МНОГОДЕТНИ МАМИ № 70

• 62 448
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Ноел,сподели колко плащате за нощувка,ако е удобно разбира се.И като цяло същото ли се харчи като в Бг или си е по-скъпо?Че чета различни мнения по въпроса и все още не мога да преценя доколко бюджетно ще ни е да почиваме там и съотношение цена качество ок ли е.

# 241
и за това се чудех Wink

# 242
  • Sofia
В апартамент за шест души ( не говоря за дивани разтегателни и подобни), на първа линия, с всички удобства е 150 евро на вечер. Няма храна включена. За хапване даваме около 60 евро на ден - при хранене в заведения. Приблизително 2500 лв ни излиза всичко.

# 243
За колко дена ви излиза толкова?Ние в Бг със спането,яденето,шезлонгите и чадърите,забавленията разни за децата -ок.300 лв на ден максимум,сега като ходим ще засека точно колко харчим.И като имаш предвид,че ние с ММ пием,обед по някоя биричка,вечер ракия аз със салата,той накрая уиски с торта.Като цяло не се ограничаваме.

# 244
  • Sofia
За колко дена ви излиза толкова?Ние в Бг със спането,яденето,шезлонгите и чадърите,забавленията разни за децата -ок.300 лв на ден максимум,сега като ходим ще засека точно колко харчим.И като имаш предвид,че ние с ММ пием,обед по някоя биричка,вечер ракия аз със салата,той накрая уиски с торта.Като цяло не се ограничаваме.
Ние ходим за 5 нощувки обикновено. Смятам го по 200 евро на ден за шестимата.

# 245
Значи, излиза колкото на скъп бг хотел. Ние като ходим на Ол инклузив, 4 или 5 звезди, е по 1000 лв за 5 човека за 2 нощувки, плюс пътни. Резервираме в последния момент, нямаме възможност да планираме.

# 246
  • София
https://www.armenistis.gr/bg/ - не мен ми препоръчаха това място в Гърция и живот и здраве догодина искаме да го пробваме. Има и къщи, бунгала, места за палатки и каравани. Къщите изглеждат нови и чисти. За хапване имало удобства за барбекю, магазини и заведения наблизо. Това е от отзиви и препоръка, лично не сме били там.

# 247
Аз предпочитам на почивка да не готвя, така че някакъв евтин вариант в Гърция отпада за нас. Обикновено резервирам още февруари за края на юни в БГ и така хем идваме на по-чисто, хем цените са ни като цяло поносими за приличен хотел със закуска и вечеря. На обед оставаме на плажа и хапваме нещо набързо. Тази година успяхме да се паркираме за 15 дни.

# 248
  • София
Да, и аз не искам да готвя, поне на почивките ни - то иначе каква почивка ще е. Идеята ми за догодина за този къмпинг е единственото готвене да е барбекю, вечер (за което мъжа ми е отговорен), а за другите хапвания - нещо готово или в заведение, ще видим.

Във връзка с безплатното пътуване, с инфото на първа страница -
Безплатно пътуване и семейни карти
При пътуване с автобус - записват се номерата, цена на билетите, печат, подпис. Ако има смяна на автобус - да не ви притеснява - всичко си записват (или касиерката, или вие). Следите за подпис и печат. Задължително подпис и печат от крайната спирка. Плащат се билетите и се пазят!!!! След като се върнете - подавате (мисля, че бе до 14 дни) молба за осребряване на билетите и следващия месец ви ги плащат.
Ако искате можем да добавим линк с декларацията в първия пост - iisda.government.bg/adm_services/service_sample_file/42231_143225 - поне на мен така ми е по-удобно, свалих я, попълних на компютъра и след това в социални грижи минах бързо, сигурно за няма и 5 минути. (Като заредите линка в браузъра директно се сваля декларацията в док формат.)

И да попитам - с автобуса може ли да се прави прекъсване (както с влака) или трябва да е директна линия в същия ден? Например от София за Бургас, да остана 1 ден в Ямбол и след това да продължа към Бургас?

Последна редакция: вт, 23 юли 2019, 14:56 от Аня♥♥♥

# 249
В хубав хотел на нас в момента ни излиза ок.300-400 лв средно,а в много лъскав над 500 лв дори.За мен е много.Ама ще видим,сега като засека разходите ни какви ще са на свободна консумация,ще мисля за догодина кой е най-добрият вариант.Миналата г.бяхме на ОИ,Ами...то от закуската не можехме да огладнеем за обяда,уж сме пиячи,а дали защото имаше нон стоп алкохол ,не ни се и пиеше....😀.Трябва да се съобразявам с някакви часове за хранене... Абе има си плюсовете и минусите ОИ почивката и почивката на свободна консумация.

# 250
  • София
Ние се завърнахме преси два дби от Гърция, до преди малко оправях багаж и къща, та и бебето ваксини му боднаха днес.
Ние сме ходили в Неа Перамос, Неа Ираклица, това не е нашата почивка. Предимно посещаваме Ситония, но след последната почивка и нея щр е зачеркнем и ще сменяме дестинацията.
Има голяма разлика в порциите в таверните по ръкавите и около Кавала. На Ситония една гръцка салата и две порции ядене ни стигаха за цялото семейство, с напитките максимум 35-40Е да стигнемни десерта е безплатен комплимент. Обаче бягаме от глъчката и балканците/руснаците, които типично я създават. Тази година все още повече такива имаше на Сарти, така че сменяме от следващата.
До сега децата чревен вирус в Гърция не са хващали, но както казах, ние предимно на Ситония сме били. А щерката е пила вода от чешмата (докато разберем, че го прави) от морето. После номер две и той така ни погоди номер миналата година от чешмата да пие.
На Сарти сега за апартамент на първа линия 100Е.

Последна редакция: вт, 23 юли 2019, 15:49 от trikitil

# 251
  • София
Има голяма разлика в порциите в таверните по ръкавите и около Кавала. На Ситония една гръцка салата и две яденоя ни стигаха за цялото семейство, с напитките максимум 35-40Е да стигнемни десерта е безплатен комплимент. Обаче бягаме от глъчката и балканците/руснаците, които типично я създават. Тази година все още повече такива имаше на Сарти, така че сменяме от следващата.
Правилно ли разбирам, че около Кавала излиза по-скъпо хапването, а на Ситония доста по-изгодно? Били сме в Кавала няколко пъти (свекърите живееха там), всъщност за 15 години сме били там 3 пъти, поради лоши отношения предимно със свекъра, като това изобщо не го броя за почивка. Та, нито сме яли по заведения, нито познавам района географски, а и не съм си правила труда да го опозная, защото ми създаваше кофти асоциации. Кавала не ме впечатлява особено като град и плаж (да не кажа и че не ми харесва, но, хайде, аз не съм обективна в случая). Всъщност мин. година мъжа ми накара свекъра да ни закара на съседен плаж (в друг град), признавам, прав е мъжа ми, че морето е по-чисто и няма блъсканица и народ по плажа. Та, се навих да пробваме и там почивка, но не на място където вечеря за 5ма (а ние си ядем, не да боднем малко салата) да стига 100тина евро.

# 252
  • Sofia
Хранене за петима души около Кавала е 40 евро. Порциите бих казала, че са големи, може би си е до заведение, но всички, в които сядахме бяха обилни. Преди две години бяхме и на катамаран около Лефкада, цените бяха една идея по-високи.

# 253
  • София
В самата Кавала не сме сядали на заведение, само в Неа Перамос и Неа Ираклица.
Но да от заведение до заведение има разлика.
Иначе търсим спокойствие. Бяхме уж в отдалечена част в Сарти, но малко да тръгнем на разходка и след 10мин попадаш в лудницата, това ме натоварваше.
Иначе питахте преди за забавление на децата в колата. Не се получават за момента игри, не са им интересни. Или зяпат таблети, или се дразнят, или успяват да се заиграят двамата, тогава са мила картинка. Като порасне бебето не знам как ще е.

# 254
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
https://www.armenistis.gr/bg/ - не мен ми препоръчаха това място в Гърция и живот и здраве догодина искаме да го пробваме. Има и къщи, бунгала, места за палатки и каравани. Къщите изглеждат нови и чисти. За хапване имало удобства за барбекю, магазини и заведения наблизо. Това е от отзиви и препоръка, лично не сме били там.

Ние сме палаткаджии, но от две години избягваме Арменистис... Много се напълни с българи... викат, псуват... Това последната седмица на август и първите две на септември. Преместихме се на съседния къмпинг Лакара. Малко по-мизерничко е, но е по-спокойно...

Общи условия

Активация на акаунт