МНОГОДЕТНИ МАМИ № 70

• 62 457
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Пак тя, СО  е Столична община, нали? Изненадана съм, защото откакто се е родила номер 3, в градината ми взимаха намалена такса за номер 2. А после като тръгна и третото си беше /е безплатно. Нямаме брак и не са ми го поставяли като въпрос.
Те това за брака го заобикалят, нищо че така са го формулирали. Че тогава ще стане наистина проблем.

# 166
Не бих си вързала тръбите. Има и други начини за предпазване от бременност.
А защо не би си вързала тръбите?Защото е операция или смяташ,че ще има някакви последствия за организма?

# 167
  • София
Не бих си вързала тръбите. Има и други начини за предпазване от бременност.
А защо не би си вързала тръбите?Защото е операция или смяташ,че ще има някакви последствия за организма?
Защото е операция.

# 168
Аз пък ползвам спирала и съм доволна. Без нея бих се притеснявала повече, защото и аз прихващам от раз.

# 169
  • Sofia
Аз пък ползвам спирала и съм доволна. Без нея бих се притеснявала повече, защото и аз прихващам от раз.
Може ли да споделиш каква спирала? От колко време я имаш? Промени ли се цикълът ти след поставянето и? Бяха ми казали, че става по-обилен 🤔

# 170
Ами аз може би съм малко предубедена към спиралите, защото сестра ми си беше сложила и много и повлия, хормонално,чувстваше се постоянно както преди цикъл,във всякакъв смисъл, дори и психически,смяна на настроенията и т.н.Но предполагам,че има различни спирали,може би наистина трябва да проуча преди да реша какво мерки да взема.Сестра ми се пазят когато е в овулация,това им е средството за предпазване,но за мен си е много рисково,а и доста се намалят така дните ,в които може да правим нещо 😁

# 171
  • София
Здравейте,
От днес официално съм многодетна мама. В 11ч посрещнахме бебе Звезделина, 3400/50, трето момиче в семейството.
Тъй като коментирате предпазване, исках да споделя, че по време на раждането говорихме с док, че ще са ни нужни мерки занапред, тя ми посочи спиралата за вариант. Аз още не съм чела много по темата, но ще помисля:wink:

# 172
Честито!Даже жива и здрава малката принцеса!Три момичета...това ми е мечта,но ще си остана само с едно,за сметка на трите момчета при мен...

# 173
Честита рожба, ZedTeeEm! Да расте здрава и щастлива малката звездичка!

Жанинче, аз избрах най-обикновена медна спирала. Слага се за 5г. Моята гинеколожка беше казала, че трябва да съм спряла с кърменето, за да ми сложи спирала. Обясни ми, че когато жената кърми, матката още не е върнала обичайната си форма и контрахира, което може да доведе до неправилно поставяне на спиралата, а това да я направи не достатъчно ефективна. Затова като спрях да кърмя малката изчаках още месец-два и тогава отидох да ми я сложат.  Не мога да се оплача. Обилно ми идва, но пък по-бързо свършва. Не виждам някаква промяна от обичайния ми ритъм. Аз и преди да сложа спирала съм имала случаи да прескоча месец, къде от стрес, къде от някакви други вълнения или резки промени. Като й мине срока и я махна, пак ще си сложа. Не знам колко време се почива между спиралите, ще видим, но определено така ми е по-спокойно.

Рени, сестра ти явно е била с хормонална спирала, за да реагира така.

Аз почвам с будуванията пак това лято. Подновявам опитите да науча малката да спи нощем без памперс. Ох, дано се научи, не знам как ще издържа на такова темпо целогодишно, както беше с батко й...

# 174
Това с нощното пишо....Сигурно е трудно.Аз съм облагодетелствана в това отношение:и каката и баткото сами спряха,не съм се занимавала,просто спряха да пишат през ноща.Според мен си е до детето.
Емел ти как отучваш-будиш периодично през нощта ли,за да ходят до тоалетна?

# 175
ZedTeeEm, честито! Да са ти живи и здрави госпожиците. И аз бих се зарадвала на още едно момиченце.

Ние се пазим с презервативи.

# 176
Честито бебче ZedTeeEm. Да ви е жива и здрава малката принцеса Simple Smile

Противозачатъчни съм пила, но освен че ми се случва да забравя или да изпия хапчето по късно имат ефект, че ми убиват желанието за секс. А това определено не е желан ефект. Презервативите и на мен и на мъжа ми не ни харесват и не са ни удобни.
Овулацията ми уж е редовна ама в комбинация с на мъжо явно много способните сперматозоиди календарния метод не върши работа.
Остават спиралата и връзването на тръбите. Към спиралата съм наистина много предубедена. По принцип имам обилен цикъл и със спирала съвсем ще стане касапница, а и самия принцип на действие не ми харесва. Реално всички жени покрай мен които са пробвали не са понесли добре спиралата, а познавам и една която успя да забременее с нея.
Връзването на тръбите мен ме устройва идеално, защото аз повече деца не искам да имам, а ако случайно реша че мога да си го позволя и така много ми се иска сигурно ще имам и пари за едно инвитро. Ако немога да си позволя инвитро най вероятно и четвърто дете няма да мога да си позволя Simple Smile
Знам че по белия свят това с тръбите е съвсем нормална процвдура, но докторите в БГ явно го намират за нещо много странно и за сега от никъде не съм чула отговор че може да се направи като отделна процедура, а не по време на секцио.
И за мен си е грехота след три леки раждания и сумарно един вътрешен и един външен шев да се ражда секцио и ако има опция да се вържат тръбите след нормално раждане с удоволствие бих се възползвала. Но за сега нашата здравна система това предлага Simple Smile

# 177
Вече има и метод за прекъсване/блокиране на тръбите чрез хистероскопия, т.е. не през коремната стена
"· Essure: Методът Еssure включва механичното прекъсване на връзката между маточните тръби и матката. Това е метод на котрацепция и в нашата клиника се извършва под анестезия. Пациентките ни след половинчасова интервенция могат без всякакви оплаквания да се върнат към нормалния си начин на живот."
Има го в няколко клиники в Бг.
https://www.wecaremedicalgroup.org/our-services/office-procedure … d-removal/essure/

# 178
  • София
ZedTeeEm, честита да е Звезделина! Да е здрава и с късмет Simple Smile

И ние сме многодетни от почти два месеца, но сме с три момчета Simple Smile Шегуваме се с мъжа ми, че явно заедно няма как да имаме момиче Stuck Out Tongue Winking Eye и всъщност сме много щастливи с еднополовите си деца. Всичко е познато и няма стрес Sunglasses

И аз съм от хващащите от раз...и трите пъти така. Връзването на тръбите ми се струва много радикално обаче. Ще мислим други варианти. Нали измислиха вече и противозачатъчни за мъже Simple Smile

# 179
Вече има и метод за прекъсване/блокиране на тръбите чрез хистероскопия, т.е. не през коремната стена
"· Essure: Методът Еssure включва механичното прекъсване на връзката между маточните тръби и матката. Това е метод на котрацепция и в нашата клиника се извършва под анестезия. Пациентките ни след половинчасова интервенция могат без всякакви оплаквания да се върнат към нормалния си начин на живот."
Има го в няколко клиники в Бг.
https://www.wecaremedicalgroup.org/our-services/office-procedure … d-removal/essure/

Този продукт в края на 2018 е забранен на американския пазар и производителя е спрял да го предлага и на Европейския, поради множество усложнения и странични ефекти. Не съм го проучвала в детайли, но на първо четене не е много по добра алтернатива от спиралата поне за мен. Тъй като идеята за чуждо тяло в организма не ми е никак приятна и е една от причините да не искам спирала този метод определено не е за мен. Но съм приятно изненадана че има някакви алтернативи и в България.

Общи условия

Активация на акаунт