МНОГОДЕТНИ МАМИ № 70

• 62 511
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Просто емоционалното и рационалното решение си противоречат.

Изобщо не се чувствай виновна, ако решиш да го махнеш. В крайна сметка всичко се пише на твои гръб, колкото и да ти казваме тук колко е хубаво и ала-бала. Аз твърдо съм решила, че стане ли беля ( но правя всичко възможно да не става), ще го махна. Не мисля, че ще ми е ок, но си е до настройка все пак. Така че, решението си е твоя, аз бих се водила от рационалното решение Wink

Разбира се, че има жени, които не искат да имат момичета и такива- момчета. Затова пишем, че който не го е преживял не знае. Аз исках силно да имам и от двата пола, независимо, кое е първо или второ. Даже съм си мислила, ако първите две не бяха еднополови, дали щях да се навия за 3-то. Вероятно да, защото ММ много искаше 3, ама не мога да бъда сигурна.

# 556
  • София
Жани, единственият плюс сега е че едната година майчинство е обща между двете деца. Тоест общо три години ще гледаш двамата. Иначе две години ще гледаш Юли. Това от личен опит какво е с породени.
Иначе в момента не искам друго дете и не бих задържала 🙄

# 557
  • Sofia
Две години няма да е, смятам от пролетта да опитаме с ясла. Той е януари месец и на държавна скоро няма да е приет, но на около година и половина бих искала да има къде да го оставям за няколко часа. Иначе за мен майчинството не е въпрос на това да "избутам" още едно, аз искам да му се наслаждавам Sad

# 558
Многодетните семейства не се ли класират винаги за ясла - в София?

# 559
  • Sofia
Многодетните семейства не се ли класират винаги за ясла - в София?
При нас проблемът е, че вече сме в Лозен. Тук държавните ясли започват от втора яслена група. Т.е Юли трябва да има навършени две години, което значи той да тръгне на 2 години и 8 месеца. Директорката предложи да пишем молба, за да ни разрешат да кандидатстваме с предходния набор, но дали ще се одобри...

# 560
А първа яслена група, защо няма? Това общинско решение ли е, или на директорката?

# 561
  • Sofia
Нямам представа. Самата система няма да ни допусне да кандидатстваме. Има за набор 2018 и после ще е за набор 2020. Самата директорка каза да пишем в карето за обратна връзка какъв ни е случая и да се надяваме да позволят да участваме в класирането с набор 2018. Става дума за 16 дни..

# 562
В нашият квартал многодетни деца се класираха на лотария тази година. Моят слава богу изкара късмет, но има дечица, които не ги приеха. Започнаха да правят много злоупотреби с многодетните семейства, водят се домакинства  от различни бащи, различни майки (роднини) и тази година мисля,че ще поорежат тези възможности. Няма да говорим колко майки изкараха телкове на децата си по 10% примерно .
Ние се опитахме с първа яслена миналата година и го преместих. Много бледуваше, храната и лелите под всякаква критика, на 7 км от нас беше....мъка.Тази година съм доволна от новата ясла засега.

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 06:55 от malinkap

# 563
Аз винаги съм искала само момичета.С всяка Б съм се надявала да е момиче.Даже сега с последната, желанието и на ММ и моето беше да е момиченце.Мн рано ми казаха,че ще е момче,в София на феталната потвърдиха,че ще е момче,но въпреки това,аз всеки път питах гинеколога със сигурност ли е момче 😂.Така че оставаме с една принцеса, естествено тя е на тати момичето,иска ми се още едно момиченце,но догодина ставам на 40.А между другото последните ми две Б,които са с момчета,съм ги заченала с тестове за О.Дали заради това са момчета.....

# 564
  • Plovdiv
Janin4eto, мисля те от няколко дни..Имам три малки деца, породени. Последните 4 години съм или бременна, или кърмеща или и двете Rolling Eyes Умората е нечовешка...малкия е на 10 месеца и наскоро имах притеснения, че пак съм бременна. Много се зарадвах на отрицателния тест, изпитах истинско облекчение. Не искам друго дете, но нямаше и да го махна, ако бях забременяла. Искрено ти съчувствам, че си изправена пред такава дилема, пожелавам ти да намериш правилното за теб решение. Purple Heart

# 565
  • Sofia
Janin4eto, мисля те от няколко дни..Имам три малки деца, породени. Последните 4 години съм или бременна, или кърмеща или и двете Rolling Eyes Умората е нечовешка...малкия е на 10 месеца и наскоро имах притеснения, че пак съм бременна. Много се зарадвах на отрицателния тест, изпитах истинско облекчение. Не искам друго дете, но нямаше и да го махна, ако бях забременяла. Искрено ти съчувствам, че си изправена пред такава дилема, пожелавам ти да намериш правилното за теб решение. Purple Heart
Радвам се, че се включваш с мнение. Аз винаги съм ЗА още едно и подцених ситуацията. Още не знам утре какво ще направя със сигурност, но клоня към аборт. При мен четирите деца не са с толкова малка разлика, но реално за 5 години ще съм родила три деца, всички от които ще кърмя. Пак казвам, сигурно ще ми е адски мъчно и болно, но не искам да избутам още едно дете. С всичките ми деца съм била на седмото небе от момента на положителния тест до самото раждане, едва ми минаваха дните до следващия преглед, а сега усещам, че всичко ще ми тежи. Не искам така и се притеснявам не толкова за физиката ми, колкото за психиката. След второто имах сериозна депресия, не точно следродилна, защото той беше на една, но знам до какво води тоталното изтощение. Това, което не ми дава мир е, че знам, че ММ го иска, но пак казвам - две седмици е с мен, после е на работа, а аз ще съм вкъщи с две бебета

# 566
Не се притеснявай тогава. Укрепи духа си, и ще имате нови възможности.
Аз като съм пре-пре-уморена, ако знаете как се карам и крещя. Децата не са ми виновни, но все на тях май си го изкарвам. И после ми е много мъчно.

# 567
  • София
Преумората си казва думата винаги. Тогава детската щуротия, крясъци и караници са като катализатор и нервите избухват.

# 568
Само, който е гледал породени, знае какво изтощение е. Даже близнаците са май малко по-лесно, защото на един път е всичко, а не с корем, спи ти се, уморена си зле ти е, бременна, но гледаш и друго бебе. А ако се наложи да излежиш бременността, няма да можеш да се грижиш за по-голямото бебе.
Дилемата е голяма, но все пак всичко на теб опира и трябва да си пълноценна майка и за другите деца, а всяко едно си иска своето. Още повече, ако се скапе психиката ти, тогава и те ще страдат.
И аз скоро имах притеснения, надявах се, да не съм бременна, а винаги съм била готова за това. Е, сега и аз стигнах предела на възможностите си и доста неприятности имах, дано са останали в миналото и не се повтарят, и видях, че хич не е опция да се изпитваш до краен предел. Кому е нужно, всички губят от това, нито един плюс не видях от това положение.

# 569
Само, който е гледал породени, знае какво изтощение е. Даже близнаците са май малко по-лесно, защото на един път е всичко, а не с корем, спи ти се, уморена си зле ти е, бременна, но гледаш и друго бебе.
Ох,аз сега преди да родя като ми почнаха контракциите беше някакъв ужас.Сама в къщи с децата,те лудеят,аз се превивам на леглото.Малкия се наака,аз буквално не мога да му сменя памперса от болки...Как ги изкарах тези 4-5 часа....
Сега пък сутрин след нощните събуждания на бебчо,той заспал към 7 ,аз решавам да подремна и я каката ще дойде,я малкия батко ще се разреве да го вземам и...сънят остава мираж.

Общи условия

Активация на акаунт