МНОГОДЕТНИ МАМИ № 70

• 62 436
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Нашите обикновено проспиват част от пътя (включително и големите, при дълъг път). Което е плюс докато пътуваме, но като пристигнем, децата енергични, а ние - изморени. Ако ги оставим (и имат батерии) и тримата ще цъкат/гледат на телефоните. Това го позволяваме при дълъг път само и то вече като много доскучее. Иначе играем разни игри на думи, броим - един си избира коли, друг - камиони, трети джипове и т.н. Като цяло са от лесните за пътуване деца, не мрънкат. Тегаво е, ако има вече много завои и започне да ни става лошо. Миналата година на връщане от Гърция спирахме кучето да повръща, но то не беше само заради завоите, а защото със свекъра на глава не се излиза и ѝ даваше пържени калмари на вечеря.

За нас е досадно товаренето и разтоварването на багажа. Винаги е много, кучето ни е голямо (отделя се място и за нея) и от известно време сме и с 3 колелета вече (включително и на морето се взимат).

# 226
Не очаквах толкова отговори за един ден:hugs:
Днес пътувахме ,3часа път,на нас ни отне половин ден.Повечето игри ,които каьвате се играят,но омръзват бързо на третата щерка,която е на 5 и по-трудно се оправя с думи и букви.За бебето, да не говорим.Не я оставиха да спи и беше кисела през цялото време.Искаме да отдем до Гърция,но пътя ще ни е поне 5-6 часа и не може още да се навием

# 227
Чак ми е неудобно да споделя,но аз не ги забавлявам и развличам по никакъв начин докато пътуваме.Ама и никога сме нямали проблеми с пътуванията.Може би моите са още малки и не им е скучно.Спят обикновено през част от пътя, включително и баткото.И ...говорим си,това ни е забавлението😊. Догодина мисля даде пробваме на море в Гърция,но бебето живот и здраве ще бъде на ок.годинка и незнам дали няма да ми дойде в повече,а и на децата.

# 228
С по-малки деца наистина е трудно да се пътува. Може да вземете любими играчки, които да разсейват скуката при пътуване. Да заредите устройство с детски песни и аудио приказки.

# 229
И ние тръгваме рано сутрин. Даже тази година ги оставихме да си легнат с удобни къси панталони и тениски, за да не се обличат сутринта. Бяха много развълнувани как така няма да спят с пижами. Само едни зъби измиха сутринта и ги метнахме в колата. Успяха да подремнат, макар и по различно време. Чак и аз заспах накрая.Joy
Кофтито е, че се возих на задната седалка до бебето и лесно ми става лошо.

# 230
  • Плевен/Пловдив
Ние пътуваме доста и на дълги разстояния по около 3-4 часа ни е пътя. С децата предимно си говорим, на различни теми. Бебка е на 2 месеца тя предимно спинка. Когато съм уморена и искам малко да си поблея, пускам приказки на таблета. Спираме, пием вода, ядем, пишкаме, повръщаме,мием се и така😁. Да споделите каква марка са ви автомобилите за дълъг път? При нас нещо стана тясно и се замисляме за ван🤔.

# 231
Ох и ние трябва да купуваме шест местна.ММ иска евтина и съответно стара,аз пък искам по-нова,че даже и чисто нова.И...незнам.

# 232
  • Sofia
Ние ходим само в Гърция.Имало е изключения с море в Албена, но пътят до там е 7 часа, така че не е улеснение. Сега ходим в Нея Перамос - 4 часа и нещо е максимум Simple Smile но морето е чисто, има много повече предлагане за настаняване на 6 души в един апартамент/ студио. Ние ходим и с брат ми, така че е още по-весело Stuck Out Tongue Winking Eye
Тази година ще изпълним колата на максимум - нашите четири и брат ми , т.е седем седалки,  а багаж ще сложим под краката на малките деца и колко остане в багажника ...

# 233
  • Бургас
Аз все още практикувам пътуване вечер, като дойде часа на бебетата за сън, знам че е кофти нощно пътуване....те заспиват към 9, като пътувам ги изморявам и слегам към 8. Каката с таблета или едни карти за оцветяване. Няма как да седна аз отзад, защото са натъпкани по столовете като сардинки

# 234
Пробвахме и ние тази година на море  в Гърция, сестра ми с три деца, ние с три деца, родителите ни и брат ни. Общо 13 човека. Запазиха ни места приятели на сестра ми. Голямо разочарование. Не бяхме на едно място, през две къщи, но се събирахме в къщата, където бяха семейството на сестра ми и родителите с брат ми. Тяхната хазяйка вдигна страхотен скандал и ни скапа оставащите дни. Тя не взе документите първия ден, явно се дразни, че се събираме, въпреки че не вдигаме шум. Стои на терасата и само дебне. Оказа се, че не е разбрала, че брат ни е възрастен, мислела, че е дете. Много ток и вода хабели. Въобще голямо разочарование. Събираме се всяка година по 1-2 пъти някъде, всички, за първи път такива проблеми.

# 235
А като ходите на почивка , особено в Гърция,готвите ли? Защото аз категорично не желая да си усложнявам живота с готвене и на почивка.Даже и сандвичи не ми се правят.Още повече,че обичат децата пици,закуски тестени и всякакви такива.Достатъчно ми е тичането след тях.Но в Гърция май е скъпо да се яде по заведения.Знам че е много вкусно,но двойно,в сравнение Бг.
Края на август мислим да отидем на почивка,тъкмо ще съм влязла в 9 месец.Имаю супер оферта за ОИ,но аз и ММ не закусваме.Аз не пия сега алкохол,а сокове и безалкохолни по принцип не пия.И ме искам да се ангажирам така с храненията.А и мисля цял ден да изкарваме на плажа,на обед да спят там,ние отиваме за три дена само.
Та вие как процедирате,какъв тип почивка предпочитате и смятате за най-изгодна и удобна ?

# 236
  • Sofia
Ние отиваме в апартамент обикновено. Взимаме от супермаркет хляб, неща за мазане, краставици ( неща за сандвич) и това са ни закуските. Гръцките пекарни имам чувството, че слагат доста маргарин и не са ни вкусни бутер изделията им. За обяд и вечеря ядем навън и не бих казала, че е двойно по-скъпо от България. Мината година за трима възрастни и три деца, да седнем на крайбрежната и да се нахраним доволно ( аз бях бременна Joy ) плащахме по 35-40 евро. И аз не обичам да готвя на почивка, стига ми цяла година..Винаги сме предпочитали да отидем за 5 нощувки на море и да не мислим за пари, отколкото да отида за две седмици и да си правим сметката...То и без това децата нон стоп искат нещо - сладолед, картофки, туй онуй Simple Smile но в България мисля, че е по-скъпо ( ако сравняваме курорт - курорт)

# 237
Подкрепям!И ние като отидем на почивка харчим колкото си искаме,в смисъл,че не тръгваме с определен бюджет.Но той ММ е тираджия и докато е на път аз пари не тегля от неговата карта,оправям се с моите доходи и като си дойде за три седмици наваксваме яко😀.Но като сме на почивка угаждаме си и на децата купуваме каквото им се хапва.Но и не ходим много често на почивка-най-много два пъти в годината за по 3-4 дена,та затова може би се отпускаме.

# 238
  • София
Поздрави от слънчев Бургас, мами! Аз съм към края на личната си почивка. Simple Smile Първия ден много ми липсваха моите хора, но след това си ми беше много хубаво сама! Днес са ми на гости майка ми и брат ми с приятелката му, утре пътувам за София, та ще си оползотворя безплатния билет и по автобуса.

Мина и второто класиране след 7ми клас и си имаме гимназист в Джон Атанасов! Simple Smile Беше емоции и там.

На море ходим няколко години подред в Бургас, наемаме си квартира, за хапването мъжете обичат много дюнери (които по принцип рядко ядем в София), печени пилета, картофи, разни местенца с пържена риба, едно тип гостилница с готвена храна си бяхме открили (което тази година установих, че за съжаление е затворило). С четирима ящни мъже на някой по-скъпарски ресторант ни идва скъпо, а и в къщи държа да ядат готвено и те са доволни за няколко дни да карат на пици и дюнери (само на мен ми писва по някое време).

За мен истинската почивка е ол-инклузив, били сме в Банско няколко пъти, но на морето само веднъж така, бяхма само с 2те големите деца и бяха малки още. Сега вече ни излиза много като цифра, или пък ол-инклузив лайт, от който се опасяваме от кофти храна и се отказахме. А и мъжо иска, ако е ол-инкл., да сме в Гърция, пък там е още по-скъпо.

Догодина ще пробваме на къмпинг в Гърция, препоръчаха ми един, а тази година си купихме къмпинг екипировка за един планински лагер август, та тъкмо да влезе пак в употреба. Simple Smile
Миналата година бяхме за септемврийските почивни дни в Гърция при свекъра, та ми направи впечатление, че в Лидл там беше пълно с българи, явно си пазаруват основно от там храна.

За колата за дълъг път някой питаше, ние сме с ван Рено Еспейс и е удобен, вярно френския комфорт се усеща във возията, пространството в купето и т.н.
Малката ни кола е Опел Агила и веднъж се наложи да отидем с нея до вилата (естествено с кучето и 3 колелета на багажника + торта в скута), натъпкахме се, но по час път в посока ни се стори като до морето. 😀

# 239
Ние сега сме в Гърция, в Неа Перамос. Наехме си страхотна, еднофамилна вила, с красив двор, огромен балкон, с две спални, на тиха улица, въобще истински разкош. Но не ми харесва това, че е адски претъпкано градчето и плажа. Този Амолофи, на който ходим, е пясъчен, широк, с кристална вода, но е бар до бар,.чадър до чадър. Все едно сме в Индия, много е претъпкано. Не мо допада. Миналата година бяхме на Керамоти и много повече ми хареса. В момента средната ми дъщеря не е ок, повръща цяла сутрин и се чудя вирус ли хвана всред целия тоя народ или е от мидите дето вчера си.поръчахме от едно заведение. Оказа се, че тук има педиатър, но тя не можа много да помогне, изписа само прахчета против обезводняване. Ако св наложи,трябва да тичаме в Кавала в болница. Не ми се беше случвало такова нещо никога в Гърция.

Общи условия

Активация на акаунт