МНОГОДЕТНИ МАМИ № 70

• 62 461
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Последния ти въпрос е най-точен и обобщава всичко ама...
Знаете ли, от както бях бременна и сега като майка на три деца все повече се замислям да си търсим късмета другаде Sad Преди години сме имали възможност с мъжа ми, но избрахме да сме тук. Сега обаче... Минали ли сте през това?

# 631
  • Sofia
Последния ти въпрос е най-точен и обобщава всичко ама...
Знаете ли, от както бях бременна и сега като майка на три деца все повече се замислям да си търсим късмета другаде Sad Преди години сме имали възможност с мъжа ми, но избрахме да сме тук. Сега обаче... Минали ли сте през това?
Какво разбираш под късмет? Повече  пари или по-уреден живот? Истината е, че едно емигриране и то точно с три деца е ужасен стрес, поне така мисля. Човек трябва да има сериозно основание, а не просто да пробва как се живее навън

# 632
А какъв късмет, сега чета за  разкртиа педофилска мрежа в Германия, и то било вторият случай  за тази година,защото загубили доказателствата. Просто се прикриват нещата по-добре.

# 633
  • София
Аз не мисля за навън. Преди имаше смисъл, вече не. Моята работа тук е високо платена. В чужбина ще вземам повече пари, но за тамошните стандарти ще е средна заплата. Тоест нашият стандарт спрямо средния ще падне.
Малка и невзрачна държава сме. Няма терористи, няма атентати, на никого не му пука за нас. Много по-сигурно и спокойно ми е, отколкото би ми било в която и да било друга европейска държава.
Аз не обичам и да пътувам, така че не ме е еня, че заплатите ни навън са нищо.

# 634
  • Sofia
Аз не мисля за навън. Преди имаше смисъл, вече не. Моята работа тук е високо платена. В чужбина ще вземам повече пари, но за тамошните стандарти ще е средна заплата. Тоест нашият стандарт спрямо средния ще падне.
Малка и невзрачна държава сме. Няма терористи, няма атентати, на никого не му пука за нас. Много по-сигурно и спокойно ми е, отколкото би ми било в която и да било друга европейска държава.
Аз не обичам и да пътувам, така че не ме е еня, че заплатите ни навън са нищо.
Добре си го написала. И ние след четвъртото бебе и къщата спряхме да мислим за навън. Може би ако тук стане нетърпимо зле, но мъжът ми има добър доход и избрахме да живеем тук с по-висок стандарт, отколкото навън средностатистически.

# 635
  • София
Късмет в смисъл на по-уредено и спокойно, евентуално. Финансово на този етап сме прилично - винаги може повече, но смятам, че ще се справяме.
Негативите, които всяка от вас споменава са факт. Аз намирам и други, и въпреки това започнах да се замислям, за първи път. Затова и попитах дали сте минали през това. Дали ми е от новата отговорност към още два живота или от това, че сега ще гледам бебета на 38, а не на 27...
Лекичко ме отрезвихте, благодаря Simple Smile

# 636
  • Sofia
Късмет в смисъл на по-уредено и спокойно, евентуално. Финансово на този етап сме прилично - винаги може повече, но смятам, че ще се справяме.
Негативите, които всяка от вас споменава са факт. Аз намирам и други, и въпреки това започнах да се замислям, за първи път. Затова и попитах дали сте минали през това. Дали ми е от новата отговорност към още два живота или от това, че сега ще гледам бебета на 38, а не на 27...
Знаеш ли, мислила съм си и колко е ценно, че сме близо до бабите и дядовците, аз имам и брат и сестра. Мъжът ми има брат, те също с три деца. Родата е голяма и има много неща, които ние може да не правим с децата или да нямаме време да ги научим, но те го разбират и усвояват от някой друг. В смисъл, че тук много хора им дават любов и внимание

# 637
  • София
Знаеш ли, мислила съм си и колко е ценно, че сме близо до бабите и дядовците, аз имам и брат и сестра. Мъжът ми има брат, те също с три деца. Родата е голяма и има много неща, които ние може да не правим с децата или да нямаме време да ги научим, но те го разбират и усвояват от някой друг. В смисъл, че тук много хора им дават любов и внимание

Именно заради роднини и приятели се отказахме преди години Simple Smile и никога не сме съжалявали, в това съм сигурна. Той и затова мъжа ми ме погледна странно, като му метнах идеята.

# 638
  • София
Нещата са комплексни.
Оглеждаме се за навън, но не на всяка цена.
Не ми харесва развитието на държавата, деградацията, връщането към мутренските изпълнения.
Не мисля изобщо, че местейки се нещата ще са цветя и рози, но децата ще имат шанс за по-добър живот.
Много наши познати сега тръгнаха да се местят "на дърти" години.
Ние се оправяме сами, като го няма мъжа, аз сама. Евентуално понякога мога да извикам майка, ако се налага да свърша нещо, което с децата ще ни е по - тегаво. Другата част от родата само фигурира като такава, но създават само интриги, проблеми, цупни, та даже ако избягаме от тях ще си спестим едни нерви.
Моята професия е в бранш, в който шефовете ако могат на мин заплата ще те държат. Горе долу добре платена съм, но и моя шеф взе да го раздава "няма пари", а знам че изобщо не е така. През няколко години почват да мрънкат, че няма пари, като изпонапускат специалистите се сетят, че има пари, свалят звезди, но от 5г в моята специалност един млад човек не е дошъл и всичко това заради калпавото мислене на шефовете ни. Само тази година 4 напуснаха БГ, а нови няма да ги заместят, товарят старите без да им вдигат заплатите. Ох, отплеснах се.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 13:16 от trikitil

# 639
Бих заминала ако ми е срванително добър стандарта, има добри училища за децата (кварталът е добър,скъп,да не треперя от нападения) и работя във фирма, за която тук не бих могла и да си мечтая.Поназнайвам наколко езика така, че мога да се впиша в различни страниМного малко са фирмите и страните, които биха ме изкушили, но не казвам,че не съществуват.

# 640
  • София
Аз не бих заминала, но бих насърчила децата си да заминат нанякъде. Лошото е, че почти не останаха читави места в Европа. Напълни се с емигранти, които съсипват уж хубавата Европа. Има цели градове в Германия, Франция и Англия, които са се превърнали в огромни гета.

# 641
Лошото е, че почти не останаха читави места в Европа. Напълни се с емигранти, които съсипват уж хубавата Европа. Има цели градове в Германия, Франция и Англия, които са се превърнали в огромни гета.
Точно поради това аз лично не съм уверена, че има смисъл да настройвам моите деца да изберат чужбина. Ще оставя избора на тях. Ние направихме с ММ този избор преди време. Запознахме се в чужбина, поживяхме на две места няколко месеца, насъбрахме впечатления и решихме, че е по-добре да се върнем.
Сестра ми от години учи в Берлин. Много трудно се намирала там квартира. За да те пуснат като квартирант, питат дали работиш. А като си търсиш работа, питат дали имаш квартира. Нямаш работа, не можеш да намериш квартира, нямаш квартира, не те взимат на работа. Омагьосан кръг. Наскоро ми сподели, че там задължително се  плащат с карта наеми и сметки. Няма алтернативен вариант. Бюрокрацията също била голяма. Много млади хора задлъжнявали, защото плащали само с карти навсякъде, а така трудно можеш да си направиш сметка колко пари ти остават, лесно можеш да се подведеш, да задлъжнееш и да попаднеш сред работещите вечни длъжници....

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 16:56 от Emel Manolova

# 642
Да,моя приятелка в Германия,тъкмо тези дни това ми разказва.Там е хубаво, защото има правила и в същото време не е хубаво, защото правилата са прекалено много.Каза,че има вече няколко познати семейства,някои дори с добър собствен бизнес там, които се прибират да живеят за постоянно в Бг

# 643
  • София
Аз не бих заминала, но бих насърчила децата си да заминат нанякъде. Лошото е, че почти не останаха читави места в Европа. Напълни се с емигранти, които съсипват уж хубавата Европа. Има цели градове в Германия, Франция и Англия, които са се превърнали в огромни гета.
И моята гледна точка преди беше такава. Когато имах една дъщеря много мечтаех да учи извън БГ и ако реши да остане. Ей това е едно от нещата за които ме е яд, че съм готова да направя детето си емигрант.
Иначе сега към Канада поглеждам, нищо че е студ 😁

# 644
  • Плевен/Пловдив
Не е решение и чужбината пуста, но като се огледа човек какво става в тази красива държава. Българин да не си Simple Smile. Незнам от къде сте но тук в провинцията е страшно Sad. Ромите са на почит, заплатите малки, работа добре платена само с хора се намира и т.н. Хората сиви, изморени и изнервени. Ние живеем далеч от родните си градове, родители и роднини, все едно, че сме в чужбина само където говорим на един и същ език.

Общи условия

Активация на акаунт