, в най-лошия случай, не се раздвижиш добре и те боли по-дълго, все пак до две седмици ще е минало и заминало. Не се притеснявай!

# 159
Да,точно това имах предвид-че след секциото ще ми е трудно с две малки деца и бебе, въпреки че и аз из форумите чета за жени,които много бързо се възстановяват.След първото раждане бях като след секцио и не можех да седна да кърмя нормално.След второто имах малко шевове,а след третото буквално час след раждането все едно не бях раждала,нито един шев.Та затова ми се струва грехота при три нормални раждания да раждам секцио,въпреки че ми се иска, защото като знам как болят контракциите....
Да разбирам ли,че има вариант после да си направя прекъсване на тръбите,само че ще трябва да си го платя?
Сестра ми за изсипването за операцията мисля че ок.1000 лв плати,но защото нямаше здравни осигуровки (живеят в Англия и щеше да и излезе същото да плати осигуровките)

# 160
А за противозачатъчни не сте ли мислили?
Не избирай секцио, ако можеш нормално.
След първото секции бях убедена, че ще си умра на операцията е, а след второто припаднах като ме вдигаха.

# 161
Не ми се иска противозачатъчни,а и имам тромбофилия,а те сгъстяват кръвта.И аз смятам,че след три нормални раждания ще е абсурдно да родя секцио,ако няма предпоставка за това.Ще се консултирам с АГ-то,да водим за прекъсване на тръбите какво ще каже.

# 162
  • София
Вазектомията за мъжа е много по-щадяща, но малко мъже в БГ се съгласяват.

# 163
  • София
Не бих си вързала тръбите. Има и други начини за предпазване от бременност. На мен секциото ми беше третото раждане. Винаги ще съжалявам, но се наложи. Имах и втора операция и кръвопреливане, тъй като получих тромб. Иначе след това бързо се раздвижих, до изписването почти се бях възстановила.

Преди време ви писах за моите проблеми със СО и плащането на такса за ДГ за малката. Е, постигнаха своето - плащам такса, защото най-големият навърши 18. Писах на Омбудсмана и имам отговор от тях, че ще настояват СО да промени наредбата, така че поне да приеме децата да се водят част от семейството до 20 години, ако не са завършили средното си образование. Не знам мен дали ще ме хване, но се надявам наистина на промени в тази посока, поне за тези след мен. Да не говорим, че в тази наредба за семейство се броят само съпрузите, няма нищо разписано за съжителството и е пълна боза. Но засега СО се позовават на нея и си събират таксите. Контактувам и със СНБМ и от там обещават подкрепа. Знам, че е незначително на фона на всички други проблеми, но си е моя лична кауза. Ако някой друг е в това положение нека пише  до СО или до Омбудсмана, за да се съберат повече становища.

# 164
  • София
Пак тя, СО  е Столична община, нали? Изненадана съм, защото откакто се е родила номер 3, в градината ми взимаха намалена такса за номер 2. А после като тръгна и третото си беше /е безплатно. Нямаме брак и не са ми го поставяли като въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт