МНОГОДЕТНИ МАМИ № 70

• 62 445
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
Почивка при всяка една възможност, общуване с хора, които са ти приятни и не те натоварват. Чети позитивни неща, приемай помощ ако някой ти предлага. Намирай минутки и за себе си. И не забравяй, че си човек и нищо човешко не ти е чуждо. Натоварването от всяка една гледна точка е голямо... Най-важно е здраве да има и спокойствие. 😊❤️ Най-хубавите моменти са трудни, но и изпълнени със смисъл и съдържание.

# 196
  • София
didi_bili, добре дошла и честито ново попълнение в семейството! Heart

Мисля, че всеки малко или много минава през подобен период, когато попремине еуфорията от раждането. Моите деца са с подобна разлика - синът ми беше на 10, а голямата дъщеря на 6, когато се роди Галя. В продължение на няколко месеца точно такова ми беше чувството - пълен хаос и безсилие да "управлявам" всички нишки на семейния живот, както преди. Нямам много какво да допълня към съветите в предните постове. Трябва да си преподредиш приоритетите, да прецениш за кое имаш най-голяма нужда от помощ и кой може да ти я окаже, да използваш пълноценно дори кратките моменти на почивка. Повече включване на големите деца в грижите за бебето, при първа възможност планиране на време само с тях, защото и те имат нужда от вниманието ти, а бебето си го получава 24 часа така или иначе Simple Smile Ще се нагласят нещата, бъди по-щадяща към себе си и имай търпение!

Допълвам: дръж отровните хора далеч от себе си, дори да са роднини и (уж) приятели. Злобните и неуместни коментари много нараняват, именно заради това не трябва да хабиш енергия за тях. Избирай нещата и хората, които те карат да се чувстваш добре, дават ти подкрепа и увереност.

# 197
  • Плевен/Пловдив
Благодаря ви момичета за съветите 🌹. Ще се постарая да се взема в ръце и да пренаредя всичко.

# 198
Здравейте! Включвам се в групата, за да видя че не съм единствената която понякога не се справя, писва й от ежедневието и рутината и се вбесява когато мама с едно дете се оплаква колко й е тежко... Все пак за нищо на света не бих променила факта, че имам три здрави и буйни момчета:heart_eyes:

# 199
  • София
О, и аз с 4ма ящни мъже в къщи, каталясвам от задачки, тичане, готвене, пране... Помагат ми, но и при нас се пазарува, готви почти в промишлени количества. Много си ги обичам, но на моменти имам нужда от тишина и нищоправене.
И т.к. в къщи това е на този етап мисия невъзможна, да се похваля, че идната седмица съм отпуска и ще съм сама в Бургас! Ще имам време да чета книга! Simple Smile

# 200
И аз с 4 мъже. У нас не е особено подредено, само дрехите ни са чисти. Много държа и чаршафите да са много изрядни. С другите неща, живея някак.
Разхвърляни са, ама кво да ги правиш. Аз пък не мога да подреждам като за петима.

И това ще мине:-)

# 201
На мен най-ме ми издържат нервите с постоянните трохи и нацапано от храна.Понеже две от децата ми са малки и още не се справят добре с пазенето на чистота.Гледам да се настройвам психически,че това е период и ще мине,но при мен ще е поне още няколко години, тъй като септември чакаме четвъртото попълнение в семейството.Все имам чувството,че нищо не правя ,А си седя в къщи,не ходя на работа.Но сутрин докато оправя легла,измием се,нахраним се,измия чинии,подредя и ако и излезем и то станало време за обяд.И все е мръсно в къщи, много ми е гадно,ама аз не съм голяма чистофайница, колкото и да се стремя,все е мръсно.А и пералня почти всеки ден се пуска.

# 202
  • София
Рени, моят 10-годишният винаги можеш да кажеш къде какво е ял 😁 И само неговият стол е с покривало, и често го карам да си замете под него след вечеря, защото прахосмукачката не може да се справя със засъхнали парчета всичко 😂 Пожелавам ти да е период, но понякога просто не е ☺️

# 203
  • Sofia
При нас е същото. Сега, с четвъртото, денят ми официално е пълен. Докато ги изпратя, оправя масата от закуска леглата от спане, както и играчки, раници, дрехи и става обяд. Полягам малко с бебето, че после да простра, нещо да приготвя за вечеря и става време да ги събирам - градини, академии, занимални. Отделно къща обзавеждаме. Но пък ми е пълноценно, друг начин няма.

# 204
Колкото и да чистя и да оправям, у нас все е разхвърляно и по земята са вечно коса, мъниста, изрезки, трохи.Обичам да ми е чисто и неразборията ме изнервя. Аз съм с три момичета и пак готвя по много и всеки ден (вечер, защото ходя и на работа). Основните разходи са за храна и ежедневни нужди. На моменти ми писва, защото нямам никаква почивка. Обожавам момичетата и съм сигурна, че някой ден, като остареем (живот и здраве) много ще ни се иска да се върне това време, но понякога (честно) се чувствам наистина изтощена физически и психически. Още повече, че нямаме никаква помощ с ММ. Няма на кого да разчитаме дори за час.

# 205
Ох,да се успокоя за мръсното и разхвърляното,че не е само при мен.А незнам ако и на работа ходех...Сега ми предстои да остана 10 дена сама с малкия 1,6 г.Баткото отива на лагер,а нашите ще заведат каката на почивка.Това ми е първото отделяне от нея-на 3,6 г.е.За мен ще бъде все едно съм без дете.Едно дете да гледам си е направо почивка🙂.Понякога като слушам мами с едно как се оплакват🙂.Замълчавам си,никога не съм изтъквала,че се справям с три,но вътрешно, признавам си се гордея със себе си.Чувствам се Старо куче в сравнение с такива майки с по едно дете.А сега като дойде и четвъртото....вече нищо няма да може да ме събори 😂.

# 206
Ненасмогването явно е общ проблем 😀. Нооооо какво да се прави. .. да сме здрави. Най-ми тежи, че се връщам на работа. Сега ваканция ОК На село сме,  но като дойде студа и като запремествам катуна всеки петък на село всяка неделя София и откачам. Все не съм оправила някъде и все нещо не е където трябва. Готвя всеки ден но моите са злояди ... На почивка ги водих малко и половин лято се изтъркули. А за пералня - както казва майка ми няма някой друг, който да пере повече Stuck Out Tongue Winking Eye
Не знам накъде и да се обърна все задачи и задачи. Нямам вече нерви и откак е тъй съм си по-добре Joy

# 207
В началото на юни каките бяха на лагер за седмица, а таткото командировка. Бях като на курорт, въпреки че трябваше да наглеждам и племенницата. Joy

И при нас вечно е мръсно и разхвърляно. А като изчистим и чистотата се задържа за около два часа. Непрекъснато кроя планове как ще изхвърля половина покъщнина... и играчките на децата.Stuck Out Tongue Winking Eye И какви нови шкафове да добавя, за да скрия хаоса. Днес метох трохи точно три пъти. Умът ми не побира откъде толкова боклук.

В интерес на истината точно в момента имам време да се развихря в чистене и редене, но сто пъти предпочитам да изведа бебето на разходка. Имам и твърдо правило, ако бебето спи и аз си почивам, че като пролази и проходи...

За десерт, вижте какво ми пратиха приятели наскоро:

Чисти дрехи
Време за пране: 45 Мин.
Време за сушене: 60 Мин.
Сгъване и подреждане: пет до десет работни дни

# 208
Владеем хаоса ние Wink При това големите, като цяло винаги са били прибрани, ама малката ги надминава и двамата. Но нещата, които могат и сами да направят, го вършат те, като сгъване на дрехи, почистване на прах, подреждане и прибиране на разни неща. Ама ще дойде ден в който всичко ще ми е наредено, тишината няма да е мираж, но не искам още да идва това време. Така ми е хубаво с децата, че ни трохи по земята, нито готвене по 3 пъти на ден, нито прането ми пречи.

# 209
Как имаш сили за толкова готвене? Работиш ли? Аз предпочитам офиса, пред печката

Общи условия

Активация на акаунт