МНОГОДЕТНИ МАМИ № 70

• 62 523
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Както казах всеки с преоритетите си. За това и не очаквах да има засегнати.
Когато мога да спестя от нещо го правя.

# 481
Моите,нищо че са все момичета,трудно износват дрехите си.Може би,две съседни деца по възраст,но моите са с почти по 5 г разлика и си личат старите дрехи.(в повечето случаи)Иначе ако може да се спести,защо да не се прави.То дпестените пари пак за тях отиват.Аз също обичам да ги водя насам натам,също смятам,че пътуванията и емоциите покрай тях остават повече спомени от това колко нови дрехи по последна мода имат.Но всеки си има различни виждания по въпроса.

# 482
  • София
Много бих се радвала, ако имаше кой да ми дава дрехи. Пазарувам дрехи основно за средния младеж, които остават за малкия, след това ги подарявам. За девойката понякога приятелка ми дава, но и пазарувам. Нейните също после отиват при друга девойка.

# 483
  • София
Ох, това ми беше любимо да ми дават по няколко пакета с дрехи и да знам, че имам готови за всеки сезон! Simple Smile И трите деца са получавали от роднини и приятелки все хубави, запазени дрешки; абсолютно съм "ЗА", децата също се радваха, че им подаряват толкова много дрехи наведнъж. Повече получавах, докато бяха в яслено-градинска възраст, после купувах, поне малката ми дъщеря износи доста от дрехите на кака си.   

# 484
  • София
Оф аз явно съм бъгава. Хич не обичам да ми дават използвани дрехи. Приятелки не са ми давали дрехи - сигурно затова. Само бабите като наизвадят дрехи от моето и на мм детството. Ненавиждах тогавашните дрехи тогава, ненавиждам ги и сега. И като трябва да се чудя къде да държа още една торба дрехи 🤮 Нямам място за всичко това.

Аз обичам да купувам дрехи, големите са един калибър и не могат да износват, но толкова много дрехи ми подаряват че не мога да се доредя да купя. Това лято разкарах 5 чувала!! с дрехи, повечето от които им стават още, но не искат да носят. Останаха им "само" по 10-15 панталона, 30тина тениски, 20тина блузи и т.н. Хващате картинката. Е как да им купя нещо?! Забранила съм да ни подаряват вече. Представете си това как се подрежда. Всеки ден всичко е на пода 😵 А аз съм тръгнала да ги уча да пазят.... Съжалявам дълго стана, но ми е болна тема. Може и да съм се оплаквала даже преди, извинявам се ако се повтарям.

# 485
И аз не обичам да взимам дрехи, въпреки че момичетата имат страхотни попадения, носени много дълго, именно подарени втора ръка от някой.

Малката получава всичко от кака си, купуваме и накрая като взема нещо от приятелка, резултатът е купища дрехи и рокли.

# 486
Писахте по-горе за лилаво за момчета.
Моите вдигат стачка, ако видят някакъв такъв нюанс на дрехите си. Дори тоя на 4г. Протестира

# 487
  • София
Ама разбира се, ние, дето не купуваме нови дрехи на децата, също така не ги перем и не ги къпем, зарад туй мязат на просяци и клошари, то се подразбира, ами да, така си е, да... Моля ви се, мислете малко, преди да пишете глупости, предварително благодаря.

# 488
Svee, номера със старите дрехи от детството на родител ми го правят бабите от страна на мъжа ми. 🙂 Изхвърлям ги или ги превръщам в парцали според материята. Те са морално остарели. Затова пък бебешките чаршафи и одеала, останали от мен и сестра ми ми вършеха страхотна работа през годините, докато преборим нощното напикаване при сина. И още ги ползвам, сега за малката щерка.

# 489
По моя преценка дрехите до 1 годишно могат да се носят от поне 2 деца, защото детето не се цапа толкова много.Да не говорим,че на 3 месеца се сменя изцяло гардероба. Мразя да събирам дрехи в къщи и сега правя услуга на приятелакта ми, но пак са в мазето (не вкъщи)  много добре съхранени. Всичко друго или давам  на някого, който има нужда или до кофата , циганите добре се справят.

# 490
С първото държах всичко да е ново, като видях колко много дрехи не се износват и уреди не се ползват, реших, че няма смисъл така да се пилеят парите. И препредавам дрехи и други бебешки аксесоари. Количка също съм давала, а сега ще ми е нужна лятна такава, ама здраве да е Simple Smile)))). Малко ми е кофти, че мои приятелки и роднини даже не се сещат, ами споменават, че се чудят къде да си кътат малките дрехи. На някои сама си казвам, че бих взела. Още повече при стоене с години, някои пожълтяват, на други им минава модата и не стават за носене, ама щом така са решили. Ето сега всяко умаляло нещо, го пренасочвам към някого. Simple Smile)))) Естествено давам само нови и запазени неща. И пращам на 2 приятелки с 2 бебета, и още две бременни, които всеки момент чакат малчовците.

# 491
  • Sofia
Колебах се дали да пиша тук. От една страна няма с какво да ми помогнете, от друга вие най-много се доближавате до ситуацията ми.
Преди известно време разбрах, че чакам пето бебе. Рано ми стана ясно, защото подозирах кога се объркаха нещата. Шокът при двете чертички беше силен, просто не ми се вярваше, че на фона на редовното кърмене, липсата на менструация и какво ли още не, е възможно, но е факт.
Моята гинеколожка ме наплаши - руптура, кървене, шийката няма да издържи и т.н толкова сдухана бях, че вечер не можех да заспя.
После отидох при лекарката, която прави морфологиите на децата. Тя ме увери, че не вижда проблем, че матката е за това и че разлика от година и половина не е толкова малка.
Мъжът ми е за, възможност имаме, НО мисля и за себе си. Юли е едва на десет месеца, а аз съвсем скоро ще остана с ново бебе вкъщи - колики, зъби, еднообразие.. Не съм чак толкова отдадена, имам нужда от малко свобода, глътка въздух, време за себе си.
От друга страна - това бебе идва като цяло чудо. Направихме генетичен тест и е здраво. Ще растат като близнаци с Юли, ще помислим и за частна ясла. Днес бях при лекарката, която ми води ражданията - не ме укори, каза, че има рискове, но са същите като с четвъртото и че затова е тя - за да се реагира адекватно.
Чака ме в понеделник с решение 😟

# 492
Олеле, janin4eto_87... Ужасно труден избор те чака. Ще ти кажа аз как бих постъпила, без обаче по никакъв начин да осъждам каквото и решение да вземеш.

Ако имам финансовата възможност и бебето не създава големи лишения в семейството или риск за мен - ще го оставя. Но това съм аз, в момента съм ужасно влюбена в бебешкия период и бих гледала още деца. Понеже каките ни (и племенниците) са относително големи все си мисля колко хубаво ще е Малчо да си има другарче. Ако не се лъжа ти си и значително по-млада от мен, което може да наклони везната и в двете посоки - от една страна имате възможност да пробвате пак някой ден, от друга физически си в по-добра форма сега. Освен това новото бебе в момента ще отложи само с година свободата и глътката въздух. Но това съм аз, ти си знаеш по-добре колко са големи другите деца, как се чувстваш физически и психически. Има много фактори. Абортът също е много натоварващ за женския организъм, а щом вече сте правили генетичните тестове сигурно е късно за медикаментозен.

# 493
Жанинче, струва ми се, че по-скоро го искаш това бебе, щом сте правили тестове дали е здраво. Тревогите и объркаността ти вероятно са от това, че още не можеш да свикнеш с идеята за него, изненадало те е мъничето, затова претегляш плюсове и минуси. Аз се чувствах така като разбрах за третата си бременност. Като говорехме за трето на теория само бях по-смела в желанието си да го имам. Когато обаче се случи без да сме го планирали,  ми трябваше време да свикна с мисълта, че вече  е на път да стане реалност. Мина време докато се успокоя.

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 21:22 от Emel Manolova

# 494
  • София
Жани, моите големите са с 16 месеца разлика. Трудно стана след като тръгнаха на училище и започнаха да имат собствено мнение 😁 До 5-6 годишна възраст бяха сплотени и много ми харесваха 😂
Наистина, ако има значение, общото ти майчинство за двете деца би било 3 календарни години, което е удобно.  Ако нямате желание - добре. Но трябва да знаеш, че няма да се чудиш "какво щеше да бъде", иначе ще се чувстваш зле.

Общи условия

Активация на акаунт